Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 16:44:34
Strán: 1 [2] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: nahravanie v skusobni - amaterske studio  (Prečítané 8068 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 11. Január , 2007, 14:01:28 »

shanike - 14 litrov je za 8 analog + digital in dobra cena. To moc lacnejsie vybavit nejde. Ja mam to iste v dvoch PCI kartach (kupoval som postupne) a tiez je to dokopy ta ista cena. PCI riesenie mi vobec neprekaza - rusenie medzi komponentami je sice teorereticka pravda, no v praxi moje PCI zvukovky nie su zdaleka najslabsim clankom mojho "gearu", takze tak :)
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #16 kedy: 11. Január , 2007, 15:00:31 »

shanike - 14 litrov je za 8 analog + digital in dobra cena. To moc lacnejsie vybavit nejde. Ja mam to iste v dvoch PCI kartach (kupoval som postupne) a tiez je to dokopy ta ista cena. PCI riesenie mi vobec neprekaza - rusenie medzi komponentami je sice teorereticka pravda, no v praxi moje PCI zvukovky nie su zdaleka najslabsim clankom mojho "gearu", takze tak :)

he Žmurk sorry sefe, ale toto znelo, ako keby som napisal "nekupuj to, je to drahe" Žmurk
je mi jasne, ze 8 analog vstupov + digi lacnejsie vybavit nejde, snazil som sa len narazit skutocnost, ze 14 papierow za zvukowku nie je malo a nie kazdy ma zaludok a odvahu takto investovat..
inak respecta  Na zdravie!
Zaznamenané

warwick
nováčik
*
Príspevkov: 26

« Odpoveď #17 kedy: 12. Január , 2007, 11:06:05 »

Plan vyzera zatial takto: DDX3216 + BEHR.Adat karta a miestnost na nahravanie oddelime sadrokartonovymi prieckami. radsej trosku zainvestujeme.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 12. Január , 2007, 17:32:11 »

A monitory ? Inak na Uliho ADAT ide internetom pre zmenu zly chyr. Ale vlastny nazor nemam, kedze ADAT som nikdy neriesil...
« Posledná zmena: 12. Január , 2007, 17:33:02 od Rastis » Zaznamenané
Ivo
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #19 kedy: 13. Február , 2007, 17:31:30 »

Mam podobnu dilemu.
Chcem nahrať koncert priamo z mix pultu(Mackie CFX20 MkII) z TAPE OUTPUT do PC(2500MHz/512RAM,alebo notebooku(1,5GHz/512RAM).Skúšlal som to cez onboard zvukovky do COOL Edit Pro,ale výsledok ma veľmi neuspokojil.
Potrebujem externu zvuk.kartu.Do PC som rozmyšľal nad M-Audio Audiophile 2496 a do NB M-Audio Audiophile USB,alebo Transit USB...Alebo poradte niečo vhodne v tejto cenovej relecii.
A ak je niečo vhodnejšie a blbuvzdorne ako môj Cool Edit,poprosim o typ.Vďaka.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 13. Február , 2007, 17:43:55 »

Ivo - nechcem Ta prilis odradit, ale pre uspokojive vysledky by sa sikla viacejkanalova zvukovka, nieco ako Delta1010, minimalne aspon Delta44, aby si mohol sejmut minimalne aspon busy z mixu a spravit z nich v PC cosi ako mixaz. Samozrejme najlepsie riesenie je nabrat z insertov vsetky stopy zvlast.

Nahravat hotove 2 kanaly je uz obrovsky kompromis, pretoze pomery nastavene na mixe pre konkretnu salu a situaciu este zdaleka nemusia byt pomery vhodne do nahravky.

Ak sa Ti onboard zvukovka nezdala dost nobl, akakolvek z tych, co si spominal Ti bude skvele fungovat. Ale necakaj nejake zasadne zmeny smerom hore, pretoze zakladny limit vsetkych spominanych modelov je prave ten iba 2 in.

Pripadnym riesenim moze byt este jeden pomocny jednoduchy mixpult. Z hlavneho mixpulty z insertov do stop dalsieho mixpultu, tam nastavit pomery pre nahravku (dostatocne zavcasu pred samotnym koncertom si to s kapelou riadne vyskusat) a odtial nahravat hotovy signal do 2 in na zvukovke.

Na SW zase az tak velmi nezalezi.
Zaznamenané
Ivo
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #21 kedy: 14. Február , 2007, 10:36:21 »

Vďaka za odpoveď.
Ide o to ze zvucim male festivaly amaterskych kapiel.Obcas ma poprosia o zvukovy zaznam z ich koncertu.Ale zvazim do buducna investiciu do drahsej karty.Zatial som nechcel do toho vela investovat.
(Pre univerzalnost pouzitia pre PS aj pre NB by sa viac hodila externa zvukovka,co sa asi este predrazi.)
« Posledná zmena: 14. Február , 2007, 10:37:19 od Ivo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 14. Február , 2007, 11:11:02 »

Ivo - vsak si to skus, nahrat ten 2in. Problem budu predovsetkym uplne ine pomery, ako ich pocujes z PA. Ako hovorim - podla mna je najdolezitejsie bud viacej kanalovu zvukovku a mix v komple alebo mat moznost spravit pomery specialne pre stereo zaznam.
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #23 kedy: 14. Február , 2007, 12:16:09 »

Vďaka za odpoveď.
Ide o to ze zvucim male festivaly amaterskych kapiel.Obcas ma poprosia o zvukovy zaznam z ich koncertu.Ale zvazim do buducna investiciu do drahsej karty.Zatial som nechcel do toho vela investovat.
(Pre univerzalnost pouzitia pre PS aj pre NB by sa viac hodila externa zvukovka,co sa asi este predrazi.)

Ja som tiez zvucieval.
Osobne si myslim, ze je treba mat spektralny analyzer (staci lacnejsi ale dolezity je naozaj meraci mikrofon),
Expander-Gate-Compressor-Peak Limiter a Low Contour Filter najlepsie v prosesore,
samozrejme dobry EQ, a nastavitelny crossover - kde sa da upravit limit.
Po tom vlastne nastavis PA na salu a nemusis prisposobovat mix. Kapela samozrejme nama nahravku ako zo studia ale vysledky su velmi pekne.
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #24 kedy: 14. Február , 2007, 12:32:47 »

Záleží aký soft budeš používať,treba si pozorne prečítať aké systémové požiadavky má soft napr.doporučený hardware pre Cubase SX3  Intel alebo Athlon 2,8 Ghz,min,1GB Ram atď. zvukovku používam M-Audio 8 in 8 out  používam analog mix Behringer,signál ťahám cez inserts aby som mohol kŕmiť kondíky fantomom .Už som pár vecí nahral,na začiatok zatiaľ stačí,potom sa rozhodneš čo ďalej,či budeš investovať a zaoberať sa tým
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nerezak
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 15. Február , 2007, 15:02:46 »

Len pre predstavu vyberu a cien kariet pozri www.muzikant.cz v je tam celkom slusny vyber kariet (niektore aj s recenziami) od roznych vyrobcov a za celkom slusnu cenu.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #26 kedy: 06. Júl , 2007, 11:29:55 »

Tie kompy na nahravanie zvyknete pouzivat notebooky s PCMCIA zvukovkou?
Alebo normalne velke kraksne?

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 06. Júl , 2007, 11:32:47 »

Normalny PC. Notebook je ostara - treba k tomu riesit externe zvukovky, FW radice, vsetko veci drahsie, ako PCI HW. Aspon ja nie som priaznivcom NB.
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #28 kedy: 06. Marec , 2010, 16:51:26 »

To si  musis zvazit sam, co Ti za tie penaize ponukaju. Mne osobne by vadila viazanost SW na HW a naopak. Protools dnes uz zdaleka nie je jedniny a ani najrozsirenejsi system...

Keby som si isiel teraz z fleku kupovat velavstupovu sikovnu zvukovku, kupil by som si M-Audio Delta 1010 (nie LT), ktora mi za 14 litrov ponukne 8 analog symetrickych in, 2 digital in, MIDI i/o a pomerne slusne prevodniky.

S tou miestnostou a akustickymi upravami je to svata pravda.
Delta je dobra karta, ja som vsak vsadil na kartu Aardvark Q10 a tam mam 8in uz aj s preampami, insertami, samostatne ovladatelnym vystupom na sluchatka. A da sa dnes zohnat za 12 litrov a lepsie.
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 06. Marec , 2010, 18:10:48 »

Delta je dobra karta, ja som vsak vsadil na kartu Aardvark Q10 a tam mam 8in uz aj s preampami, insertami, samostatne ovladatelnym vystupom na sluchatka. A da sa dnes zohnat za 12 litrov a lepsie.

lenze to bola debata z 2007, dnes je zase vsetko inac co sa tyka dostupneho HW a cien :)
Zaznamenané
Strán: 1 [2] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.