Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 17:31:11
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: lacná versus drahá akustika  (Prečítané 15277 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 25. Marec , 2007, 11:31:22 »

Ahojte

Chcel by som si kupit gitaru.Ked by ste mali porovnat tuto gitaru http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:1221

s gitarou od martina klemu,ktoru volbu by ste brali?
« Posledná zmena: 25. Marec , 2007, 20:45:03 od Pitu » Zaznamenané

S.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 25. Marec , 2007, 11:37:34 »

Poriadne by som si najprv ten Epiphone vyskusal. Potom by som si zistil, kolko by som dal u Martina Klemi za nastroj s porovnatelnym vybavenim (vyrez, elektrika... ). Potom by som sa zamyslel, ci to ma byt gitara na cely zivot. V nasich koncinach totiz bohuzial plati, ze v okamihu, ked kupis novy nastroj domaceho vyrobcu, jeho cena klesne na polovicu. Po zvazeni tohto vsetkeho by som sa rozhodol.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 25. Marec , 2007, 11:39:54 »

Chcel by som si kupit gitaru.Ked by ste mali porovnat tuto gitaru http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:1221

S gitarou od martina klemu,ktoru volbu by ste brali?

Gitara od M. Klemu je dost siroky pojem, kedze sam robi pokial viem niekolko rad nastrojov a ceny su tiez dost pestre. Urcite by som si ale vybral Klemu nad Epifoonom. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 25. Marec , 2007, 12:44:34 »

samqo - nepíšu, či je to celomasívna gitara, len že má masívnu vrchnú dosku smrekovú. Takže si myslím, že to je polomasív. V tej cene by som nad ním ani neuvažoval. To by si už mohol zohnať lacnejšiu celomasívnu gitaru.
V on-boarde som objavil naozaj pekne znejúcu aj vyzerajúcu polomasívnu gitarku, neviem názov. Stojí okolo 10000,-. Keby si si do nej dal spraviť elektriku, zaplatíš tak do 4000. To ťa vyjde lacnejšie a gitarka bude fajn. Pekné a celkom slušne hrajúce polomasívy aj s elektrikou sú Marris alebo Dowina, treba si len otestovať a vybrať z viacerých kusov. Ale za okolo 9-13000 je to slušná voľba. Brnkal som na viacerých a boli fajn.

Ale keď natrafíš na kvalitný celomasív, už sa nebudeš chcieť vracať späť.  Beeee
S gitarami od Klemu by som tie polomasívy neporovnával. Žmurk
« Posledná zmena: 25. Marec , 2007, 12:53:52 od Pitu » Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 25. Marec , 2007, 16:25:36 »

A takto sa vas opytam, ze preco vecsina slovenskych gitaristov ako kupec,burjan... nemaju vyrobene gitary,teda aspon na nich na koncertoch nehravaju.Inak dik za info  Na zdravie!
Zaznamenané

S.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 25. Marec , 2007, 20:03:23 »

Napriklad Andrej Seban hraval na Gibson Les Paul, potom dlhe roky na stratovitu gitaru od Milosa Klasa. Potom hral istu dobu na mexicky Fender a teraz neviem. Chodelka hrava na gitary od Bruna Urbana tusim. To sa treba spytat priamo kazdeho, preco hrava alebo nehrava na nejakom nastroji Žmurk.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 25. Marec , 2007, 20:12:34 »

samqo - niektorí hrajú na značky, niektorí na robené gitarky. Juro Burian má napr robenú jazzovú lubovku od Miloša Klasa. Akustiku má myslím len Cortku, nedávno si odo mňa požičal na nejaké nahrávanie moju akustiku od Martina Klemu, prečo tak asi..? :)

Okrem toho vidíš, ako sú niektorí posadnutí značkovými gitarami. A u nás je ešte divný trend, že robené gitarky po kúpe strácajú na hodnote, ktorý sa ale určite časom zmení, podobne ako inde vo svete. Ale to len u nás, keby si vybehol s takou dobrou do zahraničia, hneď by ti za ňu ponúkali veľké peniaze. Žmurk
Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 25. Marec , 2007, 20:40:10 »

Aha.Chapem.Mate pravdu.Vdaka za ochotu.teda idem asi dat urobit nejaku tu elektroakustiku martinovi klemovi.Uvidime Na zdravie!
Zaznamenané

S.
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 25. Marec , 2007, 20:42:14 »

Inak,Pitu,ty sa poznas s Jurajom Burjanom?Sranda.Ty mas tiez gitaru od Klemu?Asi v akej cene je tvoja gitara od neho ,ak teda mozem vediet?
Zaznamenané

S.
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #9 kedy: 25. Marec , 2007, 20:44:22 »

Tá gitarka má hodnotu asi 40000,-.  Podobnú spraví tak v cene od 30000,- do 40000,-, záleží aké detaily budeš požadovať.
Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 25. Marec , 2007, 20:45:18 »

OUUU. Popiskujem si  To je teda dost
Zaznamenané

S.
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 25. Marec , 2007, 20:45:57 »

Ja planujem kupi u neho elektroakustiku tak do tych 25000,-
Zaznamenané

S.
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 25. Marec , 2007, 20:47:48 »

Co si o tom myslis?Ze v takejto cene?Myslim ze sa vyplati,ci nie?Nemas foto tej tvojej?
Zaznamenané

S.
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #13 kedy: 25. Marec , 2007, 20:50:25 »

Vyzerá skoro ako Vadimova.

Za 25000,- ti hádam spraví gitaru, len bude jednoduchšia na detaily, ale rovnako kvalitná zvukovo. Treba mu zavolať a spýtať sa ho.
« Posledná zmena: 25. Marec , 2007, 20:50:52 od Pitu » Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 25. Marec , 2007, 20:54:13 »

a teda nemas nejake foto tej tvojej  :)
Zaznamenané

S.
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.028 sekund, 20 otázok.