Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 22:28:27
Strán: 1 ... 753 754 [755] 756 757 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1735809 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11310 kedy: 25. Október , 2011, 11:22:27 »

myslim ze vsetky tieto diskusie o krestanstve a cirkvi su absolutne zbytocne. Na racionalnej argumentacnej urovni v dnesnej dobe neexistuje aby dogmatizmus a pokrytectvo krestanskej cirkvy vyhralo a samotni krestan ak nie je fakt v tejto oblasti poznania absolutne obmedzeny musi uznat ze to stoji na hlinenych nohach. Uz len taky Chris Hitchens ako dokaze v nejakej diskusii na youtube roz.jebat na kasu ako male deti simultanne 10 teologickych guru z kazdeho nabozenstva svedsi o tom ze krestanska viera s raciom absolutne nesuvisi. Ja mam vela kamaratov odusevnenych krestanov co knim prehovoril jezis a sedi na trone ich zivota atd atd. Raz ked som mal ale s jednym z mojich velmi dobrych priatelov podobnu roztrelku povedal mi len ze :"  ..ano mas pravdu, ale ja to tomu verim a tak to citim  ..neda sa to racionalne obchytit..je to intimna vec..je to viera"  odvtedy uz drzim hubu a hlboko respektujem jeho nazor a on moj ..a v pohode mozme ist chlastat ako obvykle  Bavím sa skvele co ma ale serie su ludia ktori si nedovidia na koniec nosa , najlepsie 18rocne pipky ktore vdaka jezisovi pridu na to ako to cele je , ako vesmir funguje a absolutne ma uraza ta arogancia s ktorou sa pozeraju na ludi s inym nazorom.  Pacnem k tomu este uceny citat  Bavím sa skvele

"Nepřezkoumávat autentičnost svých přesvědčení je arogance. Spojení pověrčivosti a arogance plodí fanatismus.“

André Glucksmann

presne tak..  Ja som veľmi tolerantný k presvedčeným ľuďom z iných náboženstiev, veľa krát sa ale stretávam s netoleranciou od hlboko "veriacich" /našťastie nie vždy/ a na tejto ich netolerancii aj sú vždy postavené veľké konflikty v našej histórii aj súčasnosti..
Zaznamenané

FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #11311 kedy: 25. Október , 2011, 11:22:32 »

Zase viera. Ja takto dogmaticky neverim v nic, ani v tu neexistenciu Boha. Bavím sa skvele Viem len, ze raz chcipnem a potom bude ticho.
Takze si agnostik.
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11312 kedy: 25. Október , 2011, 11:23:13 »

sranda, akým demagogickým balastom sa dá vždy obaliť "argument"..   Popiskujem si
Pitu ja si myslim, ze som to zhrnul vcelku dobre, ale v klude oponuj.  :) A inac aj ja som tolerantny k ostatnym nabozenstvam, dokonca mam pocit, ze viac ako niektori ateisti. Ale s islamom mam vyslovene problem.

S evanjelikmi, pravoslavnymi, agnostikmi ani napr. buddhistami ziaden problem nemam. Ani ich nekonvertujem. Bacha na vec kamo!
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 11:25:16 od FunkyMonk » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11313 kedy: 25. Október , 2011, 11:32:04 »

2. Suhlasim, ze nedobrovolne, ale ked si vezmes, ze jednoducho protestantizmus vyrastol z katolicizmu, a suboj tychto dvoch nabozenstiev viedol k vzniku tolerancie a odputaniu cirkvi od statu, tak musis uznat, ze bud mali krestania smolu alebo je to nabozenstvo jednoducho od islamu rozdielne aspon v niecom.

Iste rozdiely by sa mozno nasli, len zase je problem, ze vela ludi si zamiena slovo krestan s rimokatolikom. Je fakt, ze protestantske staty ala Benelux, Skandinavia alebo Nemecko sa vyvijali omnoho pruznejsie ako katolicke basty typu Rakuska monarchia, Polsko (teda skor uzemie Polska atd.). To, ze doslo k tomuto rozkolu je na velmi dlhu debatu, ale v kazdom pripade davat za to zasluhy RKC je podla mna odveci. :) Skor tam islo zase o moc a vplyv (vid 30rocna vojna a nasledna nasilna rekatolizacia aj na nasich uzemiach).

3. Az taky paradox to nie je, skor si myslim, ze si kulturny konzervativec, mne su tito ludia blizki popravde. Vacsinu z nich co poznam, tak maju historicky velmi slusnu znalost a nemaju moc radi postmodernisticke bludy.

Neviem co som. Bavím sa skvele Nemam rad laviciarov ani komunistov, nemam rad lavicovu multikulti ideologiu EU, nemam respekt k nabozenstvam, nemam veru rad ani postmodernisticku kulturu - to si trafil Bavím sa skvele, som pritom zaryty ateista a ciastocne aj liberalne zmyslajuci.  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11314 kedy: 25. Október , 2011, 11:32:36 »

Takze si agnostik.

Nie som.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11315 kedy: 25. Október , 2011, 11:34:51 »

Nemám komplex prečo by osm mal mať komlex, ale zasa si začal riešiť subjekt diskusie, lebo si sa objektívne nevedel vyjadriť a potreboval si sa do niečoho obuť. Ale pre tvoje duševné uspokojenie ti to celé vysvetlím ako to bolo myslené.
Verím ľuďom ktorých poznám ako každý normálny človek, ale neverím ideológiam a podobným veciam, ktoré hlásajú pre mňa cudzí ľudia, ako napríklad farár, fico, rastis na fóre a podobne. Keď im ty veríš je to tvoja osobná vec, ale zdá sa mi to potom čudné, keď sa vyjadruješ, že máš vlastný názor na vec a podobne.

cele zle, s nepochopenim povodneho prispevku. navyse si odporujes, ale uz na Teba nemam cas. mozno vecer, akbude diskusia stat za to.

Je mi do plaču
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #11316 kedy: 25. Október , 2011, 11:37:27 »

dpce to v tejto republike uz naozaj nikto nepracuje?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #11317 kedy: 25. Október , 2011, 11:39:38 »

cele zle, s nepochopenim povodneho prispevku. navyse si odporujes, ale uz na Teba nemam cas. mozno vecer, akbude diskusia stat za to.

Je mi do plaču
Jasné že som nič nepochopil šak som zakomplexovaný.  Bavím sa skvele
Večer určite nebudem riešiť túto tému na fóre, mám aj lepšiu kratochvíle v živote na večer.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11318 kedy: 25. Október , 2011, 11:40:43 »

Pitu ja si myslim, ze som to zhrnul vcelku dobre, ale v klude oponuj.  :)

hovoriť o tvrdení  -  "Boh neexistuje, lebo nieje vedecky dokázaný ani historicky podložený" - ako o viere (?) a dávať to zarovno s vierou v to, čo nie je podložené je pre mňa demagógia..

Ja mám za svoj život veľa dôvodov si myslieť /a čítal som naozaj veľmi veľa literatúry o kresťanstve, histórii, rôznych foriem viery, lebo ma táto problematika naozaj zaujíma/, že niečo nad tým je, čo dáva nášmu vedomiu a nevedomiu dôvod existencie.
  Ale verzia, ktorú ponúka kresťanstvu, patrí pre mňa do rovnakého typu mytológie, ako grécke a rímske báje, podobne ako oveľa staršie náboženstvá, a aj tie tisíce súčasných..

A inac aj ja som tolerantny k ostatnym nabozenstvam, dokonca mam pocit, ze viac ako niektori ateisti. Ale s islamom mam vyslovene problem.

S evanjelikmi, pravoslavnymi, agnostikmi ani napr. buddhistami ziaden problem nemam. Ani ich nekonvertujem. Bacha na vec kamo!

som rád, že si tolerantný..   Na zdravie!

Ja mám s islamom rovnaký problém ako s kresťanstvom..
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 11:42:46 od Pitu » Zaznamenané

FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11319 kedy: 25. Október , 2011, 11:43:32 »

Iste rozdiely by sa mozno nasli, len zase je problem, ze vela ludi si zamiena slovo krestan s rimokatolikom. Je fakt, ze protestantske staty ala Benelux, Skandinavia alebo Nemecko sa vyvijali omnoho pruznejsie ako katolicke basty typu Rakuska monarchia, Polsko (teda skor uzemie Polska atd.). To, ze doslo k tomuto rozkolu je na velmi dlhu debatu, ale v kazdom pripade davat za to zasluhy RKC je podla mna odveci. :) Skor tam islo zase o moc a vplyv (vid 30rocna vojna a nasledna nasilna rekatolizacia aj na nasich uzemiach).

Neviem co som. Bavím sa skvele Nemam rad laviciarov ani komunistov, nemam rad lavicovu multikulti ideologiu EU, nemam respekt k nabozenstvam, nemam veru rad ani postmodernisticku kulturu - to si trafil Bavím sa skvele, som pritom zaryty ateista a ciastocne aj liberalne zmyslajuci.  Popiskujem si
Suhlasim, ze protestantske staty sa vyvijali pruznejsie. Ale zas Francuzsko sa vyvijalo vcelku slusne tiez. Rakusko malo viacero problemov, najma vela narodov na svojom uzemii co pri rozpuku nacionalizmu akosi mohlo dopadnut iba zle. Ale myslim si, ze nieco ako evanjelicka/protestantska etika bolo velmi osozne pri vyvoji statov v urcitom obdobi.

Povedzme, ze to davam za zasluhy RKC vo vztahu voci islamu, kde sa tej svojej reformacie akosi nevedia dockat. Takto, aby som to napisal presne: Ked nechate nabozenstvu jeho sferu, ktora sa nebude prelinat s politikou, tak si myslim, ze je osozne pre spolocnost, a to je myslim si dnesny stav.  :)

No neviem, ten opis znel ako cca. kulturny konzervativec, ale viem je blbe ked ta niekto zaradi do skatulky, takze beriem spat :D konzervativci su aj ateisti, a v niektorich otazkach napr. ekonomiky su liberalni :D
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11320 kedy: 25. Október , 2011, 11:45:07 »

Rad argumentujes, podopri toto nejakym vedeckym dokazom.
WTF??? teraz sa snazis diskvalifikovati? vedecka argumentacia nefunguje sposobom ze "dokaz mi, ze neni" ale "dokaz mi, ze je" ako mozes dokazat neexistenciu niecoho? ty mi dokaz, ze na Plute v tomto momente nepobehuje prave 10 zltozelenych kybernetickych organizmov...  ?§!.

Zase viera. Ja takto dogmaticky neverim v nic, ani v tu neexistenciu Boha. Bavím sa skvele Viem len, ze raz chcipnem a potom bude ticho.
dalsia uberpicovina, iba si prekrutil. NEVERIT nerovna sa VERIT V NEEXISTENCIU. to je ako ked ti poviem, ze ti dam 50 eur. neveris. preco? no lebo je to z principu blbost a preto potrebujes dokaz. potom budes vediet. pokial nemas ako vediet, hladas aspon indicie a veris. pointa je, ze neverit znamena najlepsi sposob ako sa vyhnut omylu. chce to vsak urcite sebazaprenie, ze pracujes bez riesenia, bez patternu. viera ti dava urcity ramec. nieco ako ked zapajas emocie do hadky. je to rychle a efektivne i ked z daleka nie spravne riesenie. ale je to riesenie a niekto ho chce/potrebuje okamzite.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 11:47:59 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11321 kedy: 25. Október , 2011, 11:45:23 »

Ja mám s islamom rovnaký problém ako s kresťanstvom..

Ja podstatne vacsi, pretoze islam predstavuje pre Europu ovela vacsiu hrozbu ako ustupujuce krestanstvo. Pre Teba ako hudobnika a potencialneho volnomyslienkara tiez. Bavím sa skvele
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #11322 kedy: 25. Október , 2011, 11:46:46 »

Ja ako kresťan som si vytvoril postoj k Bohu a kresťanstvu a svetu sám bez najmenšej miery ovplyvńovania zmýšľania z vonka, som človek ktorý proste neverí ľuďom nezastáva všeobecne platné pravdy a podobne. Keby som mal veriť na základe toho, že niekto to napísal niekde v knižke alebo podobne určite by som neveril.
Tomu celkom nerozumiem. Osobne sa poznáš s bohom? Na základe čoho teda veríš, ak nie na základe knižky? Prečo si nerozšíriš knižnicu?
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11323 kedy: 25. Október , 2011, 11:48:38 »

nieco ako evanjelicka/protestantska etika bolo velmi osozne pri vyvoji statov v urcitom obdobi.

Suhlas.

Ked nechate nabozenstvu jeho sferu, ktora sa nebude prelinat s politikou, tak si myslim, ze je osozne pre spolocnost, a to je myslim si dnesny stav.  :)

V istom zmysle ano, len problem je, ze zvacsa potom ti nabozni ludia postupne chcui intervenovat zas do politiky a zasahovat kam sa len da. Clovek je stale rovnaky. :)

Zaznamenané

FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11324 kedy: 25. Október , 2011, 11:49:23 »

hovoriť o tvrdení  -  "Boh neexistuje, lebo nieje vedecky dokázaný ani historicky podložený" - ako o viere (?) a dávať to zarovno s vierou v to, čo nie je podložené je pre mňa demagógia..

Ja mám za svoj život veľa dôvodov si myslieť /a čítal som naozaj veľmi veľa literatúry o kresťanstve, histórii, rôznych foriem viery, lebo ma táto problematika naozaj zaujíma/, že niečo nad tým je, čo dáva nášmu vedomiu a nevedomiu dôvod existencie.
  Ale verzia, ktorú ponúka kresťanstvu, patrí pre mňa do rovnakého typu mytológie, ako grécke a rímske báje, podobne ako oveľa staršie náboženstvá, a aj tie tisíce súčasných..

Ok nevolajme to teda viera, ale ako chces nazvat stav, ked nemas dokazane, ze nieco je pravda, ale veris tomu? Na internetovych forach sa tohto svojho presvedcenia zastavas, a nie je to e=mc2? Mozes to nazvat inac, ja s tym problem nemam, povedzme, ze mozes povedat, ze sam vo vnutri vies, ze Boh neexistuje a to je okej, ale mne pride fakt najvystiznejsie slovo viera, mozes pouzit aj poznanie/presvedcenie.

Ked sa tak na to divam, tak presvedcenie je asi lepsi vyraz.

Ja som tiez cital vela literatury o krestanstve aj tej peknej, aj toho Nietzscheho. Pozrite, keby sa dalo tak verim Kantovi, ktory spravil z Boha iba privesok etiky, to sa mi paci snad este viac, ale to ucenie by bolo cca eticky rovnake(a o to mi ide v prvom rade), a keby sa dostalo k takej prilezitosti ako krestanstvo tak to dopadne cca tak isto.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 753 754 [755] 756 757 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.