Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 05:17:57
Strán: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 121963 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
Warriors
nováčik
*
Príspevkov: 7

« Odpoveď #330 kedy: 18. Január , 2008, 16:24:52 »

začínal som a dlho hral s 0.12 a potom mi jeden kamoš že načo sú mi také laná teraz mám tuším 0.10 ale čo ja viem nie je to ono, 09 ani nejdem skúšať je to podža mňa moc mäkké.Určite záleží aj na kvalite strún ja osobne používam tie najlacnejšie Yamahy za 100Sk(priem.balenie).Aké máte skúsenosti hrubé či tenké

no ja použivam 0.10 DARCO..celkom dobra kvalita..vydržia dost dlho a potom aj Ernie Ball su v pohodke  :)
Zaznamenané
Warriors
nováčik
*
Príspevkov: 7

« Odpoveď #331 kedy: 18. Január , 2008, 16:25:25 »

začínal som a dlho hral s 0.12 a potom mi jeden kamoš že načo sú mi také laná teraz mám tuším 0.10 ale čo ja viem nie je to ono, 09 ani nejdem skúšať je to podža mňa moc mäkké.Určite záleží aj na kvalite strún ja osobne používam tie najlacnejšie Yamahy za 100Sk(priem.balenie).Aké máte skúsenosti hrubé či tenké
no ja použivam 0.10 DARCO..celkom dobra kvalita..vydržia dost dlho a potom aj Ernie Ball su v pohodke  :)
Zaznamenané
ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #332 kedy: 19. Január , 2008, 09:33:53 »

mhmmmm..mam taku utkvelu predstavu... (moc som nad tym nerozmyslal) - ale ako to je s namahanim krku pri roznych hrubkach strun? - moj jazzovy guru mi povedal ze si tam mam hodit 12ky alebo aj 13ky na epi joe passa lubovku.. ja mam ale zo seba zly pocit ze hrubsie struny ten krk unavia a jedneho dna smutny pridem na to ze uz to ani vyztuhou nezrovnam.. je tu ale ta uvaha ze pnutie je "ekvivalentne" pre istu vysku tonu... takze.. mam sa prestat bat a slahnut tam z dobrym pocitom 12 ky? (bendujem pramalo najviac o pol ton tak to ma az tak netrapi..)

btw.. co si myslite o GHSkach? - kupujem aj d'adaria ale vacsinou si prajem akurat tak "nejake elektricke 11ky"...;-)

No ono nejde az tak o hrúbku strún, ide viac o použitý materiál, spôsob výroby a pod. Od toho závisí pnutie. Ale samozrejme, že aj tá hrúbka má dosť do seba.
Zaznamenané

Slavo
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #333 kedy: 19. Január , 2008, 10:21:11 »

Ja som synovi doviezol Elixiry.Skvelý zvuk.Je s nimi spokojný.A vyskúšali sme už viac druhov.Ale najviac sa mu hralo na tých čo boli na gitare pôvodne keď som mu ju novú kúpil.Ibanez JEM7V.WH Japonec.Ale ani v predajni mi nevedeli povedať čo sú to za struny.Vinutie nebolo na nich ani vidiet ako na niektorých jazz strunách ale boli to 9.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #334 kedy: 20. Január , 2008, 00:27:53 »

Ja som synovi doviezol Elixiry.Skvelý zvuk.Je s nimi spokojný.A vyskúšali sme už viac druhov.Ale najviac sa mu hralo na tých čo boli na gitare pôvodne keď som mu ju novú kúpil.Ibanez JEM7V.WH Japonec.Ale ani v predajni mi nevedeli povedať čo sú to za struny.Vinutie nebolo na nich ani vidiet ako na niektorých jazz strunách ale boli to 9.

tak tak Elixiry su aj u mna numero uno... hoci niektori tvrdia ze kedze su potahovane nehraju tak ako hocijake ine za 200sk... mal som Dean Markley za 210, Dadaria, GHS, Fender a ja neviem co este ale ziadne sa na ne ani nechytali...  Na zdravie!
Zaznamenané
cort
pravidelný návštevník
Príspevkov: 155

« Odpoveď #335 kedy: 24. Január , 2008, 22:46:21 »

čo tam po strunách...treba hrať hrať a hrať.......hlavne na elixiroch Bavím sa skvele
Zaznamenané
lednicky1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 310

« Odpoveď #336 kedy: 26. Január , 2008, 15:11:24 »

no ja mam D´Addario XL 0.95. ale ked hram drop Cis, us je to ako blato. ale da sa este. u nas v Piestanoch stali 230 sk omg  ?§!.
Zaznamenané

sikrit
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #337 kedy: 27. Január , 2008, 00:56:43 »

treba si vybrat:

S.R. Vaughan hral na 11 a on uz mal aky ton Žmurk
S. Vai hra na 9

vplyv zvuku strun na finalny zvuk zalezi dost od aparatu. ked mas uz high gain na nejakej mese tak ti zvuk strun uz vela nespravi.. ale ked zapojis strat s 11-tkami do pelxiny tak tam je uz rozdiel badatelny. s tym samozrejme prichadza aj namahava praca prstov Žmurk
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #338 kedy: 09. Február , 2008, 18:50:24 »

Po kratsej dobe som sa opat vratil k strunam D'Addario EXL120+ 9,5ky. Na dlhsiu menzuru je to akurat. Deviatky su blato, desiatky tuhe a hybridy mi nesedia.
Zaznamenané

Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #339 kedy: 09. Február , 2008, 18:59:42 »

treba si vybrat:

S.R. Vaughan hral na 11 a on uz mal aky ton Žmurk
S. Vai hra na 9

vplyv zvuku strun na finalny zvuk zalezi dost od aparatu. ked mas uz high gain na nejakej mese tak ti zvuk strun uz vela nespravi.. ale ked zapojis strat s 11-tkami do pelxiny tak tam je uz rozdiel badatelny. s tym samozrejme prichadza aj namahava praca prstov Žmurk
S tým naprosto súhlasím.Skúšal som aj hrubšie struny synovi ale nakoniec sme na 9tkach ostali,Má booginu a tam hrúbka strun až tak nezaváží.Vai hrá na 9.Syn má JEMku7vwh.Tam naj tie deviny.Zatial naj su elixiry ale najviac mu vyhovovali tie čo boli originál na gitare ked sme ju kúpili.Ale to nevie nikto aké tam boli.Vinutie nebolo ani vidiet.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #340 kedy: 15. Marec , 2008, 15:36:56 »

Neviem ci sa to tu niekde preberalo. Ale mam taku otazocku.Chcem si dat na moju gitaru 0.10struny. Doteraz som pouzival 0.09. No na letaciku k mojej gitare je napisane, ze je robena prave na 0.09. Moze to mojej gitare nejako uskodit, ked tam dam silnejsie struny?
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #341 kedy: 15. Marec , 2008, 15:57:41 »

Neviem ci sa to tu niekde preberalo. Ale mam taku otazocku.Chcem si dat na moju gitaru 0.10struny. Doteraz som pouzival 0.09. No na letaciku k mojej gitare je napisane, ze je robena prave na 0.09. Moze to mojej gitare nejako uskodit, ked tam dam silnejsie struny?

uskodi jej to ako tebe ked si oblecies miesto tricka koselu s kratkymi rukavmi
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #342 kedy: 15. Marec , 2008, 16:32:41 »

uskodi jej to ako tebe ked si oblecies miesto tricka koselu s kratkymi rukavmi
Som rad, ze ovplyvas tolkym sarkazmom takto v sobotu poobede, ale ja som sa to pytal naozaj seriozne. Lebo zase vies, ked si oblecies koselu s kratkym rukavom v zime, tak mozes prechladnut. Jedine, ze by si patril medzi skupinu ladovych medvedov. A medzi tie moja gitara urcite nepatri. Žmurk
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #343 kedy: 15. Marec , 2008, 16:43:11 »

sanca ze sa nieco stane je viac nez minimalna.. staci trocha dostelovat krk (pripadne floyd) a si zahojeny.. kludne tam tie 10iny hod.. alebo ked sa ozaj bojis a nie si si isty, tak hybridy 9/10.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #344 kedy: 15. Marec , 2008, 17:19:46 »

Som rad, ze ovplyvas tolkym sarkazmom takto v sobotu poobede, ale ja som sa to pytal naozaj seriozne. Lebo zase vies, ked si oblecies koselu s kratkym rukavom v zime, tak mozes prechladnut. Jedine, ze by si patril medzi skupinu ladovych medvedov. A medzi tie moja gitara urcite nepatri. Žmurk

seriozne sa vobec nic nestane. iba ak mas floyd treba nastavit pruziny.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Strán: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 23 otázok.