Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 09:00:55
Strán: [1] 2 3 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Windows Vista  (Prečítané 51332 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« kedy: 04. Február , 2007, 12:52:06 »

Neviem o ňom veľa, ale kamarát mi poslal do mailu linky na zopár článkov. Ten prvý som si prečítal, tie druhé dva som len prebehol. Ale ak je to pravda, je to pekný oeb a Vistu sa neoplatí ani skúšať. Odporúčam hlavne odsek o prehrávaní médií v prvom článku. Je tam aj zmienka o ASIO a o tom, ako sa ku nemu Vista "správa".
    Kto sa v tom vyzná? Je to možné?

http://www.zvedavec.org/pocitace_1891.htm

A dalsi, trochu obsirnejsi:
http://www.abclinuxu.cz/blog/Robert/2006/12/27/163041

A este jeden - preco pouzivat Linux :)
http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 04. Február , 2007, 13:46:34 »

Ked som docital prvy clanok mal som take nervy,ze by som si hned isiel dat spravit tricko s billyho hlavou v preciarknutom cervenom kruhu(co aj spravim)...postupne som si vsak uvedomil,ze prehravanie ich takzvaneho premioveho obsahu pravdepodobne nevyuzijem.vista ma nelaka.skor kubuntu,ale na to teraz bohuzial nemam cas.ak bude vista relativne stabilna v dobe ked nebude detekovat nejaky premiovy obsah,tak by som to vydrzal.AK vsak bude cyklit jak "j*bnuta" 30x za sekundu aj v dobe ,kedy nebude chraneny obsah detekovany tak ich mozem  "Popiskujem si" !
Cela tato vy****** totalita!!! ...najviac ma vsak zarazil ten odstavec o dohodach s obmedzovanim slobody vyjadrovania v sieti internet.Cloveka to naplni takou zlobou a beznadejou,pretoze s tym nemoze nic robit... Pomoooc! ...
...amerika si vymyslela pojem islamfasizmuz.pravda,su to fanatici,ktori by nas,nevercov,najradsej vyvrazdili,ale tolko disrespektu voci okolitemu svetu,obmedzovania ho a snahy o jeho nadvladu,ktore amerika stale,na cele s tym tupym k*k*t*m prejavuje vo mne varia krv.a o MS plati to iste.nech idu do riti aj s ich celymi autorskymi pravami,penazi maju dost(toto je k tym 3 najvacsim,vydavatelskym,spolocnostiam,kotre maju posudit,ci je HW vhodny pre ochranu ich " Popiskujem si" dat).
Pardon,za ten autoflame,ale nemozem. Bleee
« Posledná zmena: 04. Február , 2007, 13:52:24 od BrokenWings » Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #2 kedy: 04. Február , 2007, 13:50:02 »

to s tym mrzacenim vystupov: samozrejme, ze to mozne je  Bleee
pokial ide o samotnu vistu a podobne kontroverzne veci s nou spojene, nie je to nic nove. si spomen, jaky shocky to boli pri prechode z win2k na winxp ("aktivacia? coooozeeee? to mozu?!?").
dalo sa cakat, ze po rokoch dotiahne microsoft celu vec na vyssiu uroven Žmurk
a to sme si mysleli, ze sme slobodni  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 04. Február , 2007, 13:53:57 »

Politika je iná vec - sú tam aj vážne hrozby. Tí, ktorí bojujú proti slobode ju bez okolkov využívajú.

Ide ale o iné - ak je to, čo stojí v tom prvom článku pravda, tak Mrkvosoft sa ku svojim klientom správa ako ku stádu tupých zvierat. Okrem toho, že natiahnutie drahej Visty vyslovene znižuje užívateľský komfort, aj funkčnosť PC. (Podľa článku). My ako muzikanti, ktorí potrebujú/chcú kvalitnú reprodukciu, nahrávajú a pod. máme dôvod obísť Vistu oblúkom. Veď ak je naozaj taká nepriateľská voči kartám s viacerými výstupmi, ASIO ovládačom a pod. - tak je na muzikantskú prácu s PC vyslovene škodlivá.

Softwarové pirátstvo - v princípe to nieje v poriadku. Niesom zástancom anarchie, aj nehmotné vlastníctvo je hodné ochrany. Uznávam, že sa proti tomu ťažko bojuje. Som ale zvedavý, kto si kúpi OS, ktorý požaduje nejakých 10GB priestoru na HDD, obmedzuje funkčnosť PC, je náročný na hardvér...
« Posledná zmena: 04. Február , 2007, 13:58:14 od Altostratus » Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 04. Február , 2007, 14:01:41 »

VYRAZNE ODPORUCCAM TEN DRUHY CLANOK.nie je zas az taky dlhy a je technicky ponaty lepsie,lepsie ani nie,skor inak.
to alto:politika a biznis vies ako uzko je to spojene?toto je v prdeli!!!vsetko.amerika uz davno nieje zemou slobody.studena vojna a jej hrozby pominuli.nastala vojna s "terrorizmom" a "infovek"(pocitacova totalita monopolu) a ako si pisal bude z nas len stado tupych zvierat. Bleee Bleee Bleee
...a MS u Visty iste vyda nieco pre  muzikantov.na "super urovni" a za "super cenu".

to alto2:ale to ludia nevedia(vacsina[sice vacsine je vista zatial ukradnuta])!nemyslia na to...coskoro ich(nas Neser ma!) do Visty nieco dotlaci.novinky,ktore sa stanu casom rutinou akou je teraz XP.standardy,normy.
« Posledná zmena: 04. Február , 2007, 14:04:33 od BrokenWings » Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #5 kedy: 04. Február , 2007, 14:04:51 »

No ako to takmer vzdy byva, pravda bude niekde uprostred...
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 04. Február , 2007, 14:06:26 »

kde uprostred?ved sme zatial vsetci proti Popiskujem si .kde je ta druha strana,ktora by bola za?ako potom najst stred?

Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #7 kedy: 04. Február , 2007, 14:06:40 »

Politika je iná vec - sú tam aj vážne hrozby. Tí, ktorí bojujú proti slobode ju bez okolkov využívajú.

Ide ale o iné - ak je to, čo stojí v tom prvom článku pravda, tak Mrkvosoft sa ku svojim klientom správa ako ku stádu tupých zvierat. Okrem toho, že natiahnutie drahej Visty vyslovene znižuje užívateľský komfort, aj funkčnosť PC. (Podľa článku). My ako muzikanti, ktorí potrebujú/chcú kvalitnú reprodukciu, nahrávajú a pod. máme dôvod obísť Vistu oblúkom. Veď ak je naozaj taká nepriateľská voči kartám s viacerými výstupmi, ASIO ovládačom a pod. - tak je na muzikantskú prácu s PC vyslovene škodlivá.

Softwarové pirátstvo - v princípe to nieje v poriadku. Niesom zástancom anarchie, aj nehmotné vlastníctvo je hodné ochrany. Uznávam, že sa proti tomu ťažko bojuje. Som ale zvedavý, kto si kúpi OS, ktorý požaduje nejakých 10GB priestoru na HDD, obmedzuje funkčnosť PC, je náročný na hardvér...

15GB Žmurk
uvidime, ako sa situacia vyvynie. neviem, ci si to pamatam presne, ale tusim po lete ma vyjst prvy service pack pre vistu, takze dovtedy snad ani nema vyznam ju instalovat. uz len pre to, ze aj ten najsuper high-end stroj ti pobezi sviznejsie na XP-ckach  ?§!.
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 04. Február , 2007, 14:11:20 »

pravda!naroky!prinutia vyrobcov ist stale vyssie a vyssie...a ceny pojdu vyssie.ostatne firmy,nakolko v usa bude vysoky vykon standardom spravia take aplikacie,ktore budu vykonnejsie,no nam na tychto trojgigovych "shitoch" pojdu pomaly.najviac sa asi tato tendencia odraza  vo vyvoji grafickych kariet.
...a este ta avizovana nekompatibilita s opensource systemami...vyjadril by som sa k tomu,ale asi by som dostal BAN :)
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #9 kedy: 04. Február , 2007, 14:19:20 »

kde uprostred?ved sme zatial vsetci proti Popiskujem si .kde je ta druha strana,ktora by bola za?ako potom najst stred?

Hovoris ako keby si mal cely novy Windows preskumany a odskusany od A po Z.Zatial mozme hodnotit ,len na zaklade cudzich recenzii a tie niekedy byvaju , co budem hovorit.... Bleee  Žmurk .Netvrdim ,ze "Maly makky" sa dost casto netvari ako Pan Monopol a mysli si ,ze je pupok sveta ,ale polievka sa nikdy neje taka horuca,ako sa uvari... Žmurk
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #10 kedy: 04. Február , 2007, 14:35:33 »

Ja to vidim na song od Ac-Dc - BACK IN BLACK   Som frajer
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #11 kedy: 04. Február , 2007, 16:38:28 »

Robeto ha ha ha

Altrostratus: pisu tam, ze ASIO sa vypne pri prehravani priemoveho obsahu. Cize nebude to fungovat, ked budes pozerat DVD, alebo tak.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 04. Február , 2007, 16:41:31 »

Robeto ha ha ha

Altrostratus: pisu tam, ze ASIO sa vypne pri prehravani priemoveho obsahu. Cize nebude to fungovat, ked budes pozerat DVD, alebo tak.

Alebo MP3?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #13 kedy: 04. Február , 2007, 16:49:10 »

Asi.

Naposledy, ked som mal uz plne zuby Windowsu, tak som uz uz isiel opat nainstalovat linux, ale potom mi doslo, ze s ASIO by bol koniec.

Vcera som si vsimol http://ardour.org/ -- opensource nahravaci program pre linux, MAC a pod. Vyuziva nejaky ovladac Jack ci co. Ten umoznuje realtime aj na znamych AC97 standart podporujucich zvukovkach. Mozno si niekedy cas najdem.
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #14 kedy: 04. Február , 2007, 17:06:52 »

Taaaaakze.Poniektore reakcie ma viac nez prekvapili, tak som si dal tu namahu a clanky precital.Mam pocit, ze su totalne "anti-vistovske" a ani nahodou si podla nich nemienim tvorit svoj nazor na novy OS.Neviem, co vsetko v tych clankoch je pravda, ale vacsina z toho sa skor ci neskor aj tak bude dat "obist".
Ja mam naopak skor pozitivny pocit a ocakavania od Visty.

Odporucam nasledovny clanok..
http://www.svethardware.cz/art_doc-914A833428A9D89AC125725B00461E1D.html
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.