Ako kazdy rok napisem aj teraz, ze bol som v nedalekej dedine Demandice na hudobnom feste. Bolo viac kapiel, no siel som hlavne na Sebana a jeho novu skupinu.
Priebeh bol taky, ze zahrali 3 songy, prisla burka a hoci boli pod pristreskom, zacal im slahat dazd na aparat. Prestali hrat, chvilu pockali ci sa to zlepsi. Nezlepsilo a tak sa pobalili a sli.
Kapela basa, bicie, klaves a gitara. Ak ste videli pred pol-rokom vianocny koncert na stv2, tak to boli presne ti isti mladi muzikanti. Inak velmi sikovni mi prisli.
Z tych troch songov zahrali "dezovho syna..." a dve veci co som nepoznal. Prave tie dve veci sa mi strasne pacili. Vyvazeny pomer improvizacie a nacvicenych veci. Pracudesne harmonie, rytmy, nalady z temnych, ze behal mraz po chrbte po optimisticke ludove harmonie. Slusny spev. Mali to paradne nacvicene, urcite sa s tym poriadne natrapili. Snazim sa tu hudbu k niecomu prirovnat, ale nic ma nenapada. Ale mozno sa to da ciastocne vyjadrit, akoby sme zobrali Jeffa Becka a premiestnili sem k nam na Slovensko a nech hra pod vplivom miestnej hudby a ostatneho. Tak nejak ponate, ale to je uz len moj vyplod. Zvuk gitary sa mi az tak nepacil, ale v tej muzike bol asi aj akuratny. No nemal som zo zvuku gitary taky pocit, ze popici uzasne, ale zrejme o to mu ani nejde. No myslim si, ze by to tej muzike neublizilo, keby tam bol pekny lampovy zvuk ako maval volakedy, napr v demikate. Seban sa uz dlho s gitarou nepusta do nejakych technicky zlozitejsich veci ako za cias ashbandu. Hra upne jednoducho, ale efektne s krasnym feelingom. Je to uz davno iny gitarista ako byval v 93-97 a asi ani nema zmysel riesit nejake porovnania co bolo a co je teraz.
Mal toho parkera do maleho komba hughes and kettner(neviem typ) + tusim este jeden alebo dva hughes and kettner boxiky k tomu a tie jeho ostatne hracky. Basa hrozne nekonkretna, nepocul som nic iba dunenie. Basove aparaty poznam este menej ako gitarove, tak neviem aky zosik mal basak. Box nejaky asi s 10" repro x 8 a znacku som si kua nejak nvsimol, tusim hartke. Bicie vsak boli vynikajuco nazvucene podla mna. V tych sa uz vobec nevyznam, ale videl som tam aj Dura z fora, on je stary bicista, tak mozno ked toto bude citat napise co to bolo. Mikrofony tiez neviem. Klaves bol tam kde mal byt, standardne nejaky cerveny Nord.
Velka skoda, ze neoodohrali vsetko co mali. Vyzeralo to dobre, slusne ma zaujali. Tesil som sa na dalsie songy, no ale zial . . . Potesilo by ma keby vydali album v tejto zostave. Na to, ze som pocul 3 songy som toho napisal vela, co svedci o mojej zaujatosti
. . .