Milos1
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 25. Marec , 2007, 21:10:23 » |
|
Pozri si stránku www.klema.sk má tam veľa fotiek svojích gitár, je tam aj cenník, najlacnejšia akustika stojí 14tis., najdrahšia 70.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 25. Marec , 2007, 22:04:20 » |
|
a teda nemas nejake foto tej tvojej Mám konečne foťák, zanedlho pofotím.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marek8
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 26. Marec , 2007, 11:18:54 » |
|
a teda nemas nejake foto tej tvojej Mám konečne foťák, zanedlho pofotím. Ešte mi pls povedz, podľa čoho si si vybral drevo pre zadnú časť a boky(ten fládrový javor). Mal si možnosť porovnať zvuk s palisandrom? Aký snímač si do nej dal?
|
|
« Posledná zmena: 26. Marec , 2007, 11:22:46 od marek8 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 26. Marec , 2007, 11:53:53 » |
|
a teda nemas nejake foto tej tvojej Mám konečne foťák, zanedlho pofotím. Ešte mi pls povedz, podľa čoho si si vybral drevo pre zadnú časť a boky(ten fládrový javor). Mal si možnosť porovnať zvuk s palisandrom? Aký snímač si do nej dal? Ja som si nevyberal dokonca, kúpil som si už hotovú. Veľmi sa mi páčila zvukovo aj na pohľad, mali ju v Made, po 2 mesiacoch, čo som tam chodil a brnkal som si na ňu, som to nevydržal a kúpil som si ju. Lebo keby som sa rozhodol, že takú chcem a dal by som si ju vyrobiť, zas by som čakal asi 4 mesiace, lenže už som bol navnadený a nechcelo sa mi čakať a nechcel som aby mi tú moju niekdo vyfúkol. Tam sa proste zrodil vzťah... Snímač je tam nejaký základný B-band. Chcem ju mať hlavne na nahrávanie na mikrofóny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 26. Marec , 2007, 21:52:29 » |
|
NO a kedze mas ty od neho elektroakustiku,velmi nechvalis snimac v nej?Aky je?ako ta gitara znie v aparate?
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 27. Marec , 2007, 03:00:43 » |
|
NO a kedze mas ty od neho elektroakustiku,velmi nechvalis snimac v nej?Aky je?ako ta gitara znie v aparate?
Je tam úplne obyčajný základný B-band snímač. Ničím extra výnimočný, gitara ale hrá dobre na aparát, len ten snímač má o dosť slabší signál, ako iné snímače, čo som počul. Neviem prečo, ale hrá inak normálne. Niekedy v ďalekej budúcnosti by som si ho možno vymenil za taký, aký si predstavujem, ale ten bude cenovo úplne niekde inde. Zatiaľ ma inak snímač ani moc nezaujíma. Na koncertoch s hlasnou kapelou úplne stačí na hranie nejaká slušne hrajúca polomasívna gitara. Dobrý celomasív sa ukáže a vyzneje hlavne pri hraní na sucho, nahrávaní v štúdiu alebo samostatnom koncertnom hraní. Tu je foto mojej Klemovky: http://gitaristi.sk/files/pitu/gitarky/MartinKlemaGuitar.jpg
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 27. Marec , 2007, 07:28:58 » |
|
Pekná To že má slabý výstup, je podľa mňa nepodstatné, aj tak ide signál cez DI box, kable, kombo, PA ... a niekoľko násobne sa zosilí. Či sa trochu zosilí aj v gitare alebo nie, je jedno.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 27. Marec , 2007, 09:16:19 » |
|
Niezeby som chcel vyrypovat, ale mali by sa ujasnit pojmy ako celomasiv, polomasiv. Kedze je debata o "spanielach", asi sa tym mysli gitara z masivneho dreva vs. gitara z preglejky. Pretoze inak sa masivom mysli gitara s plnym telom a polomasivom sa mysli gitara s masivnym stredovym blokom - pololubovka. Mimochodom v stolarine sa masivom mysli aj preglejka - predsa len je to oproti drevotrieske masivne drevo (aj ked laminovane). Je to mozno slovickarenie, ale treba podla mna na to trochu mysliet, pretoze mozu byt z toho nejasnosti...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 27. Marec , 2007, 09:36:57 » |
|
Ok, Rastis:
Celomasívna je komplet celá z masívneho dreva, polomasív má vrchnú dosku z masívu, luby a zadná doska je preglejka, najlacnejšie gitary bývajú celé z preglejky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 27. Marec , 2007, 16:13:25 » |
|
A keby ste sa mali rohodnut pre elektroakusticku gitaru nejakej znacky do tych 21000, pre ktoru gitaru,resp. znacku a typ by ste sa rozhodli(s vynimkou Ovation)?Najlepsie ak by mala aspon prednu dosku celomasivnu a pekny aj akusticky zvuk.Teda ak by sme nepocitali do tejto otazky Klemove gitary.
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 27. Marec , 2007, 16:19:29 » |
|
Spanielky nejde kupovat podla znacky. Plati pri nich ovela viac, ze treba vyskusat a kupit konkretny kus bezohladu na znacku. Rozpravame tu o tom dokola
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 27. Marec , 2007, 16:22:11 » |
|
Jasne,to viem,ved to si mi uz aj vravel,len ci nemas nejake pozitivne skusenosti z nejakym konkretnym typom?
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 27. Marec , 2007, 16:24:49 » |
|
myslim ze rasto sa ti celu dobu snazi naznacit ze zalezi od "KONKRETNEHO KUSU", nie od "SERIE CI KONKRETNEJ ZNACKY" v ktorej sa ten "KONKRETNY KUS" nachada
|
|
« Posledná zmena: 27. Marec , 2007, 16:25:21 od pista58 »
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
samqo
|