Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 17:50:09
Strán: 1 ... 1023 1024 [1025] 1026 1027 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1739345 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #15360 kedy: 10. Apríl , 2013, 09:23:10 »

čo keby ste si túto výmenu názorov presunuli niekde inde ? prídem na forum pozrieť srandy a namiesto toho je tu 10 strán krčmových reči  ?§!.
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #15361 kedy: 10. Apríl , 2013, 11:00:55 »

suhlas  Na zdravie!
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #15362 kedy: 10. Apríl , 2013, 11:37:35 »

a ja zas nesuhlasim, ja sa pri krcmovych reciach bavim ovela lepsie, nez na 99% toho, co tu barkdo pejstne ako srandu  Beeee
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15363 kedy: 10. Apríl , 2013, 11:41:04 »

keby sa sekcia premenovala na "krcmove reci" respektive vytvorila by sa taka kategoria, nechodili by ste do nej ?  Ja som čert..
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #15364 kedy: 10. Apríl , 2013, 11:43:16 »

isto ne. a nemusela by sa ani zobrazovať v novinkách, nech to tu má aspoň nejakú úroveň a obsažnosť súvisiacu s témou  Zdravíčko
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #15365 kedy: 10. Apríl , 2013, 12:34:30 »

keby sa sekcia premenovala na "krcmove reci" respektive vytvorila by sa taka kategoria, nechodili by ste do nej ?  Ja som čert..

dobry napad... a podsekcia nabozenstvo, slobodomurari, politika  Na zdravie!
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #15366 kedy: 10. Apríl , 2013, 16:30:49 »

ta evidencia praveze s tym sokratom vobec nie je porovnatelna, pretoze o sokratovi sa toho vie ovela viac, jeho zivot je popisany presnejsie a viacerymi zdrojmi, skratka existuje mnozstvo pramenov, ktore vzajomnym porovnanim davaju celkom stravitelny obraz sokrata.

jezis sa udajne narodil o cca 400 rokov neskor. uz len vdaka tomu, co za ten cas stihol rim, by som ocakaval presnejsiu dokumentaciu, ale ona je prave este menej kvalitna a plna sporov. niekolko historikov, od ktorych by si zmienku o jezisovi cakal, pretoze asi malo ist o vyznamnu osobu, sa o nom nezmienuju vobec. nie je jasne ani kedy ani komu sa mal narodit a uz vobec nie kedy.

takze ak je pravdepodobne, ze jezis nazaretsky existoval, tak jedine preto, ze v tom case a tej oblasti bolo toto meno podobne neobvykle ako u nas jozef slovak.
Staci wiki?

Virtually all modern scholars of antiquity agree that Jesus existed.[9][10] While the quest for the historical Jesus has produced little agreement on the historicity of gospel narratives and their theological assertions of his divinity,[11][12] most scholars agree that Jesus was a Jewish teacher from Galilee in Roman Judea, was baptized by John the Baptist, and was crucified in Jerusalem on the orders of the Roman Prefect, Pontius Pilate.[4][13][10]

Ja si myslim, ze na Sokratov zivot neexistuje mnozstvo zdrojov (Aristofanes sa nerata a okrem neho tak Platon a Xenofon) Mame este nieco poriadne? Ja neviem o ziadnom takom zdroji - v porovnani s takymito priamymi zdrojmi, mi pride, ze Jezis je na tom podobne, ale ok.

EDIT: Este takto.

Michael Grant (a classicist) states that "In recent years, 'no serious scholar has ventured to postulate the non historicity of Jesus' or at any rate very few, and they have not succeeded in disposing of the much stronger, indeed very abundant, evidence to the contrary." in Jesus: An Historian's Review of the Gospels by Michael Grant 2004 ISBN 1898799881 page 200
Richard A. Burridge states: "There are those who argue that Jesus is a figment of the Church’s imagination, that there never was a Jesus at all. I have to say that I do not know any respectable critical scholar who says that any more." in Jesus Now and Then by Richard A. Burridge and Graham Gould (Apr 1, 2004) ISBN 0802809774 page 34
Robert M. Price (an atheist who denies existence) agrees that this perspective runs against the views of the majority of scholars: Robert M. Price "Jesus at the Vanishing Point" in The Historical Jesus: Five Views edited by James K. Beilby & Paul Rhodes Eddy, 2009 InterVarsity, ISBN 028106329X page 61
James D. G. Dunn "Paul's understanding of the death of Jesus" in Sacrifice and Redemption edited by S. W. Sykes (Dec 3, 2007) Cambridge University Press ISBN 052104460X pages 35–36 states that the theories of non-existence of Jesus are "a thoroughly dead thesis"

To neznamena, ze musel existovat, len sa mi zda, ze existuje siroky konsenzus na tom, ze existoval.
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2013, 16:36:03 od FunkyMonk » Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #15367 kedy: 10. Apríl , 2013, 16:41:05 »

Asi tak. O Jezisovi nie je z jeho deklarovaneho obdobia zivota ziaden hodnoverny historicky dokaz o jeho existencii, ani zo strany rimskych historikov, co je realne dost absurdne. Rimska risa bola prave povestna poriadnou byrokraciou a centralizmom (aspon v obdobiach, ked mal Jezis akoze zit). Nespominal ho nikto, co vzhladom na jeho udajny silny vplyv na chudobu by bolo z ponimania byrokracie a zmyslu pre poriadok Rimanov nepochopitelne, aby ho nikde nespomenuli. Cize jeho zivot a existencia je jednou z najosudovejsich legiend a vymyslov pocas celej ludskej historie.  Popiskujem si
Jezis zil pekne daleko od centra diania. Centralizacia a byrokracia v Rime bola silna to suhlasim, ale zas od dneska to malo predsa len trosku daleko. Okrem toho tolko sa zas toho z Rima nezachovalo (toboz nie z okrajovych casti mimochodom vcelku rozsiahlej rise), aby toto bolo az tak konkluzivne. (aj ked samozrejme argument to je)

To co som ti vyznacil hrubym a kurzivou su dve vety, kde si predsa len trochu rychlo dosiel k zaveru, ktory si nepodlozil.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #15368 kedy: 10. Apríl , 2013, 17:23:09 »

Prosím ta vymenuj dáke pozitíva.
Ďakujem.

Najprv vyjadri svoj nazor na temu, lebo neviem ci to ma zmysel dalej pokracovat v tejto debate. Ale mozno som ta iba zle odhadol podla avatara a nicku.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15369 kedy: 10. Apríl , 2013, 17:31:34 »

Taky az komicky zaver na tu temu, svojsky paradox.

http://www.infowars.com/photo-of-gay-man-who-walked-through-muslim-suburb-of-paris-with-boyfriend-causes-shock/
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
StrikeDevil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 193

« Odpoveď #15370 kedy: 10. Apríl , 2013, 19:03:33 »

Najprv vyjadri svoj nazor na temu, lebo neviem ci to ma zmysel dalej pokracovat v tejto debate. Ale mozno som ta iba zle odhadol podla avatara a nicku.

To ti môže byť úplné jedno, aký ja mam názor. Mne stačí všeobecná odpoveď.
Čo pozitívne prinieslo náboženstvo? (presnejšie cirkev)
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #15371 kedy: 10. Apríl , 2013, 22:16:36 »

Hm... táto debata je absurdná a riadne prijebaná, ale k StrikeDevil:

Civilizáciu? Istú formu vzdelanosti? Osvetu?
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2013, 22:22:39 od BrokenWings » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #15372 kedy: 10. Apríl , 2013, 22:38:44 »

Civilizáciu?
Fuuha zíram  cirkev priniesla civilizaciu. tak to sme teda v skole nemali  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
StrikeDevil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 193

« Odpoveď #15373 kedy: 10. Apríl , 2013, 22:52:21 »

Hm... táto debata je absurdná a riadne prijebaná, ale k StrikeDevil:

Civilizáciu? Istú formu vzdelanosti? Osvetu?

Skús háďat ďalej.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15374 kedy: 10. Apríl , 2013, 22:55:52 »

Fuuha zíram  cirkev priniesla civilizaciu. tak to sme teda v skole nemali  Bavím sa skvele

V istom zmysle ano, tak do 18. stor. Pocas 13. az 16. stor. v podstate krestanska Europa fungovala bez hranic, jednotne sa branila voci Tatarom, Turkom atd. Bola kulturne jednotna a tiez cirkev financovala aj zamorske objavy, ktore umoznili dlhodobu prosperitu atd. Az potom sa ta jednota zacala rozpadat, ked nastupilo obdobie reformacie, 30 rocna vojna a kopa vnutornych vojen. Postupne to viedlo k vzniku mnohonarodnych a neskor narodnych statov a imperii. Krestanstvo posobilo dlhe starocia ako tmel mnohych narodov a ich upevnovalo ich jednotu.
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2013, 23:02:54 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 ... 1023 1024 [1025] 1026 1027 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.13 sekund, 23 otázok.