Zeck
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 28. Február , 2009, 21:51:20 » |
|
kurde mne to stale susti, aj na notase a aj na novom Pc, teraz ale pouzivam NI GR 3, vedel by mi niekto poradit aku internu ci externu zvukovku kupit alebo co mi k tomu treba ,aby mi to uz nehucalo ? vdaka kup si fast track alebo line 6 toneport ux1
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
PalinkoZa
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 28. Február , 2009, 22:00:24 » |
|
boha, ty si autor tejto temy noo, po 3 rokoch uspech, ked furt susti vsak bude vyrocie nie , teraz k teme , vtedy som sa na to vysral , zohnal som si GR 3 a zas to iste . Nad tym Line 6 som rozmyslal, len ci mi to pojde aj pod GR
|
|
|
Zaznamenané
|
Randall G3 150W, Laney 200W
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 28. Február , 2009, 22:05:30 » |
|
Precitaj si temu o Toneport-e.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 28. Február , 2009, 22:05:50 » |
|
vsak bude vyrocie nie , teraz k teme , vtedy som sa na to vysral , zohnal som si GR 3 a zas to iste . Nad tym Line 6 som rozmyslal, len ci mi to pojde aj pod GR tu vtychto temach je otom nieco napisane a napis mariovi brossovi, alebo musicmanovi ci im funguje guitar rig s tym. oni to maju. http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,68472.60.htmlhttp://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,61404.0.html
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
PalinkoZa
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 28. Február , 2009, 22:08:05 » |
|
dik, uz som nasiel co som potreboval PS: mozno o tri roky sa ozvem s GR 4
|
|
|
Zaznamenané
|
Randall G3 150W, Laney 200W
|
|
|
Michal.K
nováčik
Príspevkov: 47
|
|
« Odpoveď #125 kedy: 01. Júl , 2009, 10:46:25 » |
|
Dosť sa tu písalo o šume, brumení, praskaní a pod. v nadväznosti so zvuk. kartami...
No ja mám síce Guitar Rig 3 a aj s integrovanou kartou to ide slušne, nešumí a nemá to žiadne postrehnuteľné oneskorenie (čo som aj prekvapený).
1. => má význam potom kupovať lepšiu kartu či DI-box? (myslím len z tohto dôvodu)
2. Ak to dobre chápem, tak lepšia zvukovka mi poskytne len lepší výsledný zvuk (bez šumu) a bez oneskorenia, nie? Ale na samotný zvuk efektu by vplyv mať nemala. => ak nahrám nejaký preset, ten potom prenesiem do druhého PC, tak by mal samotný efekt znieť približne rovnako, nie?
3. Jedine čo mi občas robí ten GR 3, je pukanie. Je si to možné všimnúť aj dole na panely nástrojov, kde tá ikona od ASIO4all (zelený štvorček s trojuholníkom) sa vtedy ak to praskne zmení na červenú s výkričníkom. (mne to pripadá, ako keby niečo vtedy skočilo mimo tolerancie). => je to problém, ktorý sa dá riešiť úpravou v ASIO4all ovladačoch, prípadne priamo v Guitar Rigu (prehulený In/Output)?
Alebo je aj toto priamo dôsledok menej kvalitnej zvukovej karty, prípadne absencie DI-boxu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 01. Júl , 2009, 10:51:19 » |
|
kvalitna zvukovka zmysel ma. je len logicke, ze vsetko s nou je lepsie, nechce sa mi to rozpisovat po bodoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 01. Júl , 2009, 10:56:20 » |
|
Ako to takto viem aj ja, nešlo mi teraz o to, či kúpiť, alebo nekúpiť, to je mi jasné, že sa to oplatí.
Ale tie body boli skôr preto, že či to chápem dobre, ako to funguje a čo podmieňuje a spôsobuje to a to.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 01. Júl , 2009, 11:22:53 » |
|
GR na dobrej zvukovke zneje lepsie ako GR na zlej zvukovke.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 01. Júl , 2009, 11:46:37 » |
|
1. => má význam potom kupovať lepšiu kartu či DI-box? (myslím len z tohto dôvodu)
ma - od impedancne vhodnych stupov cez drivery, samotny HW, pocty vstupov, vystupov.. 2. Ak to dobre chápem, tak lepšia zvukovka mi poskytne len lepší výsledný zvuk (bez šumu) a bez oneskorenia, nie? Ale na samotný zvuk efektu by vplyv mať nemala. => ak nahrám nejaký preset, ten potom prenesiem do druhého PC, tak by mal samotný efekt znieť približne rovnako, nie?
preset je preset, zostavaju vsetky nastavenia SW. zmenis gitaru, pripadne zvukovku za lepsiu/horsiu, iny posluch a uz to pocujes/vnimas inak 3. Jedine čo mi občas robí ten GR 3, je pukanie. Je si to možné všimnúť aj dole na panely nástrojov, kde tá ikona od ASIO4all (zelený štvorček s trojuholníkom) sa vtedy ak to praskne zmení na červenú s výkričníkom. (mne to pripadá, ako keby niečo vtedy skočilo mimo tolerancie). => je to problém, ktorý sa dá riešiť úpravou v ASIO4all ovladačoch, prípadne priamo v Guitar Rigu (prehulený In/Output)? Alebo je aj toto priamo dôsledok menej kvalitnej zvukovej karty, prípadne absencie DI-boxu?
lepsi HW (zvukovka) s original dorbe napisanymi drivermi by mali pomoct.
|
|
« Posledná zmena: 01. Júl , 2009, 13:13:34 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 01. Júl , 2009, 12:38:59 » |
|
1. Jasné, súhlasím.
2. Áno, tak som to aj myslel. Ako vždy to bude trochu iné ale že nebude to problém spoznať, čo malo byť pôvodne => dá sa s tými presetmi, ktoré si urobím doma na svojom PC, hrať aj niekde mimo.
3. Ako myslíš, že sa inak toho nezbavím, len tou zvukovkou, tak?
=> lebo celkovo aby zas nemal niekto, kto príde sem nový a skúša Guitar Rig, pocit (pretože to tak vyznieva) že zákonite hneď musí investovať do novej zvukovky, aby to vôbec mohol používať. (ako vždy je lepšie mať kvalitnú, ale nie zas nevyhnutnosť).
Niekedy sa stačí pohrať s tými ovladačmi ASIO4all. A ak má oneskorenie, tak mne sa to napr. upravilo samo po reštarte Guitar Rigu či PC. (a fungovalo mi to v pohode bez oneskorenia, aj na integrovanom Realteku, aj na Sound Blasterke - čo tu bolo písané, že to nejde). pohrať s tými ovladačmi ASIO4all. (lebo tak to vyznieva). * A ak má oneskorenie, tak mne sa to upravilo samo po reštarte Guitar Rigu či PC.
Tiž by pomocť mohol aj ten DI-box, ale neviem, či proti len šumu, či aj tomu praskaniu (?).
A tiež tu nikde nie je zdôraznené, že sa gitara sa napája priamo a na line in do zvukovky!!! (prípadne + cez ten DI - box).
Lebo ak sa nájdu také trúby ako ja kedysi, čo tam do line in narvali komplet gitaru aj s kombom a multiefektom, tak sa ani moc diviť nemôžu, že to šumí, píska a pod.
P.S. Dík za odpovede, hlavne od styrioci ma to teší, dík.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 01. Júl , 2009, 12:42:23 » |
|
... aj na Sound Blasterke - čo tu bolo písané, že to nejde...
nebolo to tu nikdy pisane... KX drivery na SB boli davno davno pred asio4all...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 01. Júl , 2009, 13:16:40 » |
|
Tiž by pomocť mohol aj ten DI-box, ale neviem, či proti len šumu, či aj tomu praskaniu (?).
praskanie je zalezitost HW zvukovky, driverov, PC, vyladenosti systemu..di box ti v tomto nepomoze. nemas nahodou PC, ktore ledva zvlada GR?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Michal.K
nováčik
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 01. Júl , 2009, 13:30:39 » |
|
No to PC už má nejaké 4 roky, ale snáď tak zlé to s ním zas nie je. Intel Pentium 3.2GHz, RAM 2 GB RAM atď. Zvukovka je teda integrovaná, nejaká 7.1 od Realteku.
Neviem, ale vzhľadom, že mi to išlo aj na starom už snáď aj 10 ročnom PC, ktorý mám na chalupe => Intel Pentium III. 866MGz, RAM 512 MB, Sound Blaster 5.1 Live celkom v pohode (ale musel som mať vypnutú tú vysokú kvalitu), tak si nemyslím, že by to bolo celkovo počítačom...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #134 kedy: 01. Júl , 2009, 13:35:13 » |
|
kup si zvukovku. doskova je dobra akurat tak do kancelarie, ked maju sekretarky nastavene zvukove upozornenie na skype.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|