Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 06:27:30
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122737 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kubo
okukávač

Príspevkov: 0

« Odpoveď #30 kedy: 09. Jún , 2004, 23:05:24 »

ja hram na GHS Boomers 0.10 a niekedy ked ich nezozeniem tak Ernie Ball 0.10RPS ine som ani neskusal ale tieto mi vyhovuju
Zaznamenané
Gunner
pravidelný návštevník
Príspevkov: 575

« Odpoveď #31 kedy: 16. Júl , 2004, 12:05:11 »

Ernie Ball RPS su jednoznacne najlepsie, ja pouzivam 0.11, su super.
Zaznamenané

Keep rockin´
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #32 kedy: 19. Júl , 2004, 06:09:22 »

hehe kazdy bude tvrdit ze tie, co pouziva su najlepsie. Podla mna treba veeeeeeeelmi dlhu dobu dobu na to aby clovek poskusal viac druhov a mohol sudit. Len ked ma niekto floyd, tak asi tazko bude menit sadu kazdy mesiac,lebo treba vzdy nastavit action a naladit oktavy Smútim To je dovod preco hram a vzdy som hral na jednej sade. Ale je dora, nemam s nou problem. Rotosound 10-12 rulezz
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #33 kedy: 19. Júl , 2004, 06:13:33 »

Ozaj este Yshey,kup si taky pripravok vola sa to ze GHS Fast-Fret. To je na cistenie strun. Vydrzia Ti dva krat dlhsie a urite Ti nezacnu korodovat,iba zostarnu ako kazde struny. Je to dost dobra vec. Iba tie struny vzdy po hrani vycistis, tak ziadny pot a bordel na nich nezostane. Inak ja menim struny az ked prestanu ladit v oktavach. Nemam prachy kazde dva tyzdne menit struny koli zvuku. Po tyzdni aj tak stratia ten cool plechovy sound. A na cvicenie to staci.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #34 kedy: 20. Júl , 2004, 13:49:03 »

dlho som pouzival Fender 250's .010, ale casto sa trhali. Potom som objavil Ernie Ball a zvukovo skoro to iste, ale hlavne vydrzia dlhsie. Cistenie strun robim kazdy den, a hlavne po hrani. Skuste struny cistit klasickou papierovou handrickou. Najlepsie zachytava mastnotu a pripadnu koroziu.
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #35 kedy: 20. Júl , 2004, 17:52:00 »

co ja viem,podla mna skor bavlnenou.Ale to je jedno,hlavne ich cisti.
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #36 kedy: 05. August , 2004, 07:49:13 »

ako presne cistis struny ..... postup ma zaujima .....neake finty mozno pochytim??
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #37 kedy: 03. September , 2004, 10:48:58 »

chytim prvu handru, ktoru vidim(trebars aj zaclonu), a utriem struny. jednu po druhej z kazdej strany... teda... ak to niekoho zaujima.. na blbe pripravky nemusim vyhadzovat prachy, takto struny vydrzia dost dlho. ja tiez menim, az ked prestanu ladit..
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
kubo
okukávač

Príspevkov: 0

« Odpoveď #38 kedy: 03. September , 2004, 11:11:47 »

kubriel: hmm tak nejak to aj ja praktizujem doma :-) sem tam trosku liehu ked uz su velmi ""zasrate"" :D:D
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #39 kedy: 09. September , 2004, 16:52:01 »

Odkedy mam novu gitarku, tak pouzivam Rotosound 0.11, co bol dost velky skok z hybridov 0.09-0.10, ale ta gitarka je tak dobre nastavena, ze sa mi hra velmi pohodlne a nemusela som si dlho zvykat. P.S.: To co s tymi strunami robite, ze vam hrdzaveju? Mne sa to este nestalo. Mozno ich aj castejsie menim.Ale raz sa mi stalo, ze som si nevsimla a kupila som si struny, ktore boli asi dlho na sklade a uz pri kupe boli skorodovane. Treba davat na to pozor... Na klasicku gitaru zvyknem kupovat Savarez(Corum)...
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #40 kedy: 09. September , 2004, 18:04:35 »

vsak to ze su skorodovane neznamena, ze su cervnehnede od hrdze, nie?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #41 kedy: 09. September , 2004, 18:24:48 »

Je to hlavne o tom, ako sa komu potia ruky a kto je ake prasa a ruky si neumyva vobec. Ja mam stastie, ze sa mi ruky nepotia. Odkedy nehram aktivne so ziadnou kapelou, vydrzia mi struny (akekolvek 0.09) aj rok. Ale to uz je aj trosku o nastroji - na niektorych gitarach zneju struny sviezo mesiace, na niektorych iba dni...
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #42 kedy: 09. September , 2004, 18:50:47 »

To som zrovna nemyslela... Treba si po kazdom hrani utriet struny a hmatnik a potom nebudu korodovat. Ale ak tam tie struny nechate rok, tak ani to utieranie nepomoze...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 09. September , 2004, 23:02:53 »

Niekedy mam pocit, ze sa vplyv strun na zvuk a hru moc precenuje. Nemyslim vplyv hrubky, tam je to celkom jasne. Prestriedal som vacsinu dostupnych znaciek na trhu a s drvivou vacsinou som nemal ziadne problemy. A mozno je to fakt len moj pocit alebo mam stastie na ruky (struny som si v zivote po hrani neutieral) a nastroje. Velky vplyv na vydrz strun a ich ladenie ma to, kto ako tlaci na hmatnik. Poznam gitaristov, ktori su po roku hrania schopni viditelne vytlacit prazce. Na mojej 14-rocnej gitare s povodnymi prazcami nie je jedina takato stopa...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #44 kedy: 10. September , 2004, 02:44:00 »

Priznaj sa Rasťo, ako často vezmeš gitaru do ruky? :) Katarína, to je zaujímavé u teba, zmena gitary, teraz čítam - zmena hrúbky strún na hrubšie, čo ťa k tomu viedlo? Ja som pri mojich začiatkoch používal Olympiky struny, pamätníci pamätajú :) že Rasťo, tie boli fakt vežmi tenké (asi Som frajer, za komunizmu si človek moc nenavyberal, odvtedy hlavne d´Addario hybridy 9-10, teraz som presedlal na čisté 10. Sú pevnejšie, ale stále sa dajú v pohode vyťahovať. Samozrejme na akustickej gitare mám 12 hlavne kvôli zvuku, tam struny vyťahovať netreba, treba hrať inak ako na elektrike.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 22 otázok.