Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 19:52:54
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Johnny Cash  (Prečítané 3773 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Hosť
« kedy: 26. September , 2006, 12:45:38 »

Tak neviem ja som tu dost novy, ale podla mna si Johnny Cash temu zasluzi :) Jeho starsie country songy maju vyborne texty a akusi nezamenitelnu energiu, jeho posledne dve CD su plne nenormalne dobrych coverov od najrozlicnejsich interpretov ako NIN, HIM, Depeche mode etc. maximalne ho respektujem

http://youtube.com/watch?v=asUJ9jfQsOI
http://youtube.com/watch?v=FM8OPt-wvdo
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 26. September , 2006, 15:42:48 »

Je legenda, jak sa patrí. Síce prevažná väčšina jeho tvorby sú jednoduché country popevky, ale má aj pár skvostných vecí a ako spevák bol nezameniteľný.

Hoto - počúvam prvú vec, čo si hodil a hneď po prvých taktoch mi došli zimomriavky. Ten hlas a pocit, čo z neho lezie je parádny. :1

http://sk.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 23:48:46 od Pitu » Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 26. September , 2006, 21:45:08 »

jasne ale niektore tie country popevky maju dost gule :D ta pesnicka hurt je asi najzimomriavkovejsia zo zimomriavkovejsich pesniciek ktore som kedy pocul :D este aj ten klip je skvely, cele to ponatie ze spomina na minulost na jeho nedavno zosnulu zenu a to vsetko je dost emotivne B)

http://youtube.com/watch?v=ObDqBXnWJy8
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 26. September , 2006, 21:57:25 »

Tie popevkové si pamätám veľmi dobre, mal som ich pripravených asi 50, pár koncertíkov som totiž odohral aj s bratislavským Johny Cash revival (Robo Šimek-slovenský Johny Cash). :)
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 23:49:05 od Pitu » Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 26. September , 2006, 22:07:32 »

no jasne poznam :D bratranec snim obcas chodi kade tade :d mne sa country prilis nepaci ale tak toto je take stylovejsie, mozno v tom zohrava svoju ulohu aj fakt ze Cash je pojem, tak nejak podobne vnimam aj Elvisa, tiez sa urcite teraz najdu ludia ktory robia rokenrol nadupanejsie technickejsie a cojaviem co, ale tak elvis bol elvis, elvis je elvis a elvis aj bude elvis :)
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #5 kedy: 26. September , 2006, 22:21:45 »

respect to johnny cash.bol dost dobry...a walk the line vo mne zanechal velmi hlboku stopu.vsetkym co i len trochu vnimavym ludom ten film doporucam a aj napriek tomu,ze som nikdy na country prilis nebol(teda vobec) som na to pozeral s otvorenymy ustami.
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #6 kedy: 26. Október , 2006, 22:54:21 »

walk the line nieco zanechal aj vo mne. nelutujem, ze som si ho pozrel :) Hello, I am Johnny Cash. legendarna to veta. nezamenitelny charakter hlasu. byt ucitelom hudobnej zavediem do osnov povinne pozerat  walk the line :)
Zaznamenané

bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #7 kedy: 27. Október , 2006, 10:26:18 »

hej tiez som videl, dobry film. velmi dobry. hned po nom som si \"kupil\" album z tej vaznice co nahraval.
este sa mi tam pacila jedna veta gitaristu co hraval s cashom, ked tam prisiel iny gitarak, zacal vypekat sola a nieco mu dohovaral co sa gitary tyka. a ten cashov gitarman \"What you are looking for, I\'ve allready found\" ... stylovy

Naposledy upravil bubla15, : 27.10.2006 o 11:30
Zaznamenané
atheysm
pravidelný návštevník
Príspevkov: 384

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #8 kedy: 12. Február , 2009, 21:17:23 »

Johnnyho uz poznam velmi dlho ale nevedel som ze visiel film Walk the Line...tak som ho teda stiahol a dnes som ho pozeral...musim uznat ze to bolo ozaj dokonale znazornene aj ta doba aj vsetky okolnosti...fakt super film odporucam ozaj kazdemu...moc country nemusim ale jeho pesnicky su vynimky jak hrom Zdravíčko :)
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #9 kedy: 12. Február , 2009, 21:28:35 »

Výborná verzia Ring Of Fire od Social Distortion  Bavím sa skvele
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kero
nováčik
*
Príspevkov: 41

« Odpoveď #10 kedy: 03. Marec , 2009, 20:58:46 »

Zdravíčko velka poklona pred panom v ciernom a moj vecny respekt  Zdravíčko
Zaznamenané

"... do i look like someone who cares about gods things ? I AM THE PAIN" ... ujo Pinhead (Hellraiser)
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 22 otázok.