Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 23:21:35
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém(y) s Floyd Rose  (Prečítané 5237 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
The Ripper
pravidelný návštevník
Príspevkov: 218

« kedy: 05. August , 2006, 19:51:20 »

No..mám Licenced Floyd Rose a hneď dva problémy.

1) Závit na šrubkách, ktorými na tremole priťahujete tie kamienky ku strune, je úplne zrytý. Hlavne na hrubom Ečku. Smerom ku tenším strunám je to stále lepšie. Tie šrubky nenoženiem nikde. No to sa už nejak porieši. Horší sa mi vidí problém 2!!!

2) Takže natiahnem hrubé Ečko...všetko naladím, zašrubujem...ale keď natiahnem strunu (teraz myslím bending - vyťahovanie tónu), tak sa Ečko ihneď rozpare..no nie až tak vežmi, ale rozpare sa, na mieste kde sa láme/prehýňa na tremole. A tak isto aj Ačko...len trochu menej.
Tak som strunu vybral z tremola, podstrihol, zašruboval, čiže som ju vlastne posunul...natiahol...zrobil bending a...

...a struna je zasa štvrť oktávy dole. Tak som ju vybral...

S nádejou že to už bude fungovat...som ju ešte raz posunul a hádajte čo sa stalo.

Ale to som už chytil nervy, išiel písať príspevok a vysral sa na gitaru...ešte by som jej ublížil.

Čítal som tu niečo aj o nejakých problémoch s tvrdou/mäkkou ocežou...je to v tom? Či čo s tým mám robiť?
11. augusta hráme v Poprade na nejakom motorkárskom zraze a ja mám gitaru v @#%$.
Na druhej sa mi hrá blbo..ale dá sa, v poslednom prípade. No a tretiu mam akurát požičanú sedemstrunku, ktorá je kvalitatívne dosť na ...
..a na elektroakustike hrať vežmi nebudem.

Tak čo s tým? Smútim
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 18:55:41 od Martinlm » Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #1 kedy: 05. August , 2006, 20:40:34 »

No co s tym. Zahod toho floyda kup gotoh a vybavene
Zaznamenané

The Ripper
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 05. August , 2006, 21:36:09 »

No teraz tam je nova struna...zatial drzi. Moc som na tom este nehral....a nejak velmi bendovat hrube Ecko ani radsej neplanujem. :D
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #3 kedy: 05. August , 2006, 21:59:33 »

Jak tak na tu strunu pozeram, tvoj problem je vlastne len jeden, asice ze mas zodrete tie zavity - tym padom ti tu strunu nechyti poriadne a povytiahne sa von. Bud investuj do noveho tremola, alebo lacnejsie riesenie je kupit kamene. A tiez by si si mohol vycistit hmatnik Ja som čert..
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #4 kedy: 05. August , 2006, 22:05:11 »

O.T ale pokne lebky na tom hmatniku.a poriadny metalista musi mat tolko spiny na hmatniku ze ani struny pod nou nevidiet!:evil:
Zaznamenané

I hate commercion
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #5 kedy: 18. August , 2006, 00:17:37 »

aku mas doma sedemstrumnku?resp.co je na nej zle? ...viem..je to ot,ale....
Zaznamenané
The Ripper
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 18. August , 2006, 00:29:26 »

brokenwings: harley benton..nie je problem v tom, ze je to sedmicka, ale ze je to kus blbsia gitara si myslim. ale na backlidy v poho. :) ..nastastie len pozicana.

metalhead: ..no vies..dlhsie som necistil..uz treba..hehe. ha ha ha
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #7 kedy: 23. November , 2006, 16:16:12 »

tie skrutky na kamene mam ja to  zavit 4mm dlzka39mm pochromovane,druhy problem myslim zle zrazene hrany
Zaznamenané
cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #8 kedy: 23. November , 2006, 18:45:07 »

ja som si kupil komplet kamene F.Rose od GraphTech  (  http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php?kategori=1)   tak to sa neda porovnat s predchadzajucimi , hlavne ladenie , a sustain  bez debaty....
Zaznamenané
The Ripper
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 26. November , 2006, 18:47:25 »

..no si predstav, ze pred dvoma dnami sa mi stalo zase - s Ackom. Zeby bol problem v tych kamenoch, jak hovoris?
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #10 kedy: 29. December , 2006, 13:14:18 »

rozmyslam ze by som zakupil original floydrose na gitaru..toto licensed neni bohvie co....chcem sa spytat teta kolko stoji original floyd..a ked niekto vie kde na slovensku sa da objednat hodte prosim nejaky link
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 29. December , 2006, 13:23:31 »

napriklad gotoh u sivcaka stoji cca 6000,-

www.sollerguitars.com
Zaznamenané
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #12 kedy: 29. December , 2006, 13:24:17 »

original v tychto koncinach zohnat bude asi dost problem :blink: gotoh ale robi velmi kvalitne floidy, mozes ho kupit napr aj u sivcaka http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php?kategori=1

aha:laugh:

Naposledy upravil hangar_18, : 29.12.2006 2006 13:25
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #13 kedy: 29. December , 2006, 13:52:55 »

ja som tiez rozmyslal nad orig floydom ale neviem ci by mi sadol rozmermy do gitary a frezovat nechcem.mam tam Floyd RoseŽ Licensed JacksonŽ Low Profile JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo
Zaznamenané

I hate commercion
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #14 kedy: 29. December , 2006, 14:39:59 »

hangar_18 napísal:
Citácia
original v tychto koncinach zohnat bude asi dost problem :blink: gotoh ale robi velmi kvalitne floidy, mozes ho kupit napr aj u sivcaka http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php?kategori=1

aha:laugh:

Naposledy upravil hangar_18, : 29.12.2006 2006 13:25

viem zohnat original floyd rose, za podstatne nizsiu cenu ako ma sivcak gotoh. Gotoh ma sice vychytane hovadinky, ale origos ma hrubsi base plate a je to brutal! PM me ak mate zaujem a poviem vam cenu.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.