Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
30. November , 2024, 17:22:58
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: lacná versus drahá akustika  (Prečítané 15266 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #15 kedy: 25. Marec , 2007, 21:10:23 »

Pozri si stránku www.klema.sk má tam veľa fotiek svojích gitár, je tam aj cenník, najlacnejšia akustika stojí 14tis., najdrahšia 70.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #16 kedy: 25. Marec , 2007, 21:41:07 »

Celkom ma zaujala Seria 01. Orientacne zanacky su vraj "s pravej perlete" ha ha ha
http://www.klema.sk/center.php?str=prehlad&lang=sk
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #17 kedy: 25. Marec , 2007, 22:04:20 »

a teda nemas nejake foto tej tvojej  :)

Mám konečne foťák, zanedlho pofotím. Žmurk
Zaznamenané

marek8
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #18 kedy: 26. Marec , 2007, 11:18:54 »

Ešte mi pls povedz, podľa čoho si si vybral drevo pre zadnú časť a boky(ten fládrový javor). Mal si možnosť porovnať zvuk s palisandrom?
Aký snímač si do nej dal?
« Posledná zmena: 26. Marec , 2007, 11:22:46 od marek8 » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 26. Marec , 2007, 11:53:53 »

Ešte mi pls povedz, podľa čoho si si vybral drevo pre zadnú časť a boky(ten fládrový javor). Mal si možnosť porovnať zvuk s palisandrom?
Aký snímač si do nej dal?

Ja som si nevyberal dokonca, kúpil som si už hotovú. Veľmi sa mi páčila zvukovo aj na pohľad, mali ju v Made, po 2 mesiacoch, čo som tam chodil a brnkal som si na ňu, som to nevydržal a kúpil som si ju. Lebo keby som sa rozhodol, že takú chcem a dal by som si ju vyrobiť, zas by som čakal asi 4 mesiace, lenže už som bol navnadený a nechcelo sa mi čakať a nechcel som aby mi tú moju niekdo vyfúkol. Tam sa proste zrodil vzťah...  Beeee

Snímač je tam nejaký základný B-band. Chcem ju mať hlavne na nahrávanie na mikrofóny.
Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #20 kedy: 26. Marec , 2007, 21:52:29 »

NO a kedze mas ty od neho elektroakustiku,velmi nechvalis snimac v nej?Aky je?ako ta gitara znie v aparate?
Zaznamenané

S.
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #21 kedy: 27. Marec , 2007, 03:00:43 »

NO a kedze mas ty od neho elektroakustiku,velmi nechvalis snimac v nej?Aky je?ako ta gitara znie v aparate?

Je tam úplne obyčajný základný B-band snímač. Ničím extra výnimočný, gitara ale hrá dobre na aparát, len ten snímač má o dosť slabší signál, ako iné snímače, čo som počul. Neviem prečo, ale hrá inak normálne. Niekedy v ďalekej budúcnosti by som si ho možno vymenil za taký, aký si predstavujem, ale ten bude cenovo úplne niekde inde. :) Zatiaľ ma inak snímač ani moc nezaujíma.

Na koncertoch s hlasnou kapelou úplne stačí na hranie nejaká slušne hrajúca polomasívna gitara. Dobrý celomasív sa ukáže a vyzneje hlavne pri hraní na sucho, nahrávaní v štúdiu alebo samostatnom koncertnom hraní.

Tu je foto mojej Klemovky:

http://gitaristi.sk/files/pitu/gitarky/MartinKlemaGuitar.jpg
Zaznamenané

Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #22 kedy: 27. Marec , 2007, 07:28:58 »

Pekná :)
To že má slabý výstup, je podľa mňa nepodstatné, aj tak ide signál cez DI box, kable, kombo, PA ... a niekoľko násobne sa zosilí. Či sa trochu zosilí aj v gitare alebo nie, je jedno.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #23 kedy: 27. Marec , 2007, 09:16:19 »

Niezeby som chcel vyrypovat, ale mali by sa ujasnit pojmy ako celomasiv, polomasiv. Kedze je debata o "spanielach", asi sa tym mysli gitara z masivneho dreva vs. gitara z preglejky. Pretoze inak sa masivom mysli gitara s plnym telom a polomasivom sa mysli gitara s masivnym stredovym blokom - pololubovka. Mimochodom v stolarine sa masivom mysli aj preglejka - predsa len je to oproti drevotrieske masivne drevo (aj ked laminovane). Je to mozno slovickarenie, ale treba podla mna na to trochu mysliet, pretoze mozu byt z toho nejasnosti...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #24 kedy: 27. Marec , 2007, 09:36:57 »

Ok, Rastis:

Celomasívna je komplet celá z masívneho dreva,
polomasív má vrchnú dosku z masívu, luby a zadná doska je preglejka,
najlacnejšie gitary bývajú celé z preglejky.
Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #25 kedy: 27. Marec , 2007, 16:13:25 »

A keby ste sa mali rohodnut pre  elektroakusticku gitaru nejakej znacky do tych 21000, pre ktoru gitaru,resp. znacku a typ by ste sa rozhodli(s vynimkou Ovation)?Najlepsie ak by mala aspon prednu dosku celomasivnu a pekny aj akusticky zvuk.Teda ak by sme nepocitali do tejto otazky Klemove gitary.
Zaznamenané

S.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #26 kedy: 27. Marec , 2007, 16:19:29 »

Spanielky nejde kupovat podla znacky. Plati pri nich ovela viac, ze treba vyskusat a kupit konkretny kus bezohladu na znacku. Rozpravame tu o tom dokola :)
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #27 kedy: 27. Marec , 2007, 16:22:11 »

Jasne,to viem,ved to si mi uz aj vravel,len ci nemas nejake pozitivne skusenosti z nejakym konkretnym typom?
Zaznamenané

S.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #28 kedy: 27. Marec , 2007, 16:24:49 »

myslim ze rasto sa ti celu dobu snazi naznacit ze zalezi od "KONKRETNEHO KUSU", nie od "SERIE CI KONKRETNEJ ZNACKY" v ktorej sa ten "KONKRETNY KUS" nachada :)
« Posledná zmena: 27. Marec , 2007, 16:25:21 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #29 kedy: 27. Marec , 2007, 16:28:52 »

:) Aha,ved OK.Sa len pytam   Popiskujem si
Zaznamenané

S.
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 22 otázok.