Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Srandy nejake

Started by Milos1, 21. Január , 2007, 13:01:03

styrioci

Quote from: jtakac on 03. Október , 2010, 15:24:09
ale ja ked si tu kupim salamu, co ma v nazve, ze sunka,
bud tam u vas ojebavaju alebo nevies ci si kupujes sunku alebo salamu :P

rastis

Quote from: jtakac on 03. Október , 2010, 15:32:54...tak to si jeden z mala ludi, ktorych poznam,co povedia, ze rozdiel nie je ziadny ziadny alebo minimalny, alebo ze teraz su dokonca potraviny chutovo lepsie.myslim tie zakladne

ono je skupina ludi, co Ti bude tvrdit, jak sa mali dobre a jak je dnes vsetko nachuja. zvacsa volia Fica :) bezne salamy boli o hovne, tie drahsie boli fajn, ale nebolo ich dostat... dnes su na urovni tych beznych salam z minulosti tie uplne najlacnejsie salamy, co som nekupoval 20rokov a nechapem, naco a pre koho ich este vyrabaju... atd... ale akakolvek dnes bezna salama typu nitran je na pohlad a chutovo uplne inde, jak tie socikovske zmesky. co je vnutri a ci je dnesny proces vyroby ojebavacskejsi, jak kedysi, to netusim, ani neriesim.

vikur

Quote from: jtakac on 03. Október , 2010, 15:34:16
ide o to, ze to ma nazov sunka a sunka to nie je

tak ja neviem ci sa chces bit za principy alebo sa dobre najest  ;D mne je jedno co je kde napisane kupim si to co viem ze je dobre

vzdy sa ojebavalo, ojebava sa, aj sa bude ojebavat
prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com

mario bross

ten clanok ale opisuje podla mna noname vyrobky ako tesco, clever a pod... ked si kupim cokoladu figaro, tak ma chut ako cokolada, aj ked najviac mi chutila, ked bola v papierovom obale, ale to je asi iba pocitove  :) rozky - to moze byt pravda, v hypermarketoch su nahovno, v mensich obchodikoch je pecivo, ci sladke alebo slane lepsie...

a maso... za komunistov, ked som videl fotky, tak to v obchodoch az take ruzove nebolo, resp. to maso tam nebolo  ;D

co mi co mi napr. chyba z 90s produkcie je napr nanuk Eskimo  :)

mn

Quote from: mario bross on 03. Október , 2010, 15:46:03
ten clanok ale opisuje podla mna noname vyrobky ako tesco, clever a pod... ked si kupim cokoladu figaro, tak ma chut ako cokolada

ale ved velke percento tych noname vyrobkov v tescu robia renome firmy - kupis si tesco yoghurt, ale vyraba ho rajo, neviem ci vsetky, ale niektore ano a takto je to aj u inych veci. Tym, ze tam nema firmu, ale len plain cover je lacnejsi ako original
"Practice cures most tone issues" John Suhr

jtakac

Quote from: rastis on 03. Október , 2010, 15:39:04
ono je skupina ludi, co Ti bude tvrdit, jak sa mali dobre a jak je dnes vsetko nachuja. zvacsa volia Fica :) bezne salamy boli o hovne, tie drahsie boli fajn, ale nebolo ich dostat... dnes su na urovni tych beznych salam z minulosti tie uplne najlacnejsie salamy, co som nekupoval 20rokov a nechapem, naco a pre koho ich este vyrabaju... atd... ale akakolvek dnes bezna salama typu nitran je na pohlad a chutovo uplne inde, jak tie socikovske zmesky. co je vnutri a ci je dnesny proces vyroby ojebavacskejsi, jak kedysi, to netusim, ani neriesim.

zase sa snazis diskusiu zaviest niekam inam, ako to casto robis, ja som nikde nenapisal, ze ludia mi tvrdia, ze sa mali vtedy dobre, ja som napisal, ze tvrdia, ze potraviny boli vtedy kvalitnejsie.

a pokial ty osobne posudzujes potraviny podla podla toho,ako vyzeraju na pohlad, tak potom sa nemame o com dalej bavit, sorry :)
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch

Krtko

vsak to, ze dnesne potraviny chutia relativne OK sa nevylucuje s tym, akymi pofidernymi procesmy sa vyrabaju a co vsetko obsahuju.. ja nejem z masa okrem kuracieho nic, mlete uz vobec.. dakujem pekne zrat pomlete prasacie hlavy, kopyta, vnutornosti, kosti a hovna.. radsej zeleninu  :zdar:

kaolko

Quote from: mn on 03. Október , 2010, 15:49:38
ale ved velke percento tych noname vyrobkov v tescu robia renome firmy - kupis si tesco yoghurt, ale vyraba ho rajo, neviem ci vsetky, ale niektore ano a takto je to aj u inych veci. Tym, ze tam nema firmu, ale len plain cover je lacnejsi ako original

presne tak je to urcity druh outsourcingu

mario bross

hmmm.... s tym som sa nestretol, respektive som to na tom obale napisane nevidel. je to tam napisane normalne ? lebo ked porovnam napr. v kauflande je to Vian, tak to je vsetko v nemecku a bohvie kde

rastis

ale ved velke percento tych noname vyrobkov v tescu robia renome firmy - kupis si tesco yoghurt, ale vyraba ho rajo, neviem ci vsetky, ale niektore ano a takto je to aj u inych veci

to je pravda, niektore take vyrobky su totozne s tymi, co su v regaly hned vedla a su symbolicky lacnejsie.

ale par razy som cital nazor, ze niektre znackove vyrobky co sa tu predavaju nie su totozne od tych, co sa predavaju trebars v nemecku. neviem, ci je to pravda, zvacsa to ma 2 tabory a v oboch taboroch sa vyskytuju ludia, co to udajne skumali a maju z prvej ruky, tak si potom vyber :) v zasade mi to je uplne jedno cele, lebo kym si nebudem dopestovavat a dochovavat potravu sam, tak si aj tak nepomozem... aj na bio potraviny som uz cital viacej clankov, ze je to v podstate tiez zvacsa podvod...

kaolko

Quote from: Krtko on 03. Október , 2010, 15:51:14
vsak to, ze dnesne potraviny chutia relativne OK sa nevylucuje s tym, akymi pofidernymi procesmy sa vyrabaju a co vsetko obsahuju.. ja nejem z masa okrem kuracieho nic, mlete uz vobec.. dakujem pekne zrat pomlete prasacie hlavy, kopyta, vnutornosti, kosti a hovna.. radsej zeleninu  :zdar:

heh vidis.. a kuracie je pritom roznasa najvacsi humus pri nedostatocnom spracovani.. listerie, kadeake crevne virozy.. .. tatkova segra si zobrala typka co robi vrchneho hygienika v bratislavskom kraji ci co to a spominal ze kuracie obsahuje najvacsie patoky - co sa tyka bakterii, skladovania, prevozu a nehovoriac o tych kuracich sunkach a podobnom ze to vlastne ani kuracie maso neobsahuje ale len akusi kuraciu pastu z ktorej sa to robi nepriamo, spominal ze vacsina viroz je z kuracieho masa napriklad.. sranda ze?

kaolko

Quote from: rastis on 03. Október , 2010, 15:53:13
to je pravda, niektore take vyrobky su totozne s tymi, co su v regaly hned vedla a su symbolicky lacnejsie.

ale par razy som cital nazor, ze niektre znackove vyrobky co sa tu predavaju nie su totozne od tych, co sa predavaju trebars v nemecku. neviem, ci je to pravda, zvacsa to ma 2 tabory a v oboch taboroch sa vyskytuju ludia, co to udajne skumali a maju z prvej ruky, tak si potom vyber :) v zasade mi to je uplne jedno cele, lebo kym si nebudem dopestovavat a dochovavat potravu sam, tak si aj tak nepomozem... aj na bio potraviny som uz cital viacej clankov, ze je to v podstate tiez zvacsa podvod...

bude to asi ako fender mexiko a amerika.. ze.. narazis urcite aj na ok yougurt znacky tesco len musis viac hladat a vyberat z viacerych  ;D

vikur

ano uz aj rakusko a slovensko napriklad su rozne trhy, ja to mam potvrdene lebo otec frajerky robil obchodneho riaditela istej potrevinarskej spolocnosti a sam mi vravel ze pre nas a pre rakusanov sa vyrabaju produkty inde a ked som po sebe jedol rakusky a nas vyrobok tak tam rozdiel bol.
prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com

rastis

Quote from: mario bross on 03. Október , 2010, 15:52:42
hmmm.... s tym som sa nestretol, respektive som to na tom obale napisane nevidel. je to tam napisane normalne ? lebo ked porovnam napr. v kauflande je to Vian, tak to je vsetko v nemecku a bohvie kde

niekedy to tam byva napisane, naprikald parky Tesco vyraba Tauris a su totozne s tymi, co sa predavaju ako origos Tauris...

kaolko

Quote from: vikur on 03. Október , 2010, 15:55:06
ano uz aj rakusko a slovensko napriklad su rozne trhy, ja to mam potvrdene lebo otec frajerky robil obchodneho riaditela istej potrevinarskej spolocnosti a sam mi vravel ze pre nas a pre rakusanov sa vyrabaju produkty inde

ano vramci europskej unie sa pre nas robia potraviny v polsku... pre nemecko a rakusko sa robia potraviny v nemecku.. preto si myslim ze sa oplati ked tak fakt skocit tuto z BA rovno do wolfstahlu alebo kitsee a kupit co potrebuje clovek tam..