Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 18:43:53
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Japonské gitary prelomu 70-tych a 80-tych rokov  (Prečítané 289243 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
RobG
Hosť
« Odpoveď #60 kedy: 09. Marec , 2007, 14:42:20 »

Páčka prepínača, kobylkový snímač a zadný plastový kryt sú menené, inak je všetko origoš a pri slušnej ponuke je gitara na predaj.  ha ha ha ha ha ha
Ďalie info:

rob1@pobox.sk
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #61 kedy: 09. Marec , 2007, 16:40:52 »

Nechapem,prečo ste  " hotovi" zo starych gitar. Ved aj medzi nimi su dobre aj zle kusy./a to sa tyka aj Fendrov,Gibsonov/ Tak isto ako aj pri sučasnych gitarach.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #62 kedy: 09. Marec , 2007, 16:45:58 »

Stare japonske gitary od istej doby boli robene velmi seriozne (aspon podla mojich skusenosti). Osobne verim, ze seriozne spravene el. gitary zo serioznych materialov sa vekom zlepsuju (aspon podla mojich skusenosti). Okrem toho su stare japonske gitary velmi lacne. 30 rocny Fender hocikto nezaplati. 30 rocneho japonca si mozem kupit 3x do roka. Vacsina z takto starych japoncov co som drzal v ruke boli podstatne kvalitnejsie nastroje, ako dnesna "stredna azijska / mexicka trieda". Preto som ja osobne fanusik starych japonskych gitar.
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #63 kedy: 09. Marec , 2007, 16:53:24 »

Ja suhlasim Rastis. Ma soml do prispevku dopisat ,že nechapem, prečo niekto,ked uvidi foto napr. 30 ročnej gitary,hned pada na "zadok". A pritom to može byt šunt,falzifikat a čo ja viem čo ešte. Priklad:nedavno mi kamoš hovoril,že hral na Gibson Custom / 83 ?/ a nebolo to nič moc,skor sklamanie.
Zaznamenané
RobG
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 09. Marec , 2007, 18:54:45 »

Rudy. Ak narážaš na toto foto, tak si u mňa môžeš zahrať na FENDER STRATOCASTER 1978 Natural, celý origoš, na pár U.S.A vyšlachetných Fendroch, na GIBSONE LES PAUL STANDARD 1979  pomaly a potichu si začať vytvárať názor. Ak máš nejaký dobrý amp, môžeš doniesť, keď nie bude stačiť môj "arzenál" Tie gitary sú u nás ešte nedoceneé, ale cena vonku pomaly začína stúpať. Dodnes ma mrzí, ako som predal VANTAGE THE GHOST z roku 1979, mal som ju od Henryho Tótha, ktorému som dal za ňu GIBSON LP HS STANDARD 1993 a doplatil mi bubáky. Tento The Paul strčil do ...všetky US gitary a lepší bol len GIBSON LP CUSTOM wine red, ktorý som mal tiež od Henryho a pôvodne to bola gitara matúša z Love 4 Money teraz O.B.D, to bol guľomet, ale za 100.000 Huh!? to už musí hrať, nie ? A to som vtedy mal asi 5 GIBSONOV U.S.A z rôznych rockov. Takže opatrne vo vynášaní ortieľov.  Som frajer Som frajer
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #65 kedy: 09. Marec , 2007, 19:24:22 »

Priklad:nedavno mi kamoš hovoril,že hral na Gibson Custom / 83 ?/ a nebolo to nič moc,skor sklamanie.

To su vseobecne povazovane za jedny z najhorsich rokov u Gibsonu. Len tak pre info. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rudy
Hosť
« Odpoveď #66 kedy: 09. Marec , 2007, 19:28:29 »

RobG-vobec som na tvoje foto nenaražal.Myslel som to všeobecne tj. reakcie na ebay,rozne časopisy,inzeraty na inych www.Že si to zobral osobne,no čo už narobim./ tvoj prispevok som ani necitoval/.A ked maš take skusenosti,tak isto suhlasiš,že nie všetky "stare" gitary /na značke nezaleži/ musia byt "super"./určite aj medzi Gibson 58,59 sa najde "blby" kus.   /ortiel nevynašam,rovno strielam/ Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 09. Marec , 2007, 19:33:14 »

Priklad:nedavno mi kamoš hovoril,že hral na Gibson Custom / 83 ?/ a nebolo to nič moc,skor sklamanie.

To su vseobecne povazovane za jedny z najhorsich rokov u Gibsonu. Len tak pre info. Žmurk
Ved O.K. Ale predsa je to 25-ročny GIBSON. To je to,o čom som pisal-stary nemusi byt automaticky dobry.Tak isto Fender.Ktore ročniky boli kritizovane ?  70-71 ?
Zaznamenané
RobG
Hosť
« Odpoveď #68 kedy: 10. Marec , 2007, 13:18:21 »

Súhlasím. Asi sme sa nerozumeli. Súhlasím s tvrdením, že niektoré Gibsony hrajú ako polená a taktiež fender. Osobne sa mi zdá, že produkcia U.S.A okolo roku 2000 sa začína zlepšovať oproti 90.tim rockom, Fendra to cítim určite a aj Gibsony po r. 2000 čo som mal, boli veľmi, veľmi slušné. Japonské kópie sú však super, aj keď mám rád ten pocit, mať doma "staré origoš drevo s tým nadpisom  ha ha ha Ahojte.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #69 kedy: 10. Marec , 2007, 16:47:42 »

Japonské kópie sú však super, aj keď mám rád ten pocit, mať doma "staré origoš drevo s tým nadpisom  ha ha ha Ahojte.

Aj Ty sa uz stavas gerontofilom?  ha ha ha
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 22. December , 2007, 16:10:36 »

Pre fanusikov a potencialnych znalcov Burny:

http://www.japanguitars.co.uk/burny%20info.html

Prehlad poznavacich znakov Les Paul modelov medzi rokmi 1980 - 87.

Nie ze by som bol cosi extra, ale moj Burny podla tych info splna poziadavky hned na 5 modelov z 2 obdobii :). Ale aspon nieco :)
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #71 kedy: 22. December , 2007, 16:12:52 »

Pre fanusikov a potencialnych znalcov Burny:

http://www.japanguitars.co.uk/burny%20info.html

Prehlad poznavacich znakov Les Paul modelov medzi rokmi 1980 - 87.

Nie ze by som bol cosi extra, ale moj Burny podla tych info splna poziadavky hned na 5 modelov z 2 obdobii :). Ale aspon nieco :)

Bude aj nejaká recenzia tvojho nového Burny Žmurk ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 22. December , 2007, 16:16:11 »

Bude aj nejaká recenzia tvojho nového Burny Žmurk ?

skorej nejaka porovnavacia 3-recenzia, ako kedysi na 3 Straty. Burny / Greco / a este cosi (Yamaha ? , Aria Pro II ? )...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #73 kedy: 22. December , 2007, 16:45:20 »

Na to Burny som dost zvedavy.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #74 kedy: 22. December , 2007, 16:50:55 »

Na to Burny som dost zvedavy.

no samozrejme ty ako lespolaznaly to clovek budes asi tu 3recenziu pisat :).

este pockam, kym trochu vyhniju struny, a ked ich budem menit, poriadne tu gitu porozoberam, lebo fakt by ma zaujimalo, co je to presne za model. jeden kus mahagonu tela indikuje vyssiu seriu, kondiky na clonach indikuju nizsiu seriu. rozhodnu mozno snimace odspodu :) v kazdom pripade je mi velmi sympaticke, ze Burny na rozdiel od Greco aj nizke serie mali solid maple topy a nemali nikdy srobovane krky.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.