Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 10:36:29
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: NI Guitar Rig  (Prečítané 9448 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #15 kedy: 17. Február , 2005, 12:34:19 »

ani line in, ani mic nema vhodnu impedanciu na gitaru. Smútim
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 19. Február , 2005, 16:12:37 »

Ale hrat sa s tym aj tak da !
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #17 kedy: 23. Február , 2005, 18:53:28 »

martin tak mi porad ....vlastne aky je tam problem...ma to moc malu alebo velku mpendanciu oproti aparatu alebo co??? a co je vlastne vhodne na gitaru...velka impedancia.....myslis ze di-box by to vyriesil??? co je vlastne di-box ..iba neaky zosik slaby co to dajako oddeluje alebo tak??? ....dalo by sa daco take aj vyrobit doma?Huh!?....neaka schema..nema dakto??? alebo tak....proste by som chcel pichnut do line in a mat tam fajny neprebasovany zvuk a hrat.....daj daku radu..akoze co vravel rastis ze to najprv zequalizuje tak to zenie do guitar rigu...tak to je sice fajn...aj to mam teraz tak..ale moc sa mi to nepaci... tak poradte daco...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #18 kedy: 23. Február , 2005, 21:04:26 »

ja hravam tak, ze zapojim do cesty moj shredmaster home made, ktory ma posledny cas len sere a.. na nom stiahnem gain, aby hral bez skreslenia. a potom je to v pohode. takze ked tahaz z dodcka cisty zvuk, tak by to malo byt podobne - tj staci len zosilnit ten signal z gitary. alebo smar tam nejaky TL072 na 9V a bude to stacit :)
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #19 kedy: 24. Február , 2005, 19:32:28 »

mno moj dod nema drive..takze ako buditko sa to pouzit neda...skresluje uz od najnizzsej urovne..takze toto pada...tak porad dake jednoduche zapojenie....staci jack jack a regulacia hlasitosti...mozno ze sa konecne prinutim oprasit spomienky z elektra a zbucham daco
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 24. Február , 2005, 22:01:13 »

.. ale tvoj dod .. sa da vypnut noznym prepinacom, ci mas pokazeny? niekto mal... mohol by stacit lubovolny OZ v zapojeni odporucanom vyrobcom, avsak s vhodnym vstupnym a vystupnym odporom..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 25. Február , 2005, 10:04:22 »

METALHAMMER - pisal som, ze EQ nakoniec, nie na zaciatku ! A ci pouzijem line in alebo mic in, zvukovo je defacto jedno, akurat v line in treba nastavovat vyssie skreslenie. Ja to tu opakujem donemoty, hra to V OBOCH PRIPADOCH. Nejake zvukove problemy Ti suvisia s niecim uplne inym, pravdepodobne mas shitove bedne so zdvihnutymi basmi, aby na tom ""dobre"" znela muzika alebo nieco uplne nahovno nastavujes... Pouzivam tieto veci uz dlhsie, nahral som na tom nejake skladby a nechapem, co stale riesis... Ak sa nemylim, tak pedaly DOD maju true bypass, takze ako DI-Box to nepouzijes...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 25. Február , 2005, 10:06:34 »

A Guitar Rig som pisal, ze moc nepouzivam, vlastne vobec - jednoducho som tam nenasiel skresleny zvuk, ktory by mi vyhovoval...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #23 kedy: 25. Február , 2005, 11:02:14 »

Prebehol som si väčšinu zvukov a moc ma nedostali, strašne zefektované čisté aj skreslené, skreslenie nie moc pekné, silné som tiež nenašiel. Neoslovilo ma to, škoda.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 25. Február , 2005, 11:22:26 »

no mne to pekne nehralo - vinim kabel. vyssie skreslenie to nevyriesilo. ani gain na vstupe priamo v softe. cele to hralo, ako keby som mal na gitare potenciometer stiahnuty. guitar rig skutocne nie je nic moc, amplitube sa mi viac paci, ale nemam nic poriadne na vst.
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #25 kedy: 27. Február , 2005, 02:14:08 »

mno ako di box to naozaj nepouzijem(jo je to tru bypass)......rastis...stiahni si update 1,2 a tam je to uz lepsie s tymi skreslenimi zvukmi...akoze s tym EQ na konci je to podla mna riadna somarina... akoze ak to tak robis tak to urcite pomoze to verim,ale tie basy su fakt asik problem tych impedancii ako pise martin ...mno a guitar rig..ako aj ine programi...su zalozene na simulacii lampy alebo specifickych efektov..ale tie su mi viac menej ukradnute..takze ked tomu dodas gitarovy zvuk ako ma byt tak to hra tak ako ma...takze ja si gitarovy zvuk pripravim uz predtym a je to lepsie...ale zisiel by sa ten dibox...akoze je to podla mna velmi cudne riesenie....pustit do vst-cka daco co sa ani na gitaru kvoli tym basom nepodoba...to ti tam potom uplne rozhodi ten zvuk jednoznacne....(mozno to je tvoj problem zo skreslen. zvukmi)...a potom tu vyprodukovanu zvukovu kravinomelu stisis v basoch ..a akoze to je vysledok???...akoze skusil som to a je to riadny humus(s tym eq na konci) ..tak potom ta chapem preco sa to to nepaci....ale ja ta nechcem poucovat ked si skusenejsi v tomto....ale tak to to ja vidim....to nevravim teoreticky ale som to teraz skusal.......mno ale teraz trochu odbocim...vedel by mi niekto napisat ake su vstupne impedancie normalnych zosikov(aparatov)..a zvukoviek...a keby som chcel zbuchat daky linearny zosik/dibox tak ake by mal mat parametre vstupnej a vystupnej imp.Huh!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 27. Február , 2005, 02:34:28 »

Co nechapes, jednoducho korekcie alebo EQ su na kazdom naozajstnom aparate. Na amplitube je parametricky "tocitkovy" EQ, s ktorym sa mi robi dost zle, preto mi je vyhodnejsie puzivat klasicky graficky EQ nakonci. GreenMachine ma korekcie tiez akesi velmi svojske, takze znovu mi pride jednoduchsie pouzivat dalsi EQ. Co je na tom divne ? Okrem toho kazde obycajne bedne alebo bednicky maju svoj frekvencny priebeh, s ktorym treba pri nastavovani zvuku pocitat. Vo vysledku chcem z tych bedni pocut taku farbu zvuku, ktora sa mi najviac podoba na to, co som normalne zvyknuty (box 2x12") a s EQ na konci sa mi to dosiahne jednoduchsie, ako iba s korekciami v simulacii. Ver mi, nemam ziadny problem so skreslenymi zvukmi, akurat sa mi moja verzia Guitar Rigu prilis nepaci. Takisto nemam ziadny problem ani s mic in, ani s line in, ani s prebasovanym zvukom, akurat mi EQ za simulatorom zjednodusuje nastavenie uspokojivej farby. Inak info o impedanciach urcite najdes cez Google.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 27. Február , 2005, 10:12:00 »

vstupna impedancia? hmm da sa to zmerat metodou polovicnych napati? :) ja mam tranzistorovy zosilnovac s tda a to tda ma vstupnu impedanciu tusim 47kOhm. pisu tam, ze to je vyvazena hodnota pre zosilnenie signalu z veci ako - zvukova karta, cd player atd.. jednoducho tieto veci maju line out, takze toto bude line in? haha Sound Blaster 16 Hardware specifications: Frequency Response: 20Hz - 20KHz (Line-out) Signal to Noise Ratio: 80 db (Amp out) Sampling Rate for Playback/Recording (Stereo): 5 kHz - 44.1 kHz Supply Voltage Requirement (Loading): +5, +12, -12 Volt Current Consumption (Typical): 300, 500, 30 mA respectively Microphone Impedance: 600 Ohms Line-In Impedance: 47 KOhms CD Audio-In Impedance: 50 KOhms Microphone Sensitivity: 10 - 200 mVpp Line-In Sensitivity: 0 - 2 Vpp CD Audio-In Sensitivity: 0 - 2 Vpp AD/DA Resolution: 16 bits Output Power (Max.): 4 Watts @ 4 Ohms PMPO (Amp out) :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 27. Február , 2005, 11:50:26 »

Skratka linkove signaly sa pohybuju okolo 1,5 V. Z gitary ide radovo niekolko sto mV, zalezi od snimaca, nie je problem to zmerat. A treba spravit z tych niekolko sto mV cca 1,5V a je to v kapse...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #29 kedy: 27. Február , 2005, 14:24:40 »

Metalhammer - nemyslím si, že by sa do Gitar Rigu mal zapájať už hotový zvuk, veď určený je práve na to - zapojiť do PC cez link gitaru a všetko si tam nastaviť. Dokonca je k tomu aj pedál s prepínačmi na nožné ovládanie. Pravdupovediac na Line6 sa to skresleniami nechytá ani zďaleka. Nielen, že sa nechytá, ale viacmenej sú tie zvuky nepoužitežné.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.