Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 09:49:05
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Windows Vista  (Prečítané 51246 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
brianlover
pravidelný návštevník
Príspevkov: 347

« Odpoveď #135 kedy: 24. Október , 2007, 18:00:03 »

kupis system a nahodis cierne xp?
neblazni.
Inac niektori vyrobcovia(pocul som o HP napr) ponukaju legalny downgrade na xp, mozno by to stalo za pokus.
ak pre teba teda licencia nieco znamena:D
Zaznamenané
zde.vra
nováčik
*
Príspevkov: 32

« Odpoveď #136 kedy: 24. Október , 2007, 18:30:27 »

Padlo tu HP? Neviem mozno je to len moje zle info a zaujimalo by ma to. Totizto nedavno kamarat kupil HP notas, samozrejme s Vistou. Bol rozhodnuty ze ju nechce, bohuzia nedalo sa kupit bez Visty. Tak nic. Spravil to iste ze si tam proste slahol XPcka.Div sa svete, bluetooth neslo.Samozrejme lebo trebalo ovladace.Problem! ovladace niesu :-/ (no oni su ale vseliake mozne pre rozne notasky ale pre ten jeden nie, neviem co za chipset tam bol) Tak kamarat to zobral uplne zhurta a napisal na support HPcka ze kde zozenie ovladace.Na to mu prisla celkom vtipna odpoved ze ten notas je len spotrebna elektronika a ze ich to kvazi nezaujima.Proste kupis si to s Vistou tak na tom budes mat Vistu. Preto by ma zaujimala ta informacia o tom downgrade. Kamarat to nakoniec vyriesil tak, ze si kupil USB bluetooth.Prislo nam to vsetkym dost smiesne. Ale treba uznat ze tie HPcka maju celkom zaujimave ceny.Inac v tomto si u mna splhli Dell, tam si clovek moze fakt namixovat to co potrebuje.. (aj ten downgrade)
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #137 kedy: 24. Október , 2007, 20:41:48 »

ahoj, podla mna musi existovat XP driver na ten bluetooth adapter, HP dava do notasov rozsirene modely...
hp-cko si mozes dat usit na mieru takisto, akurat nie u nas, lebo z nejakeho blbeho dovodu nema slovensko povoleny konfigurator.
dell mi pride velmi sympaticky, akurat mi nepride sympaticke to, ze na slovensku ta firma prakticky neexistuje (pokial nepocitame zakaznicke centrum pre deutschland) - plynu z toho take veci ako napr. nedostupnost prislusenstva atd., tym padom treba po kazdu hlupost behat do zahranicia a to si nie kazdy moze dovolit
« Posledná zmena: 24. Október , 2007, 20:44:11 od shanike » Zaznamenané

vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #138 kedy: 24. Október , 2007, 23:24:19 »

aky to bol presne notas?

ja osobne si radsej zistim aky je to hardware, a stiahnem si ovladac u vyrobcu hardware (co ?skoro? nikdy nieje HP). Velkost sa pohybuje v stovkach KB, nie v desiatkach MB ako u HP, a nezasiera to tak moc system.
Zaznamenané
zde.vra
nováčik
*
Príspevkov: 32

« Odpoveď #139 kedy: 25. Október , 2007, 06:46:28 »

Cos a tyka toho notasu zistim (islo o nejaku konfiguraciu pavlivionu), len to potrva, zistim aj vendor cisla. Mne skor prislo smiesne to ze HP sa k tomu postavilo tak ze ich to akosi netankuje :) Ale myslim ze niesu jediny. Ja mam osobne Asus a tiez som rodil pri nom kym som na neho dal nieco ine ako XP. O  ACPI ktore bolo fantasticky dosrate(svojho casu) ani nehovorim.

No s tym Dellom to som si az teraz vsimol ze najblizsie su az v Cechach :-/ a to sa to tu Dellmi len tak hemzi..
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #140 kedy: 25. Október , 2007, 08:03:23 »

kupis system a nahodis cierne xp?
neblazni.
Inac niektori vyrobcovia(pocul som o HP napr) ponukaju legalny downgrade na xp, mozno by to stalo za pokus.
ak pre teba teda licencia nieco znamena:D

popozeram nejake info, pozriem papiere co som k tomu dostal..zatial sa na vistu necitim takze tak..naco sa trapit  Žmurk ked budem otorebovat/chciet tak si tam tu cistu hodim a dokonca legalne, ale zatial ee..
btw neviem, ci s tym downgrade je to o vyrobcovi, skor o mrkvosofte

edit:
tak som aj dozhanal info: S operačným systémom Windows Vista Business, alebo Windows Vista Ultimate máte právo na downgrade.

moja verzia je vista home premium
« Posledná zmena: 25. Október , 2007, 08:23:44 od styrioci » Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #141 kedy: 25. Október , 2007, 08:35:29 »

aky to bol presne notas?

ja osobne si radsej zistim aky je to hardware, a stiahnem si ovladac u vyrobcu hardware (co ?skoro? nikdy nieje HP). Velkost sa pohybuje v stovkach KB, nie v desiatkach MB ako u HP, a nezasiera to tak moc system.

presne tak.

Mne skor prislo smiesne to ze HP sa k tomu postavilo tak ze ich to akosi netankuje :) Ale myslim ze niesu jediny.

nedostupnost ovladacov pre starsi operacny system na strankach vyrobcu NB je uplne bezna prax. treba hladat u vyrobcu samotneho zariadenia
« Posledná zmena: 25. Október , 2007, 20:07:15 od shanike » Zaznamenané

brianlover
pravidelný návštevník

« Odpoveď #142 kedy: 25. Október , 2007, 20:05:13 »

ach,ale nebol som az tak uplne vedla aspon.. Popiskujem si
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #143 kedy: 28. Október , 2007, 12:04:05 »

aha, takze som zase o nieco mudrejsi (vytiahnute z diskusie k clanku o optimalizacii win vista, http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=9597&Itemid=41&limit=1&limitstart=7):

"Jinak pro ostatni spekulanty o zravosti Visty, pokud vynechame nadstandard Aera, tak po souctu "velikosti" vsech systemovych procesu v pameti sem se dostal na CCA 170 - 180 MB. Svete div se, je to stejne jako u XP. Pokud vam vista bude tvrdit neco o 50% uzite pameti, neverte ji..jde jen o alokovanou pamet pro ovladace graficke karty, kterou system uvolni kdyz je ji treba jinde. To lze lehce odzkouset tim zakazanym "deframentatorem pameti", ktery zacne tak moc hrabat do pameti a ubirat ji systemu, az donuti vistu vratit pamet grafiky. Najednou Vista ukaze 27% zabrane pameti (muj system ma 1GB)"
« Posledná zmena: 28. Október , 2007, 12:04:44 od shanike » Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #144 kedy: 28. Október , 2007, 12:10:46 »

Shanike, vyborny prispevok, ktory ak je pravdivy, mi ozrejmil tu pamatozravost Visty.    Je to frajer Bravooo  Som metlak
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #145 kedy: 28. Október , 2007, 22:22:37 »

cosi som o tom tiez pocul, ale nepresvedcilo ma to o tom aby som ju zacal pouzivat Zdravíčko
Zaznamenané
brianlover
pravidelný návštevník

« Odpoveď #146 kedy: 28. Október , 2007, 23:07:01 »

ak nepouzivam aero, naco mi je vista?aby sa ma pytala 'chcete kopirovat subor' a proste na vsetko?(ano, da sa to vypnut ale bolo to fajn otravne..' xp kym sa len da, moj nazor Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #147 kedy: 29. Október , 2007, 09:49:45 »

nechcem zniet ako zamestnanec marketingoveho oddelenia m$, ale vista ozaj nie je len o aero. nechce sa mi tu rozoberat vsetky zmeny pod kapotou, ilustracne uvediem akurat rozsirene nastavenia integrovaneho, kedysi hrackarskeho firewallu:

no neviem, ja na kopirovanie (a dalsie ukony) pouzivam roky totalcmd, takze to akosi neriesim.

protestovat proti nastupu noveho operacneho systemu (s 90% podielom na trhu) je asi ako na konci augusta protestovat proti prichodu jesene a zimy.
aj ja si viem predstavit situaciu, ze sily alternativnych OS by boli aspon vyrovnane s win, ale vdaka istym okolnostiam to mozne nie je a moje predstavy ostanu predstavami
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 09:50:31 od shanike » Zaznamenané

Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

Slow Child Try

« Odpoveď #148 kedy: 29. Október , 2007, 09:56:16 »

ak nepouzivam aero, naco mi je vista?aby sa ma pytala 'chcete kopirovat subor' a proste na vsetko?(ano, da sa to vypnut ale bolo to fajn otravne..' xp kym sa len da, moj nazor Nechajte ma vydýchať
cosi mi hovori, ze je to zasa ako v zaciatkoch XP...Kazdy sa bil do hrude ako nikdy nevymeni 98 lebo na tom "blbom XP" nic nejde, a po 2 rokoch sa ti isti ludia cudovali, preco ma niekto este tu muzealnu 98nu...V januari vyjde SP1 na Vistu, uvidime. Aj mna sere ze to musi byt, ze nevydaju hned dokonaly system, ale co uz, v tomto som asi systemovy konzument.  Žmurk
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #149 kedy: 29. Október , 2007, 13:20:31 »

mam na pc Win ME a Slackware, na druhom Debian a celu Vistu mam u <>. Na tych zostavach by sa ani nespustila.  ha ha ha Zaujimave je, ze nepotrebujem zidnych 10 firewallov, ad-aware programov a kazdy den stahovat 10 updatov, ktore postupne rozjebavaju system a nemam vobec ziadny problem :).
Zaznamenané

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.