Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 13:58:50
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fernandez sustainer/killswitch  (Prečítané 6968 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« kedy: 15. December , 2006, 13:05:35 »

Toto som sa chcel už dlho opýtať. Čo to vlastne je? Robí to infinite sustain podobne ako e-bow, len je to zabudované priamo v gitare. Spúšťa sa to čudlíkom namontovaným žubovolne na gitare. Ale ako sa to dosiahne? Prehodia sa vo vnútri nejaké obvody? Podobne killswitch, prerušuje signál z gitary do komba. Máte s tým niekto skúsenosti. A zaujímalo by ma, kto to u nás dokáže zmontovať, ak vôbec niekto.:)
Zaznamenané

RED DEBILS
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 15. December , 2006, 14:42:23 »

nemal tu niekto na fore nejaku japonsku kopiu LP a v nej bo zabudovany sustainer? tiez sa to nejaky cudlikom spustalo
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 15. December , 2006, 14:52:37 »

Ja som cital o sustainery, ktory funguje tak, ze je v gitare snimac navyse (alebo ak sa nepouziva krkovy HB, tak sa namontuje miesto neho), do ktoreho sa pusta striedavy prud, alebo take nieco. Cize ta meniaca sa intenzita magnetickeho pola, ktore produkuje, rozhybe struny.

Killswitch si sprav tak, ze jednu polohu na prepinaci nezapojis, alebo nie?

A moj nazor je taky, ze sustainer je blbost, ale nie az taka velka, ako killswitch :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 15. December , 2006, 14:52:48 »

Hej, GHS ma LP od Fernandes.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 15. December , 2006, 15:23:21 »

no ten killswitch je fakt blbost Beeee hlavne pokial mas na gitare dva volume potaky (napr LP)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 15. December , 2006, 17:17:58 »

V gitare je trosku suciastok aby to fachcilo.Napajanie je 9V bateriou.Vrchny snimac vyzera ako HB.Je to v podstate HB len pri zapnutom sustainery pracuje ako singel.Proste sustainer rozkmita stunu a drzi ton kolko chces.Ja tam mam este jeden prepinac na spodnu oktavu,stred (klasicky ton) a oktava hore (spatna vazba)
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 26. December , 2006, 18:01:48 »

A je tu na fóre niekto, kto ten killswitch dokáže urobiť? Ja sa v tom nechcem vŕtať, lebo by som ako obvykle d...bal.Žmurk
Zaznamenané

RED DEBILS
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 26. December , 2006, 18:12:00 »

To bude potrebne aj vrtat do gitary, co?

Naposledy upravil martinlm, : 26.12.2006 2006 18:12
Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 26. December , 2006, 18:23:11 »

No práve...ha ha ha
Zaznamenané

RED DEBILS
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 26. December , 2006, 20:04:19 »

ked mas napr trojpolohovy prepinac a 2x HB tak obetuj medzipolohu, odletuj jeden kablik a mas killswitch ha ha ha
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 26. December , 2006, 20:36:48 »

Mám strat- niečo takéto:

* 3strat.jpg (67.97 KB, 589x412 - prehliadnuté 625 krát.)
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 14:33:25 od Martinlm » Zaznamenané

RED DEBILS
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 27. December , 2006, 11:50:13 »

styrioci napísal:
Citácia
ked mas napr trojpolohovy prepinac a 2x HB tak obetuj medzipolohu, odletuj jeden kablik a mas killswitch ha ha ha

Ale killswitch - nema to byt tlacitko, ktore ma jeden stabilny stav? Cize ked sa stlaci, tak prerusi signal a akonahle sa pusti, tak gitara opat hra, cize nezostane zaseknute v tej polohe, ked gitara nehra?
Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 27. December , 2006, 11:54:30 »

jo, to je ono. A väčšinou býva umiestnené tam, kde sa na les pauloch nachádza rhytm/tone prepínač. Dúfam, že som sa vyjadril zrozumitežne- skoro vždy je umiestnené v žavej hornej časti gitary, keďže som túto vecičku videl zatiaž len na tele/strat.
Zaznamenané

RED DEBILS
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 27. December , 2006, 11:59:51 »

Cize by si musel prevrtat telo, zozadu vyfrezovat do dreva miesto na killswitch, ten tam namontovat, nech trci z prednej strany, dozadu namontovat krytku. Potom by uz len stacilo zvlastnym vrtakom spojit vyfrezovany otvor pre snimace s tym pre killswitch, co si v amaterskych podmienkach predstavit neviem. A este to nakablovat :)

Uplne v pohode by sa dal spravit na pickguarde, ale to by bolo neprakticke.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 27. December , 2006, 12:05:02 »

martinlm napísal:
Citácia
styrioci napísal:
Citácia

Ale killswitch - nema to byt tlacitko, ktore ma jeden stabilny stav? Cize ked sa stlaci, tak prerusi signal a akonahle sa pusti, tak gitara opat hra, cize nezostane zaseknute v tej polohe, ked gitara nehra?

bolo to myslelne viacmenej zo srandy...ale princip je rovnaky..aj na tom strate moze odletovat jednu polohu a ma killswitch...ved ma 5 poloh:
1. kobylka
2. medzipoloha
3. stred
4. medzipoloha
5. krk

4.medzipolohu odletuje a ked to tam prepne nebude mu to hrat.. :) nemusi nikde nic pridavat, vrtat do gitary akurat bude ochudobneny o jednu polohu..
btw ako to myslis s tym stabilnym stavom? ved aj takto je to stabilny stav :D ci mal si namysli samostatny 2-polohovy prepinac typu on/off.
princip je v podstate rovnaky len v jednom pripade bude ochudobneny o jednu medzi polohu a v druhom pripade bude musiet robit zasah do gitary..co tiez nemusi byt probelm, vyvrtat jednu dierku do plastoveho pickguardu..hodi tam dvojpolohovy prepinac typu on/off...zapoji ho pred vystup na jack a ma killswitch B)
Zaznamenané
Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.