Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 15:08:52
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ochrana proti prepatiu, stabilizatory napatia  (Prečítané 23935 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 10. Jún , 2010, 14:45:12 »

a co toto? http://www.furmansound.com/product.php?div=03&id=PL-8CE

sice to neblika, ale malo by to robit to, co potrebujes
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #31 kedy: 10. Jún , 2010, 14:50:32 »

distributor napatia a filter sumu (ktory fakt podla mna niekedy ani nepomoze) :) akonahle hras v nejakom kulturaku, starej budove alebo skusobnu mate nakkt alebo tak tak si skoncil.. fakt ale je ze - axe fx nie jelampa cize nepotrebuje 220v konstant za kazdych okolnosti.. mozno ak clovek pouziva nejaky koncak.. a vlastne teraz uvazujem

branko.. naco ti to tam bude? ved axe je komplex - preamp, fx, koncak takze predpokladam ze ine dalsie efekty tam nebudu takze naco nieco co ma napajatdalsich 8 veci ked tam je len 1 vlasnte.. mozno este tak ladicka to by som chapalalekvoli nej kupovat nieco za 6 tacov male co vlatne nic nerobi.. 
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #32 kedy: 10. Jún , 2010, 15:11:02 »

Potrebujem to preto, lebo:

- hrali sme teraz v Piestanoch, vysiel som na podium a zrazu mi aparat hral brutalne potichu... Tak som si hovoril, ze lampa v pici, ale zachranilo ma konstatovanie ostatnych okoloiducich, ze aj im hrali aparaty odost potichu. Vykyv napatia jak hovado - tomu sa chcem vyhnut. Ak to ma obsahovat aj kadejake filtre, tak budem len rad. :)

- kedze zariadenia v racku nestoja 5 €, tak patrilo by sa, aby to malo nejaku ochranu pred "odpalenim", prip. inou skodou. Proste taku poistku na cokolvek.

- chcem, aby mi z racku siel jeden sietovy kabel (cize do "furmanu" chcem nastrkat vsetko, co je v racku), ktory dam do siete a neriesim nic + poziadavky, ktore som pisal vyssie.

- chcel by som dat max. 200 € za to.

Navrhy ?  Zdravíčko
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #33 kedy: 10. Jún , 2010, 15:14:29 »

tak za 200e ti dojdem zatancovat v neglize ked citam tie poziadavky..  Bavím sa skvele mozno staci zaplatit elektrarni tych 200e nech tlacia viac :D  potrebujes v prvom rade stabilizator napatia a akchces znackovy tak si priprav 15 tacov .. ak chces nejake riesenie aby si fical tak to sprav jak ja ze skombinujes dve veci..respkludne aj to co dal fataljoe aj ked hento je na PC a nevidel som to pouzivat gitaristov (to moje malo aspon v popise ze vhodne na ozvucovanie a nastrojovu aparaturu)
« Posledná zmena: 10. Jún , 2010, 15:14:57 od kaolko » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #34 kedy: 11. Jún , 2010, 07:30:19 »

tak potom potrebujes toto http://www.thomann.de/de/furman_p_1400_ar_e.htm
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #35 kedy: 11. Jún , 2010, 08:22:39 »

....ak dochádza masívneho poklesu tak Ti nepomôže nič, jednoducho Ti to aj ten kapacitér, alebo stab. napätia bude vypínať, ak Ti to nevypína nejaká interná ochrana proti poklesu....keď tam tá šťava nie je tak ju tam nevyčaruješ....

....kamoš zvukár to v takýchto prípadoch, rieši tak, že počnúc stabilizátorom všetko prepne na 110V stratí síce tretinu z výkonu, ale ak v kábloch tečie 200V a menej jednoducho to nedotiahneš na 240 a zase Ti to ubrzdí to prepätie ktoré nastáva.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
udry
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 11. Jún , 2010, 08:48:21 »

....kamoš zvukár to v takýchto prípadoch, rieši tak, že počnúc stabilizátorom všetko prepne na 110V stratí síce tretinu z výkonu, ale ak v kábloch tečie 200V a menej jednoducho to nedotiahneš na 240 a zase Ti to ubrzdí to prepätie ktoré nastáva.....
... to akože všetko na celej aparature prepne na 110V a pušta tam napr. tych 200V ?  Alebo vozí so sebou trafo 230/110 ?   alebo ako?
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #37 kedy: 11. Jún , 2010, 08:53:07 »

....všetko poprepína..... a ide cez tie ochrany.....Podhájskafest má takýto problém, čo viem na 100% trafo je ďaleko a nedoteká taká šťava ako treba....viem že tam to riešil na 100% takto.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #38 kedy: 18. Jún , 2010, 19:25:04 »

pockaj, prepne na 110V a ide na tretinu vykonu ? to je jedno, to trafo je tak robene, ze pri 110V doda plny vykon( napatie je nizsie, ale potiahne si dvojnasobok prudu ak sa da samozrejme. ak to vedenie na take straty, ze to nejde, tak potom suhlasim s tym poklesom vykonu)... a do 110V pusta 200V ? to je tiez divne, az napicu. alebo si to inac myslel ?

ono je pravda, ze pri velkom poklese to vypadne, poklial tam nieje zalozny zdroj, ale to by bolo uz moc drahe. tieto veci bezbateriove, iba cistia prud a chrania pred prepatim, podpatie sa vyrovnava tazsie.
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #39 kedy: 19. Jún , 2010, 01:24:35 »

Myslel to tak, že ak klesne napätie na nejakých 200V, tak z toho 230 nevyčaruje a preto ide na ochrany a poprepína všetky veci v racku na 110V.

Ale Majo má s tým prepnutím pravdu, predsa angličania nefičia na všetkom v tretinovom výkone. :D
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #40 kedy: 19. Jún , 2010, 09:17:15 »

Myslel to tak, že ak klesne napätie na nejakých 200V, tak z toho 230 nevyčaruje a preto ide na ochrany a poprepína všetky veci v racku na 110V.

Ale Majo má s tým prepnutím pravdu, predsa angličania nefičia na všetkom v tretinovom výkone. :D
Ale tie furman stabilizátory fungujú od 174 do 267 voltov takže pokiaľ by ich mal,tak by nemal problém. :)Alebo nech si na festy požičiavajú elektrocentrálu a je vystarané.Akurát je asi väčšinou problém ten že je na všetko málo peňazí,tak to aj potom vypadá.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #41 kedy: 13. Júl , 2011, 15:54:09 »

vcelku fajn vec, sice je to uz aj drahe ale ma dobre parametre : Zařízení udržuje výstupní střídavé napětí na zvoleném rozsahu 230 V s přesností cca ±1,7% (±4V). To odpovídá hodnotám výstupního napětí 226 V až 234 V.   http://www.baygereffects.com/sitovy-stabilizator/
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 13. Júl , 2011, 18:25:29 »

Zrovna včera som sa chviľku hral s tým Baygerom...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #43 kedy: 13. Júl , 2011, 19:01:36 »

Zrovna včera som sa chviľku hral s tým Baygerom...
  s tymto konkretne ci s nejakymi efektmi..mne sa jeho fx lubili velmi
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 13. Júl , 2011, 19:21:39 »

však so stabilizátorom
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.