jozef sivák
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 13. Január , 2008, 21:12:51 » |
|
Hlavny je este rozdiel co hram. Ak hram blackmetal budem mat na cvicenie asi iny system ako ked hram jazz.(Aj ked nechapem co sa da cvicit na blackmetale ) V hudbe ktora je zalozena na improvizacii treba mat prehlad na nastroji ako prasa ine zasa treba napr v klasike kde sa v podstate len hra z not a clovek v podstate ani nemusi vediet co to hra. ze v klasike nemusis vediet co hras no nevim... to by potom vyzeralo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 15. Január , 2008, 17:03:45 » |
|
jasne ze musis vediet co hras musis mat techniku a tak ale nemusis rozumiet tomu co hras harmonii a tak. Jednoducho nic netvoris iba inerpretujes niekoho tvorbu. To mi na klasickom pristupe trocha vadi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jozef sivák
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 15. Január , 2008, 21:11:44 » |
|
jasne ze musis vediet co hras musis mat techniku a tak ale nemusis rozumiet tomu co hras harmonii a tak. Jednoducho nic netvoris iba inerpretujes niekoho tvorbu. To mi na klasickom pristupe trocha vadi.
nesuhlasim noty niesu hudba tu hudbu na tom dotvaras ty a je to sakra tazke hravas klasiku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 15. Január , 2008, 22:34:14 » |
|
nesuhlasim noty niesu hudba tu hudbu na tom dotvaras ty a je to sakra tazke hravas klasiku Ano Lubo to studuje... a ma v niecom pravdu. Ked hras klasiku, tak samozrejme musis vediet co hras a ako to hras. Ale ide o to(a to asi Lubo myslel), ze tomu nepotrebujes rozumiet. Teda napriklad pocut a vnimat nejaku modulaciu, kadenciu, zmenu rytmu, tempa a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 16. Január , 2008, 10:33:14 » |
|
Ano Lubo to studuje... a ma v niecom pravdu. Ked hras klasiku, tak samozrejme musis vediet co hras a ako to hras. Ale ide o to(a to asi Lubo myslel), ze tomu nepotrebujes rozumiet. Teda napriklad pocut a vnimat nejaku modulaciu, kadenciu, zmenu rytmu, tempa a pod.
tak tak, Lubo má pravdu, interpretácia, nieje práca s teóriou, je to len obkresľovanie narysovaného, interpret, nieje skladateľ....
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 16. Január , 2008, 13:42:26 » |
|
tak tak, Lubo má pravdu, interpretácia, nieje práca s teóriou, je to len obkresľovanie narysovaného, interpret, nieje skladateľ....
blbost az to dverami plieska... naco sa potom studuje interpretacia na vyske 6 rokov? pusti si jednu klasicku skladbu od viacerych interpretov... kazdy ju zahra inak... interpretacia je tvorba sice ina ako kompozicia ale je... interpret nieje pocitac ktoremu das noty a on to odbrnka.... musi dokonale rozumiet harmonii zameru skladatela a podat to... a to je velky kumst...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 16. Január , 2008, 13:54:27 » |
|
interpret nieje pocitac ktoremu das noty a on to odbrnka.... svätá pravda musi dokonale rozumiet harmonii zameru skladatela a podat to... a to je velky kumst... nemusí, ale je to plus. Rozbor skladby už je niečo iné, ako interpretácia. Poznal som veľa klasických hráčov, čo nemali páru o improvizácii, nevedeli si dokonca zahrať jednu obyčajnú pesničku s pár akordami. Nikto ich to totižto neučí, nevedia to. Iní sú muzikanti, čo sa okrem klasiky venujú aj iným žánrom, preto to potom zvládajú. Len učenie sa na klasike stupníc od základného tónu po základný tón nahor a nadol v presnom jednom (možno dvoch) prstoklade mi príde smiešne.. S tým sa nikto nikam nedostane, nič s tým nezaimprovizujú, nikde to nepoužijú.. Treba poznať celý hmatník a vedieť hrať stupnicu od ktoréhokoľvek tónu po ktorýkoľvek v hocijakom prstoklade..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jozef sivák
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 18. Január , 2008, 20:44:57 » |
|
blbost az to dverami plieska... naco sa potom studuje interpretacia na vyske 6 rokov? pusti si jednu klasicku skladbu od viacerych interpretov... kazdy ju zahra inak... interpretacia je tvorba sice ina ako kompozicia ale je... interpret nieje pocitac ktoremu das noty a on to odbrnka.... musi dokonale rozumiet harmonii zameru skladatela a podat to... a to je velky kumst... aaaano diiik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 18. Január , 2008, 21:09:16 » |
|
Čo sa vám na tom nezdá? v interpretácii ide predsa o prednes, nič nové do toho človek nevkladá, môže spraviť dáku úpravu ale to je maximum, nejde o žiadnu tvorbu, je to len práca z už známym materiálom. že blbosť, čo také blbé bolo na mojej odpovedi?
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2008, 21:31:00 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 18. Január , 2008, 21:37:35 » |
|
Čo sa vám na tom nezdá?
myslim, ze toto: v interpretácii ide predsa o prednes, nič nové do toho človek nevkladá
s tym by som nesuhlasil..pretoze sposob akym nieco interpretujes moze s celkovym vysledkom a dojmom spravit dost vela..
|
|
« Posledná zmena: 18. Január , 2008, 21:38:14 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FeFe
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 18. Január , 2008, 21:48:35 » |
|
myslim, ze toto: s tym by som nesuhlasil..pretoze sposob akym nieco interpretujes moze s celkovym vysledkom a dojmom spravit dost vela.. svata pravda, uz len ked zobereme ako priklad skladbu hallelujah ktoru naspievalo dost ludi a kazda je pritom cimsi jedinecna, pretoze kazdy je jedinecny a zahra/zaspieva to inac
|
|
« Posledná zmena: 18. Január , 2008, 21:49:13 od FeFe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ewerfile
náhodný pocestný
Príspevkov: 146
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 19. Január , 2008, 09:49:22 » |
|
blbost az to dverami plieska... naco sa potom studuje interpretacia na vyske 6 rokov? pusti si jednu klasicku skladbu od viacerych interpretov... kazdy ju zahra inak... interpretacia je tvorba sice ina ako kompozicia ale je... interpret nieje pocitac ktoremu das noty a on to odbrnka.... musi dokonale rozumiet harmonii zameru skladatela a podat to... a to je velky kumst... Žmurk
Tak toto je úplná pravda.
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2008, 09:49:44 od ewerfile »
|
Zaznamenané
|
Slavo
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 19. Január , 2008, 21:07:21 » |
|
s tym by som nesuhlasil..pretoze sposob akym nieco interpretujes moze s celkovym vysledkom a dojmom spravit dost vela.. [/quote] áno, ale stále narábaš s už zloženým materiálom, a interpretácia je predsa len prednes známej veci, to že spravíš z metalovej veci country verziu, alebo z klasiky jazz, je len štylizovanie známej veci, no a čím máš viac znalostí, tým si môžeš viac dovoliť zámerné odchýľky, ale to ešte neznamená že to je nutnosť, mnohokrát skladba znie lepšie, keď sa ponechá pôvodný duch, toľko dojebaných skladieb do techna a popu čo je bežne počuť...aby bolo jasno: interpretácia znamená predvedenie hudobnej skladby nič viac a nič menej
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2008, 21:29:04 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FeFe
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 19. Január , 2008, 22:58:28 » |
|
s tym by som nesuhlasil..pretoze sposob akym nieco interpretujes moze s celkovym vysledkom a dojmom spravit dost vela.. áno, ale stále narábaš s už zloženým materiálom, a interpretácia je predsa len prednes známej veci, to že spravíš z metalovej veci country verziu, alebo z klasiky jazz, je len štylizovanie známej veci, no a čím máš viac znalostí, tým si môžeš viac dovoliť zámerné odchýľky, ale to ešte neznamená že to je nutnosť, mnohokrát skladba znie lepšie, keď sa ponechá pôvodný duch, toľko dojebaných skladieb do techna a popu čo je bežne počuť...aby bolo jasno: interpretácia znamená predvedenie hudobnej skladby nič viac a nič menej Myslim ze presnejsie skor vlastne prevedenie hudobnej skladby
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 20. Január , 2008, 00:06:58 » |
|
interpretacia znamena to ze tej skladbe pochopis a zahras ju tak ako si ju ty predstavujes a ako jej ty chapes teda prakticky tvoris...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|