Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 15:27:58
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vysoky ping  (Prečítané 4769 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« kedy: 28. November , 2006, 15:31:52 »

neviete preco mozem mat vysoky ping ked mi internet ide jak hodinky?download mam nad 400kb/s a ping okolo 12ms ked meram na dsl.cz,ale v hlsw je ping nad 500ms.Mamm preinstalovany komp asi tyzden predtym som mal nod a adaware,teraz tam mam norton a adaware,moze to byt anitivirom?stiahol som si najnovsiu beta verziu nodu zablokoval norton ale vzdy je vysoky ping.Ale fakt net mi ide uplne super a ping je vysoky pomozte please.inac v xp som vypol firewall
Zaznamenané
ujo jolana
pravidelný návštevník

« Odpoveď #1 kedy: 28. November , 2006, 17:38:25 »

rastis ty furt pomahas.nevies cim to moze byt?:blink:
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #2 kedy: 28. November , 2006, 17:44:16 »

Tak snad pouzivas iny FW program (KERIO trebarz)

Hodnota ping vobec nema ziadny suvis s tvojou rychlostou pripojenia, aky mas system, antivirus, ake mas pozadie, ani kolko mas ikoniek na ploche. Zalezi od typu pripojenia (dialup, ISDN, chello, DSL, wifi, mobil....) , ako daleko je server na ktory sa pripajas. V pripade HLSW (klient na pripajanie online hier) si musis poskusat ze na ktory server mas aky ping. Ak je na serveri 30 hracov naraz a server je v australii, tak tam si nezahras = budes mat lagy a ping bude nestabilny.

Inak si to mozes odkusat velmi jednoducho vo Windowse. Start > spustit > cmd a tam napises \"ping www.zoznam.sk\" - to ti ukaze aky ping mas v ramci slovenska. Potom sprav to iste na nejaky zahranicny web, trebarz \"ping www.ebay.com\" Uvidis tam rozdiel.

Netreba zabudat na to, ze ak mas pusteny nejaky zahcovac linky (p2p siete), tak ti ping bude kolisat...ping treba merat pri nuluvom zatazeni internetu.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #3 kedy: 28. November , 2006, 17:45:26 »

ujo jolana napísal:
Citácia
rastis ty furt pomahas.nevies cim to moze byt?:blink:

rastis pomaha s gitarami, od PC som tu ja :) :silly:
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 28. November , 2006, 18:43:03 »

Presne tak, ping je hodnota odozvy od zariadenia (sietovky, ineho PC, vzdialeneho servera), ktoru pingujes a nema nic spolocne s realnou rychlostou pripojenia. A zalezi okrem ineho aj od typu pripojenia a od providera. Sorry Imbus, ze Ti do toho kafrem :). Inak tu som naozaj na tenuckom lade s vedomostami :)
Zaznamenané
ujo jolana
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 28. November , 2006, 19:16:06 »

ja viem co je ping aj od coho zavysi jeho velkost.Ale predtym mi to nerobilo.Mam wifi vyse roka.Je nestabilne to je jasne ale posledne  4 mesiace je to lepsie aj sa mi zdojnasobila rychlost.To je ten porblem ze asi 2 tyzdne mi to robi.Som cital ze aj niektore spyware to robia ale sak v pc nic nemam.Komp je cerstvo preinstalovany.Najblizsia antena je 300metrov od nasej bytovky takze to je ok.Cez hlsw som maval pedtym okolo 50 ms a to aj na finskych,spanielskych a inych serveroch,len teraz tomu zacalo jebkat
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #6 kedy: 28. November , 2006, 19:24:41 »

Kedze sme na gitarovom fore, tak z gitaroveho hladiska je to vyhoda, ze mas vacsie pingy, aspon ta to k tomu hlsw (?) netaha a mas viac casu na gitaru :)
Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 01. December , 2006, 10:45:07 »

mas pravdu :) , ale nikde mi nevedia poradit ani provider nevie co s tym moze byt :unsure:
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #8 kedy: 01. December , 2006, 11:07:29 »

hovorim, opinguj si realne funkcne servery (www.sme.sk, zoznam, google) a porovnaj si pingy.

ak mas vysoke, tak s tym nespravis vobec nic. Este si mozes dat vytracovat cestu, to je tusim prikaz \"tracert server\" Tam uvidis cez ktore vsetky servery idu tvoje pakety az na cielove miesto. Uvidis tam servery a potom si ich jednotlivo opinguj. ak je spojenie co zabezpecuje tvoj provider na dalsi server (trebarz SIX), tak on s tym nema nic a chyba je niekde vonka.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
ujo jolana
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 01. December , 2006, 11:55:42 »

uz som meral pingy cez start a nameralo mi to od 20 do 100ms ,este mi jeden chalan dalnejaky prikaz ze mi zmeralo ping asi 40x zasebou,z tych 40 asi 2 skocil ping nad 100ms.meral som sk aj cez
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #10 kedy: 01. December , 2006, 17:53:11 »

povedal by som, ze je to jednoducho dane technologiou. Ak si doteraz nemal ziadny problem s wifi tak si stastny clovek. Pri wifi  moze kvalita pripojenia kolisat aj podla pocasia (kamarat ma na jesen lepsi signal, lebo na stromoch je menej listia :blink: )
A samostatnou kapitolou je tiez rusenie...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 23 otázok.