Takže dávam odkaz na môj web:
http://i-dca.sk/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=1To isté nájdete aj na
www.freewebtown.com/opossumSú tam rockové skladby a Score (orchestrálky).
Aby ste mali predstavu, v akých podmienkach vznikali tieto skladby, tak napríklad rockové:
01-04,07,15 som nahrával na požičanej gitare Jackson a tuším Zoom 010. Ja som sa dostal k el. gitare tak raz za
rok, takže to aj tak celé vypadá, prakticky som za pár dní musel všetko nahrať, čo bolo pre mňa dosť problém, lebo
som dovtedy hral len na španielke. Ale ani teraz, keď už mám vlastnú gitaru, tak ju chytím do ruky asi raz za pol
roka, keď idem nahrávať, prakticky vôbec necvičím, ani tie sóla, lebo nemám toľko času. takže by to chcelo občas si
ich zahrať, dostať do prstov a potom ich so správnym feelingom a bez chýb znova nahrať. Možno sa k tomu niekedy
dokopem :-). Podobne to bolo aj so zvukom, to som nemal ešte žiadne skúsenosti.
05,06,08,10,11 - znova požičaná gitara Jackson, ale šlapka Edge. Tie sólové zvuky sa mi aj teraz páčia. Ale ešte
stále som si nevedel vyrobiť dobrý zvuk...ani poriadne naladiť gitaru.
09,12,13,14,16 - to je už na vlastnej gitare Sqier Showmaster a aparáte ADA MP-1 Classic.
Ešte jedna zaujímavosť:
Po 12 skladbu som hrával bez brnkátka, len s ukazovákom, necht som mal ako brnkátko. Vtedy je prevažne opačný smer "brnknutia"...A úplne iný zvuk, nie je taký homogénny a je mäkší. Musel som to nechať po úraze na fréze, keď som prišiel o celý necht a trvalo rok, kým narástol. Takto som prišiel o svoj "nástroj" a tak som sa musel napokon
naučiť hrať s brnkátkom :-)
Takže som taký chabý gitarista, nepoznám ani hmatník a hrám len tak "intuitívne opticky". Hovorím to preto, lebo na
klavír som chodil osem rokov na ĽŠu a v tom som podstane lepší. Ostatné skladby (orchestrálne) som urobil hlavne
vďaka tomu, že mám klávesy. Ale ani tam by som už nevedel zahrať z nôt. Techniku som mal dosť dobrú, ale tiež si zahrám tak raz za pol roka, na akustickom som nehral možno desať rokov, hoci ho mám ešte u rodičov, ale je už hrozne rozladený...
Ak chcete hodnotiť nejaké skladby, tak radšej celé. Dajú sa tam stiahnuť ukážky aj celé skladby -
http://i-dca.sk/modules.php?name=Downloads.
Snáď pre začiatok si môžte vypočuť "Nevrátil sa z boja". To je kombinácia orchestrálky a rockovej gitary aj s
ruchmi, ba dokonca je tam aj vokál. Taký soundtrack.