Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 19:49:42
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Karel Kryl  (Prečítané 11867 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #30 kedy: 14. Február , 2007, 18:57:52 »

Kryl je symbol určitej doby, bol veľká autorita, symbol boja za slobodu. Písal zhudobnenú poéziu, ktorá zľudovela. V Čechách mali Kryla, v ZSSR Visockého, v Amerike Bob Dylana ...

Netreba ho posudzovať inak, bol to pesničkár, ktorý spolu so svojimi skladbami znamenal symbol odporu proti komunizmu, aj keď mal aj krásne lyrické veci.

Bol aj pre mňa obrovská autorita, dokonca 2x som s ním sedel pri stole u Danglára skoro do rána po jeho koncertoch v Bratislave, hral pesničky na mojej starej španielke (aj sa mi na ňu 2x podpísal), ktorú mi OBD roztrieskalo na kúsky. Tie trosky mám stále niekde odložené. Keď sme čakali na ďalší koncert, ktorý sa mal uskutočniť v BA, na ktoré som nechodil, lebo som vedel, že s ním posedíme v krčme, tak náhle zomrel. Česť jeho pamiatke.  Zdravíčko
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #31 kedy: 16. Február , 2007, 14:40:56 »

Srat na texty. Hudba nie je basnicka a hlas je v hudbe iba nastroj.

heh, moje slova :)

Kryla tiez velmi nepocuvam, teda vobec, ale na jednej akcii nedavno som mal krasny zazitok dvoch opitych ludi, ako naspamat prespievali asi tri albumy posebe o piatej rano :) Dobre sa na to pozeralo/pocuvalo :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #32 kedy: 12. Marec , 2007, 00:33:39 »

Kryla tiez velmi nepocuvam, teda vobec, ale na jednej akcii nedavno som mal krasny zazitok dvoch opitych ludi, ako naspamat prespievali asi tri albumy posebe o piatej rano :) Dobre sa na to pozeralo/pocuvalo :)

vobec neviem o com ten clovek hovori, zmazte mu konto

K veci... Kryl mal jeden album, kde naozaj hral doprevadzany orchestrom (Jedufky), takisto nahral skladbu, kde ho doprevadzal organ (varhany v olive) a dokonca vydal album s kompletnym rockovym doprovodom vcetne bicich a elektriky (dopisy). tato jeho tvorba nie je velmi popularna, pretoze vacsina ludi sa uspokoji s tym, ze pri nejakom taboraku niekto zahral 'andela' a 'kral a klaun' ... a k tomu falosnemu spevu len tolko, ze kryl mal velmi slusny rozsah aj intonaciu. na to velky pozor. to, ze uz v starsom veku nezaspieval ako za mladi, je po jeho prefajcenom zivote, myslim, celkom pochopitelne. nehovoriac o tom, ze technika spevu pri pesnickaroch nie je to prvorade a jedna sa o celkovy vyraz a dojem a ten tvori samotna hudba mozno z polovice...
« Posledná zmena: 12. Marec , 2007, 00:39:36 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #33 kedy: 12. Marec , 2007, 00:49:53 »

a k tomu falosnemu spevu len tolko, ze kryl mal velmi slusny rozsah aj intonaciu. na to velky pozor. to, ze uz v starsom veku nezaspieval ako za mladi, je po jeho prefajcenom zivote, myslim, celkom pochopitelne. nehovoriac o tom, ze technika spevu pri pesnickaroch nie je to prvorade a jedna sa o celkovy vyraz a dojem a ten tvori samotna hudba mozno z polovice...

Zaspieval v pohode aj v staršom veku to čo za mladi.  Dokonca ešte v lepšom prevedení. Žmurk
A mal veľmi silný a zvučný hlas.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #34 kedy: 12. Marec , 2007, 01:15:23 »

Zaspieval v pohode aj v staršom veku to čo za mladi.  Dokonca ešte v lepšom prevedení.
povedzme, ze v inom...  Žmurk
A mal veľmi silný a zvučný hlas.
to rozhodne ano.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 21 otázok.