kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 25. Október , 2006, 22:11:50 » |
|
rastis napísal:don corleone napísal:...Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;) Pokazim . Som priaznivec takych aparatov, kde sa zvuk podobnou havedou iba kurvi B). Viem si take nieco predstavit v setupe, kde sa snazim mat k dispozicii co najviac zvukov - mam na podiu za sebou 3 rozne gitary, na podlahe 3 rozne skreslovace a idem s tym do 2 roznych lampovych aparatov. Co doprovod, ci solo, to iny zvuk - ziadny 2 x na posranie, ale experimentujem si. To je presne priklad toho U2... Ale pokial si vystacim s jednym beznym dobrym skreslenim, tak takouto krabickou sa k \"dokonalosti\" urcite dostavat nepotrebujem . Ale to uz je tak total mimo, ze nechapem, naco sa tu o tom rozpisujem - sorry Vidím, že máme rozdielne šmaky;). Na druhú stranu- U2 naozaj nie je vhodný príklad na poriadne zkreslenie, to je fakt. A ináč- ja používam tiež zásadne len prirodzene modulačno-zvukodeštrukčné ampy:laugh: Naposledy upravil don corleone, : 25.10.2006 o 23:12
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 25. Október , 2006, 22:26:16 » |
|
Moje dojmy su nasledovne: DS-1 pohodicka rockovy sound, viacmenej distortion s neutralnou farbou zvuku vhodny do vela stylov. Je to krabicka, ktora sa da pripojit na vselijaky clean kanal a hra dobre. Ako nakopavac ale nie.
SD-1 nakopavac - podobne ako IbanezTS-9 alebo MXR ZakkWylde, toto su charakterovo podobne krabicky. Je to typ zvuku, ktorym sa nadherne nakopne akykolvek aparat s crunch zvukom. Nema tolko basov, tak sa tak nezachlastava. Pri attacku zachovava farbu nastroja. Pokial ho pouzijes na clean kanale, zvuk je dost sladky a dost gulaty s chybajucimi basmi.
OD-3 Overdrive, farbou podobny DS-1, tiez velmi neutralny. Na crunch celkom OK.
Tieto 3 krabice (a kopec dalsich) som skusal so Stratom a PRS na tychto aparatoch: MesaBoogie, Fender HotRod, Marshall. S kazdym aparaom tie krabice hrali skoro s rovnakymi rozdielmi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 25. Október , 2006, 23:36:19 » |
|
mno ja mam od3 pichnute do lampy, lebo je to len jednokanal a je to uplne v poriadku. Bossky mam rad, su take \"zive\". Este poriesim asi BD2. A btw tusim som na muzikeri videl inzerat na DS1 aj SD1 za tisicku. Tou kupou dla mna nic nepokazis.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 26. Október , 2006, 00:01:28 » |
|
DS1 bol moj prvy efet. Kupil som si ho za 2 litre na Venturske a bol som najstasjesi chlapec na svete, ked som to doma zapojil do veze, ci PC uz si ale nepamatam ako hral..vtedy asi dobre ehm, zas som prispel niecim prinosnym :D
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 26. Október , 2006, 10:36:29 » |
|
dr.karpathorky napísal:
SD-1 nakopavac - podobne ako IbanezTS-9 alebo MXR ZakkWylde, toto su charakterovo podobne krabicky.
tak tak. suu aj velmi podobnee scheematicky. a SD-1 je mysliim z nich najlacnejshja. moje osobnee skuusenosti suu, ze sa na nej daa nastavit skoro vshetko. samozrejme treba dobryy amp. ako nakopaavac, aj samostatnyy efekt jednoducho klasika. maam ho uz paar rokow a este nesklamal. Len mi kuusok zere signaal mrshka malaa:angry: ale to je probleem asi vshetkyych BOSSov..
Naposledy upravil mates, : 26.10.2006 o 11:40
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 26. Október , 2006, 11:07:58 » |
|
Každá samostatná krabička trošku žerie signál a pridáva šum. Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector- je to v podstate taký noise-deštruktor, pri troche štastia a chvížke nastavovania ti ten zvuk počutežne zlepší. A je to lacné.
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 26. Október , 2006, 12:51:26 » |
|
don corleone napísal:Každá samostatná krabička trošku žerie signál a pridáva šum. Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector- je to v podstate taký noise-deštruktor, pri troche štastia a chvížke nastavovania ti ten zvuk počutežne zlepší. A je to lacné. Zbytocne, treba si vybrat krabicku s true-bypassom a je problem zo stratou sugnalu vyrieseny. Napr. MXR, alebo aj Marshall ma krabicky s TrueBaPassom a mnoho inych firiem. Boss je v tomto dost zradny, zerie signal velmi pekne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ra02
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 26. Október , 2006, 13:09:19 » |
|
juj ale tato tema sa dajako rozvynula :D a popritom som chcel len poradit, moj styl: Nirvana, Guns n roses a tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 27. Október , 2006, 21:26:23 » |
|
don corleone napísal:Každá samostatná krabička trošku žerie signál a pridáva šum. Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector- je to v podstate taký noise-deštruktor, pri troche štastia a chvížke nastavovania ti ten zvuk počutežne zlepší. A je to lacné. vraj vshetky BOSSy zeruu signaal a pridaavajuu shum, tak asi aj tento ale zapaajat do slucky line selector a do neho nejakyy drive efekt... to chce vela stastia, nastavovania a hlavne trpezlivosti:whistle: Naposledy upravil mates, : 27.10.2006 o 23:38
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 27. Október , 2006, 23:01:51 » |
|
Line selector nájdeš v podstate u každej známejšej kapely. To nastavovanie asi nebude nejaká extra fuška- myslím, že tam je zabudovaná určitá automatizácia, na základe ktorej sa ti ten šum odstraňuje sám
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 27. Október , 2006, 23:25:32 » |
|
don corleone napísal:Line selector nájdeš v podstate u každej známejšej kapely. To nastavovanie asi nebude nejaká extra fuška- myslím, že tam je zabudovaná určitá automatizácia, na základe ktorej sa ti ten šum odstraňuje sám ziadny zazrak sa nedeje.. len vybera cestu signalu. napr cesta A/ cesta B/ Bypass. je to krabicka aktivna cize minimalne na A a B ceste je tam input a output buffer, ktory ovplyvnii signal.. neobsahuje ziadny noise reduction, zabrani sumu z vypnuteho tym, ze vybere inu cestu signalu. a input a output buffer obsahuje kazdy boss efekt, takze ked mam efekt zapojeny v line selectori tak ma vlastne 2input a 2output buffre.. gitaristi pouziivaju line selector skor kvoli prepinaniu viacerych kombinaci efektov, prip. ako a/b box.. ked efekt \"zerie signal\" , je urcite lepsi true bypass box. don corleone napísal:\"Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector\" akuu slucku si myslel?? Naposledy upravil roberto, : 28.10.2006 o 10:10
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 28. Október , 2006, 09:07:48 » |
|
mates - bud pouzivaj diakritiku alebo nie, ale ta forma, ktorou pises je (aspon pre mna) na citanie to najhorsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 28. Október , 2006, 12:03:32 » |
|
rastis napísal:mates - bud pouzivaj diakritiku alebo nie, ale ta forma, ktorou pises je (aspon pre mna) na citanie to najhorsie. sorry som v greecku a som raad ze co to sa mi podarii napiisat na greeckej klaavesnici:unsure:
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast