samqo
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 27. Marec , 2007, 16:38:01 » |
|
Je tam úplne obyčajný základný B-band snímač. Ničím extra výnimočný, gitara ale hrá dobre na aparát, len ten snímač má o dosť slabší signál, ako iné snímače, čo som počul. Neviem prečo, ale hrá inak normálne. Niekedy v ďalekej budúcnosti by som si ho možno vymenil za taký, aký si predstavujem, ale ten bude cenovo úplne niekde inde. Zatiaľ ma inak snímač ani moc nezaujíma. Na koncertoch s hlasnou kapelou úplne stačí na hranie nejaká slušne hrajúca polomasívna gitara. Dobrý celomasív sa ukáže a vyzneje hlavne pri hraní na sucho, nahrávaní v štúdiu alebo samostatnom koncertnom hraní. Pitu-Este sa ta chcem opytat ze co sa tyka tych snimacov co ponuka Klema, neviem ako sa to mam opytat, ak by si ho mal porovnat s klasickymi snimacmi co ponukaju jednotlive znacky?
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 27. Marec , 2007, 17:20:55 » |
|
Ako myslim porovnanie so zvukom polomasivnej gitary v aparate poripade kombe.
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
marek8
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 27. Marec , 2007, 17:21:03 » |
|
Je tam úplne obyčajný základný B-band snímač. Ničím extra výnimočný, gitara ale hrá dobre na aparát, len ten snímač má o dosť slabší signál, ako iné snímače, čo som počul. Neviem prečo, ale hrá inak normálne. Niekedy v ďalekej budúcnosti by som si ho možno vymenil za taký, aký si predstavujem, ale ten bude cenovo úplne niekde inde. Zatiaľ ma inak snímač ani moc nezaujíma. Na koncertoch s hlasnou kapelou úplne stačí na hranie nejaká slušne hrajúca polomasívna gitara. Dobrý celomasív sa ukáže a vyzneje hlavne pri hraní na sucho, nahrávaní v štúdiu alebo samostatnom koncertnom hraní. Pitu-Este sa ta chcem opytat ze co sa tyka tych snimacov co ponuka Klema, neviem ako sa to mam opytat, ak by si ho mal porovnat s klasickymi snimacmi co ponukaju jednotlive znacky? Klema ti dá do gitary hocijaký snímač, aký budeš chcieť. Nejaký shit za 1000sk aj fishman za 20litrov. T.z. kvalita snimaneho zvuku zalezi len od toho, kolko si ochotny za snimac dat. EDIT: Myslim, že na to ideš príliš teoreticky. Proste choď do najbližších hudobnín a pozri si každú gitaru za 20litrov a potom choď za Klemom, a zahraj si na jeho gitarách. Akustika sa dá vybrať len tak, že si ju vyskúšaš, cez internet sa vážne o tomto hovorí ťažko. Treba počuť, vedieť aký zvuk chcem, aký zvuk sa mi páči atď. Ja som na to tiež išiel podobne ako ty, ale pri akustikách to skrátka nejde. Ak vyskúšaš 10 gitár v danej cenovej, potom budeš vedieť, či sa ti páči zvuk dreadnoughtu alebo jumba, mahagonu alebo javora, či chceš výrez alebo nie atď atď. Piťu Krásna je tá Klemovka Robia to tie fotky, alebo vážne je ten fládrový javor oveľa "oranžovejší" ako ten na Vadimovej gitare.
|
|
« Posledná zmena: 27. Marec , 2007, 17:27:49 od marek8 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 27. Marec , 2007, 18:06:28 » |
|
To je tým že je to iné drevo, vadim má javor všade, piťu má niečo iné
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 27. Marec , 2007, 19:14:46 » |
|
ja by som povedal, ze to bude tym, ze na "pituovke" je ten javor namoreny, na "vadimovke" nie je (moj skromny odhad)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondro
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 27. Marec , 2007, 19:25:53 » |
|
to styrioci: trefa s tym namorenim.... to samqo: ja mam tiez gitarku od klemu..tiez som vahal,ale pitu ma nakopol a som mu za to teraz naozaj vdacny, pretoze pri tom zvuku nie je co riesit... Odporucam ti radsej este pockat daky mesiac-dva,skusit dake prasule dosporit,posunut tu cenovu latku trosku vyssie a mas naozaj moznosti vyberu..a co sa Klemu tyka,zbytocne je pisat,treba za nim rovno ist,alebo za niekym,kto od neho ma gitku a vyskusat...ak si z ba,kludne sa mozme dohodnut a mozes prist prebrnknut aj moju..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 27. Marec , 2007, 21:30:43 » |
|
No skoda.Lebo niesom z BA, som z mesta ktore je od BA 350km daleko a aj ku klemovi to mam kus cesty
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 28. Marec , 2007, 00:01:58 » |
|
ja by som povedal, ze to bude tym, ze na "pituovke" je ten javor namoreny, na "vadimovke" nie je (moj skromny odhad)
Tiež myslím. Samqo - veľa o tom medituješ, treba proste obehať hudobniny a pobrnkať na všetkých gitarách. Takisto môžeš niekedy prísť a brnknúť si na Klemovke. Tu si pozri tú Vadimovu, tiež je veľmi pekná, je svetlejšia. http://gitaristi.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=9
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 28. Marec , 2007, 13:52:42 » |
|
Asi to tak urobim.Skocim do Mady...Uvidime
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 28. Marec , 2007, 14:13:20 » |
|
Bola by ta Klemova gitara vhodna aj pre technicky slabsieho gitaristu? Ci potom radsej polomasiv?
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 28. Marec , 2007, 14:18:02 » |
|
To ze je niekto slabsi gitarista, neznamena ze nemoze mat dobru gitaru ... vid mna :D
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 28. Marec , 2007, 15:00:28 » |
|
Bola by ta Klemova gitara vhodna aj pre technicky slabsieho gitaristu? Ci potom radsej polomasiv? Ak chceš, aby ťa zvuk tešil a inšpiroval, tak nie je o čom. AK nechceš zbytočne investovať a chceš si len občas trochu brnkať, tak kľudne nejaký polomasív. Pozri gitarky Marris. Za tú cenu hrajú celkom dobre.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marek8
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 28. Marec , 2007, 17:29:22 » |
|
Bola by ta Klemova gitara vhodna aj pre technicky slabsieho gitaristu? Ci potom radsej polomasiv? Ak chceš, aby ťa zvuk tešil a inšpiroval, tak nie je o čom. AK nechceš zbytočne investovať a chceš si len občas trochu brnkať, tak kľudne nejaký polomasív. Pozri gitarky Marris. Za tú cenu hrajú celkom dobre. Alebo aj Cortky v nizsej cenovej su super. Skusal som Earth 100 za 6litrov a za tu cenu niet o com.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 28. Marec , 2007, 19:24:53 » |
|
Ak chceš, aby ťa zvuk tešil a inšpiroval, tak nie je o čom.
AK nechceš zbytočne investovať a chceš si len občas trochu brnkať, tak kľudne nejaký polomasív. Pozri gitarky Marris. Za tú cenu hrajú celkom dobre. Myslim ze chcem aby ma zvuk inšpiroval a tešil.Takže z toho asi vychadza Klema.
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 28. Marec , 2007, 19:26:40 » |
|
Neviete niekto kolko vysla Vladima jeho Klemovka? Pitu-Preco mate aj ty aj Vladim na gitare práve ten snimac, ktorý máte?
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
|