stipec
nováčik
Príspevkov: 22
|
|
« kedy: 23. Apríl , 2006, 16:05:37 » |
|
zdravim som tu new ale vidim ze je tu vela skusenych gitaristov, tak ziadam o radu: ako pracujete s dynamikou pri tvorbe? casto sa mi totiz stava ze piesne ktore robim s kapelou su uz na slusnej urovni ale chyba im prave dynamika
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 23. Apríl , 2006, 16:18:49 » |
|
Hod ukazku takej piesne, nech vieme, co mas presne namysli.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. Apríl , 2006, 16:24:07 » |
|
no ked piesni chyba nejake vyvrcholenie, ukludnenie ako je to napr. v blues, ale ako s tym pracovat povedzme v popovej hudbe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 23. Apríl , 2006, 18:21:19 » |
|
Na takto polozenu otazku asi neexistuje jednoducha odpoved.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 23. Apríl , 2006, 18:34:33 » |
|
stipec napísal:no ked piesni chyba nejake vyvrcholenie, ukludnenie ako je to napr. v blues, ale ako s tym pracovat povedzme v popovej hudbe Sa mi zdá, že to smeruje viac ku kompozícií, ako ku dynamike. To, čo opisuješ, mi pripadá ako gradácia skladby, respektíve jej absencia. ĄCo presne myslíš pod \"dynamikou?\"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 23. Apríl , 2006, 19:15:48 » |
|
aby skladba nebola len nejake tornado alebo nudny sladak, zrejme je to skor o kompozicii. ale chcem vediet ci si vopred rozplanujete strukturu piesne alebo tvorite spontanne co sa kedy hodi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 23. Apríl , 2006, 20:17:35 » |
|
spontanne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 23. Máj , 2006, 10:13:00 » |
|
no dynamika co sa tyka techniky, tak to je tlmenie strun nie? :blink:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 23. Máj , 2006, 10:18:55 » |
|
kuker napísal:no dynamika co sa tyka techniky, tak to je tlmenie strun nie? :blink: Uf. Tak to teda NIE.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 23. Máj , 2006, 10:28:18 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 23. Máj , 2006, 10:39:23 » |
|
Podla mna to je jedna z technik, ktora ma nieco s dynamikou. Rovnako ako silnejsie ci slabsie udery. A rudy, nabuduce napis, co tam podla teba patri, nie len, ze toto NIE
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 23. Máj , 2006, 10:40:53 » |
|
suhlasim s martinom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 23. Máj , 2006, 10:41:39 » |
|
ak mas na mysli prave to, ze aby to nebolo stale to iste, pripadne aby ludia pri tom nezaspavali, tak to uz je na vasej skladatelskej zrucnosti. Su rozne sposoby, trebarz modulacia posledneho refrenu, zhustit bicie, rozvit aranzma, pridat solo do pozadia....atd. atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 23. Máj , 2006, 11:13:46 » |
|
martinlm napísal:Podla mna to je jedna z technik, ktora ma nieco s dynamikou. Rovnako ako silnejsie ci slabsie udery. A rudy, nabuduce napis, co tam podla teba patri, nie len, ze toto NIE Str. Dynamika-rozdiel medzi najtiššimi a najhlasitejšimi zvukmi./napr.v ramci sola,skladby,CD/ Tlmenie strun-gitarova technika /meniaca \"charakter\" tonu/. I ked samozrejme i pri tejto technike sa da \"pracovat\" s dynamikou. A v tych \"stručnych\" odpovediach sa polepšim.Len sa mi moc nechce tukat do klavesnice.Musim zohnat soft. ktory mi bude menit hlas na pismo. Naposledy upravil rudy, : 23.05.2006 o 12:22
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 23. Máj , 2006, 16:05:04 » |
|
kuker napísal:Dynamika znamena v hudbe nieco ako praca s hlasitostou, ci uz na nastroji hras niektore noty vyraznejsie, niektore jemnejsie alebo v celej skladbe su niektore pasaze hlastnejsie/hustejsie/agresivnejsie a niektore tichsie/nastrojovo redsie/tempom volnejsie .. ... tak nejak, nieco z toho. Dynamika - pozri slovnik. Cize ked sa chalan pytal na dynamiku v skladbe a ty si do toho zadrel tlmenie strun, bolo to mimo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
feki
náhodný pocestný
Príspevkov: 131
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 24. Máj , 2006, 14:30:03 » |
|
Dynamika je věc kterou řešíme při výrobě skladby , je to vlastně ohleduplnost vůči ostatním nástrojům a zpěvu a ta se musí především cítit Musíš vědět kdy se do toho máš pořádně opřít,kdy jen naťukávat hrát plně a kdy nechat doznít celej akord . Vzláš se skreslenými tony je třeba na toto velice dbát jinak máš z pekný věci takovou kouli že to budeš pořád pitvat.Jak sem řekl dynamika = cítit :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 24. Máj , 2006, 15:50:17 » |
|
takze ak skladba nemala dynamiku nemusim ju prerabat, staci ze si urcim co mam hrat piano a co forte a podla toho sa ku gitare spravat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 24. Máj , 2006, 18:02:03 » |
|
Cakas jednoduche odpovede na komplexne problematiky - uz som Ti hned na zaciatku napisal, ze takto Ti moc nikto neporadi. Daj ukazku skladby a pome sa o nej bavit, co sa komu zda dobre a co nie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 24. Máj , 2006, 18:58:55 » |
|
hej ja rozumiem ze to nie je jednoducha zalezitost, ale nechcem poriesit len jednu skladbu, ale vediet s tym pracovat aj v buducnosti. zhruba mam nejaky obraz o com to asi je, aj tak to stale konci pri tom, ze treba cvicit cvicit cvicit+ nejaky ten feeling
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
trekker
nováčik
Príspevkov: 11
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 25. Máj , 2006, 00:50:46 » |
|
Neplati to pri vsetkych skladbach ale mala by mat nejaky dej.Vacsinou je naj silnejsi refren a solo co pri klasickej skladbe je vrchol.Ono ide aj o to co hras.Ale hlavne skladaj srcom a ono ti to povie samo kde pridat a kde ubrat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 25. Máj , 2006, 09:25:27 » |
|
cvicenie a technika toho velmi so skladanim spoloneho nema.
Ale aj tak mozes dat skladbu. Naucis sa na jednej..nejako zacat treba.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
astral
náhodný pocestný
Príspevkov: 78
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 24. September , 2006, 19:48:48 » |
|
trekker napísal:Ale hlavne skladaj srcom a ono ti to povie samo kde pridat a kde ubrat. Ano, ale to len v tom pripade, ze si dobry gitarista. Zaciatocnik to tazko posudi.
|
|
|
Zaznamenané
|
...PLAY WITH YOUR EARS
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 26. September , 2006, 11:28:17 » |
|
su vsak aj pripady kde aj vystudovani, pokrocili gitaristi robia z hudby sport
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
astral
náhodný pocestný
Príspevkov: 78
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 27. September , 2006, 01:19:24 » |
|
Myslis tym roznych shredderov? Casto to s hudbou ani nema nic spolocne. Pritom chlapici su sice vydrteni, ale umelecka stranka nula bodov. Nejako sa to v poslednej dobe dostalo do mody. Mnohi sa tak len pretekaju, kto je rychlejsi a pritom to nema mnohokrat ani hlavu ani patu.
|
|
|
Zaznamenané
|
...PLAY WITH YOUR EARS
|
|
|
stipec
nováčik
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 27. September , 2006, 08:22:43 » |
|
jo presne to som mal na mysli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 27. September , 2006, 09:19:11 » |
|
No vsak o tom shred gitaristi su, o to presne ide Zda sa mi to teda uplne ok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 27. September , 2006, 09:31:59 » |
|
shredder - drtič, trhací stroj, strúhadlo, dezintegrátor, rozbíjač, mlynček, trhačka Je jasné, keď sa tak niekto nazve, o čo mu ide.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 27. September , 2006, 09:37:18 » |
|
martinlm napísal:No vsak o tom shred gitaristi su, o to presne ide Zda sa mi to teda uplne ok. jj shred is not dead B)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|