Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 06:39:28
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122741 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #45 kedy: 10. September , 2004, 11:39:43 »

Co ma k tomu viedlo? Predovsetkym, ze je to uplne iny typ gitary, s inym hmatnikom. Predtym som mala strakac a tam su vhodnejsie tensie struny. Tuto gitaru som kupila z druhej ruky a on mi povedal, ze tam dava 0.11,co som bola prekvapena, lebo to nebolo nejak obzvlast citit. Struny mam nastavene dost nizko, takze kebyze tam dam tensie struny, tak by to uz rezonovalo, kvoli mensiemu tahu a musela by som ich dat vyssie, no a potom by ta gitara uz nebola taka prijemna. Aj kvoli tomu ladeniu, bolo to nastavovane na tuto hrubku strun. Proste som pocuvla na radu skusenejsieho, nechcela som zamachrovat, lebo poznam aj takych a potom si poodpalovali ruky. Keby mi to nevyhovovalo, urcite by som presla na tensie struny...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 13. September , 2004, 14:54:59 »

Citácia
Originally posted by Pitu Priznaj sa Rasťo, ako často vezmeš gitaru do ruky? :)
Priblizne 6 razy do tyzdna na pol hodinku, niekedy menej, niekedy viac... Ale kedze striedam 2 gitary, struny vydrzia dlhsie, to je pravda. Olympiky si pamatam, boli to take necele deviny :)
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #47 kedy: 18. September , 2004, 11:05:50 »

no, ja, keby som raz neutrel struny, tak na druhy den uz ten pot zaschne a tazko sa utiera a ak by som ho ani potom neutrel, tak uz struny zacinaju byt drsne a nesmyka sa mi na nich, to je nahovno. ja som asi to prasa, co sa poti a neumyva si ruky. ale ked utieram pravidelne po kazdom hrani, tak daju polroka, len potom tie oktavy.... katarina: ako nizko mas struny? isto nie niezsie, ako lubo.. kolko mm nad 12 prazcom tenke e? zmesti sa jazz III?
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #48 kedy: 27. September , 2004, 14:20:25 »

Na 12 prazci je to asi 1.5 mm. Neviem, ci sa tam zmesti jazzIII, lebo nemam. Ako tak pozeram na to cislo, tak to asi nie je az tak nizko...
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #49 kedy: 28. September , 2004, 05:41:41 »

Jazz III je brnkatko od Jima Dunlopa -má hrúbku(moment zmerám nosím ho stále v peňaženke-pre každý prípad) 1,2mm - takže univerzálne merítko na výšku strún na 12. pražci :) Inak super vec na rýchlejšie hranie
Zaznamenané

tatko fóra
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #50 kedy: 28. September , 2004, 10:07:27 »

Jazz III odporucam aj ja. Pouzivam ich 2 roky a som velice spokojny. Len ich musim chodit kupovat do Blavy, pretoze u nas nikde nie su. Mam cierne aj cervene.
Zaznamenané
A.J.
pravidelný návštevník
Príspevkov: 441

« Odpoveď #51 kedy: 29. September , 2004, 17:50:00 »

ja mam len JazzII :)..co z toho, ked niesu u nas zohnat a do Bratislavy sa dostanem raz za rok. I ked zvykol som si aj na tu dvojku, len treba trosku vypilnikovat, aby sa lepsie hralo. Ale kazdy ma svoj vkus:)
Zaznamenané
sandman
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 112

« Odpoveď #52 kedy: 06. Január , 2005, 20:49:13 »

mno ja pouzivam hybridne rotosoundy 10-12 (je k nim druhe spodne e-cko zadarmo) Žmurk alebo aj ernie ball, ked nie je rotosound hral som aj na tych fender 250`s 10-nach a boli dost fajn, dobry kovovy zvuk, neroztrhli sa ani raz ako to niekto pisal..
Zaznamenané
sandman
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 06. Január , 2005, 20:50:41 »

btw trstadla jazz III sa u nas (v BA) .) zohnat daju v pohode.. aj ked ich moc nemam rad, ja radsej ibanez heavy 1000, aj ked vela nevydrzia Smútim
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #54 kedy: 07. Január , 2005, 00:23:40 »

sandman> tie rotosoundy mam rad, hravas na D tuningu?
Zaznamenané

sandman
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #55 kedy: 07. Január , 2005, 09:07:25 »

martinLM: ee standard.. alebo pol tona zhodim, ked ma remitage koncert hi darthez Žmurk
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #56 kedy: 07. Január , 2005, 11:07:05 »

ja som ich mal isty cas na E a zvuk bol vyborny, velmi pevny. inak som ich pred tym maval na d,c.. ale pri e ta sila bola moc velka a dohmat sa mi zvacsil a nechcel som celu gitaru nastavovat..
Zaznamenané

sandman
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #57 kedy: 08. Január , 2005, 14:39:00 »

mno zatial sa nestazujem.. su fakt dobre tie struny
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #58 kedy: 12. Február , 2005, 17:22:37 »

Ernie Ball 11-54 a DR 10-52. Tie DR su vynikajuce, rucne robene, sice stoja 300 Sk, ale vydrzia velmi dlho a maju velmi hutny zvuk a vyborny sustain.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #59 kedy: 15. Február , 2005, 15:18:04 »

ja jazdim uz dost rokov na d'adariach 10sinach. EB su tiez super ale tie nemaju v auparku a ten mam poceste Beeee nahorsie struny co poznam su rotosound. Kupil som si ich raz a uz vtedy som nebol spokojny a povedal som si ze nikdy viac, ale raz v auparku nemali dadaria tak som kupil este predsa len rotosound a takisto katastrofa. (na druhy den vecer uz nemali novotovy zvuk, a do tyzdna boli take zaciernene ze hroza) brnkatka Dunlop 1.14 modre s krokodilom :) Jazz III som tiez isty cas pouzival ale potom mi ich ucitel okydal ze co to mam za srajdu....ale da sa s nim hrat..ale by som si musel zvyknut...predsa len je male
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.