Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #525 kedy: 25. December , 2010, 16:28:43 » |
|
diki, som si nikdy nevsimol tuto sadu, snad sa to bude dat zohnat u nas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #526 kedy: 25. December , 2010, 16:50:34 » |
|
diki, som si nikdy nevsimol tuto sadu, snad sa to bude dat zohnat u nas
neda ja ich pouzivam tiez, objednavam z thomanna
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #527 kedy: 21. Január , 2011, 15:40:15 » |
|
nazdar banda. som bol pred par dnami v muzikeri, ze mi dosli struny a typek, ze maju nove DR - extra life - ci co. kukam na to, zevraj jak elixir ale lepsie, ze najlepsie na svete, lebo teda zvuk dr a este potiahnute niecim, ze nafurt pomaly. stali 20e, no nekup to.
doniesol som domov, natiahol, tak cervene struny na gitare som este nemal... haluz.
no a najprv som sa chcel opytat, ze ci mate niekto skusenost, ale teraz uz mam vlastnu - neoplati sa. to, ze tam je ten cerveny ochranny sajtrajt na tom sice pri hrani necitit, ale pocut to - zretelne to ubera z tej cinkavosti novych strun a celkovo akoby bolo menej gainu i ked flazolety idu rovnako lahko. navyse tam, kde hram brnkatkom uz sa mi ten ochranny povlak olupuje, takze odhadujem, ze cele struny pojdu do kosa v priebehu najblizsich 2 mesiacov tak ako hociktore ine. teda jedina vyhoda asi je, ze to netreba cistit, ale aj tak to cistim, kedze zvyk.
no tak len tolko. mal ich este niekto z vas?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #528 kedy: 21. Január , 2011, 15:44:42 » |
|
podla mna uplne stacia tie bezne DR co su dimebag darrell signature, popici zvuk a maju tiez nejaku long-life kokotinu ale ziaden "obal" na sebe, vyrdzia uplne super mesiac
hento ma ani nenapadlo kupovat kedze nemam rad tieto obalovane struny hned sa to roztrapka pod rukou aj mne
|
|
« Posledná zmena: 21. Január , 2011, 15:45:24 od vikur »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #529 kedy: 21. Január , 2011, 15:49:11 » |
|
nazdar banda. som bol pred par dnami v muzikeri, ze mi dosli struny a typek, ze maju nove DR - extra life - ci co. kukam na to, zevraj jak elixir ale lepsie, ze najlepsie na svete, lebo teda zvuk dr a este potiahnute niecim, ze nafurt pomaly. stali 20e, no nekup to. ... no tak len tolko. mal ich este niekto z vas?
Mal som tie DR, ale cierne. Boli otrasne. Po 4 dnoch isli dole. Elixiry su u mna maximalny TOP v strunach. Jak v zivotnosti, tak v cingavosti, celkovo ozije nastroj. Mne osobne vydrzali 6 mesiacov (skusky, nahravanie, letne festivaly). Potom sli dole, lebo neladili, ale STALE cinkali.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #530 kedy: 21. Január , 2011, 15:49:51 » |
|
Elixiry su u mna maximalny TOP v strunach. Jak v zivotnosti, tak v cingavosti, celkovo ozije nastroj. Mne osobne vydrzali 6 mesiacov (skusky, nahravanie, letne festivaly). Potom sli dole, lebo neladili, ale STALE cinkali.
Toto všade hlásam aj ja a nikto mi nechce veriť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #532 kedy: 21. Január , 2011, 15:53:13 » |
|
hocijake struny, ktore maju na sebe nejaky povlak, akoze ochrana kktina a este to meni farbu strun, nemozu byt dobre.
skusal som uz viacej, nastastie na cudzich gitarach a nechcel by som to ani zadara. radsej si za tych 20 +/- evri kupim 2-3 sady obycajnych strun a ma to rovnaky efekt
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #533 kedy: 21. Január , 2011, 16:03:56 » |
|
Elixiry sa daju zohnat za 10€ sada, your argument is invalid
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #534 kedy: 21. Január , 2011, 16:09:05 » |
|
Elixiry sa daju zohnat za 10€ sada, your argument is invalid aj sada 11-15-22w-30w-42w-60w? (I'm back in da game ) ale cenou som narazal na tie farebne DR.
|
|
« Posledná zmena: 21. Január , 2011, 16:09:54 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #535 kedy: 21. Január , 2011, 16:12:04 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 21. Január , 2011, 16:12:35 od kubog »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #536 kedy: 21. Január , 2011, 16:13:08 » |
|
No ja ceny strun na SR neriesim. Kamos mi to posiela z USA za par dolacov. Na taketo bezne domace cvicenie mam natiahnute Ernie ball 10 - 46. Ale na koncerty, kde sa potis, rves do gitary musia byt splahlive draty, ktore netreba menit po kazdom koncerte, pripadne po dvoch. A hlavne NEHRDZAVEJU ! Stalo sa mi, ze som gitaru vytiahol zamazanu od potu a bordelom pod strunami po cca tyzdni - pretrel som handrickou a bolo po probleme. Tolko moje skusenosti s Elixir strunami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #537 kedy: 21. Január , 2011, 16:15:33 » |
|
tie som zhodou okolnosti skusal do dropped H na dlhej menzure. ak by som hral v nizzsom ladeni ako dropped A# alebo A, tak by som do toho siel mozno. ale na dropped C, obcasne dropped H je to moc aj na mna, aj ked mam rad hrube struny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #538 kedy: 21. Január , 2011, 16:20:34 » |
|
V tom sa už ja nepohybujem ja maximalne halfstep down. Používam 11-49 a sú mi akurát (menzúra 24,75")
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #539 kedy: 21. Január , 2011, 16:23:07 » |
|
Tie Elixíry su imho najlepšie na drop #A alebo H klasika
// ale takto ladiť na normálnej menzúre je dosť o hubu, určite bude problém so 100%ným zošteľovaním gitary
|
|
« Posledná zmena: 21. Január , 2011, 16:24:29 od majso »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|