Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 16:43:05
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Flamenco !  (Prečítané 79033 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #165 kedy: 20. Marec , 2008, 23:14:32 »

camaron je nenormalny frajer , to je jesne vidno, ze aky je rozdiel medzi perfektnymi hudobnikmi a genialnymi :)
Zaznamenané

ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #166 kedy: 21. Marec , 2008, 07:37:38 »

Ten sa začal zabávať s gitarou asi už v prvej sekunde svojho života  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Slavo
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #167 kedy: 22. Marec , 2008, 11:42:55 »

pani neviem, ci to patri sem, alebo do inzeratov, ale chcel by som sa popytat, ci z vas niekto nema 52. stranu z toamattovaj skoly La guitarra flamenca :)
Dakujem
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #168 kedy: 22. Marec , 2008, 14:27:33 »

pani neviem, ci to patri sem, alebo do inzeratov, ale chcel by som sa popytat, ci z vas niekto nema 52. stranu z toamattovaj skoly La guitarra flamenca :)
Dakujem

taký veľký gitarista a nevie si to stiahnuť podľa ucha  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #169 kedy: 22. Marec , 2008, 19:39:41 »

taký veľký gitarista a nevie si to stiahnuť podľa ucha  Bavím sa skvele
uz to mam stahnute  z ucha tak netreba Žmurk len do kopmletnej zbierky  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jozef sivák
pravidelný návštevník
Príspevkov: 164

« Odpoveď #170 kedy: 08. Máj , 2008, 09:36:53 »

poradte nejaku peknu buleriu a alegriu co by dokazal zahrat priemerne zdatny gitarista do coho by tancovali aj flamenco tanecnici dikes   :)
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #171 kedy: 19. Máj , 2008, 21:06:47 »

už dávnejšie sa mi páči chlapík zvaný Eduardo Trassierra, teda presnejšie jeho nápaditý bulerias, zaujímavé nápady, koncové naťahovačky ... :)
buleria z fl. súťaže   http://www.dailymotion.com/video/x4mqgv_eduardo-trassierra_creation
ďaľšie video http://www.la-barraca.be/barraca/trassierra.html
...ukážka z mierne naťahujúcim sa koncom :) tá druhá
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=248662024
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #172 kedy: 19. Máj , 2008, 21:24:44 »

poradte nejaku peknu buleriu a alegriu co by dokazal zahrat priemerne zdatny gitarista do coho by tancovali aj flamenco tanecnici dikes   :)
Paso doble ,to je lahke a aj si zaspievaš Na zdravie!
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #173 kedy: 20. Máj , 2008, 16:39:11 »

Fiha :) no tak to asi nepojde, pretoze narocnu klasicku skladbu zahra lepsi flamencovy gitarista, ale naopak to zial nefunguje...
Mozes byt ako kolvek dobry, tak flamencova technika je uuuuplen ina, nehovoriac o tom, ze dokym to nacvicis na klasickej gitare, tak z nej otrieskas komplet cely lak... no ale ak chces tak lahsie a pekne veci ma Paco Pena, on vychadza z klasickej gitary, a ma pekne veci. A flamencove rytmy poznas? ak sa rozhodnes, tak mam nejake veci. No ist si "zahrat" flamenco , ked tomu clovek moc nerozumie, tak to je asi najtazisa gitarova kombimacia aka je :)
Zaznamenané

DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #174 kedy: 21. Máj , 2008, 08:22:35 »

Fiha :) no tak to asi nepojde, pretoze narocnu klasicku skladbu zahra lepsi flamencovy gitarista, ale naopak to zial nefunguje...
Mozes byt ako kolvek dobry, tak flamencova technika je uuuuplen ina, nehovoriac o tom, ze dokym to nacvicis na klasickej gitare, tak z nej otrieskas komplet cely lak... no ale ak chces tak lahsie a pekne veci ma Paco Pena, on vychadza z klasickej gitary, a ma pekne veci. A flamencove rytmy poznas? ak sa rozhodnes, tak mam nejake veci. No ist si "zahrat" flamenco , ked tomu clovek moc nerozumie, tak to je asi najtazisa gitarova kombimacia aka je :)

Kto vie hrat klasiku vie hrat uuuplne VSETKO! A flamenco sa da hrat aj na klasickej gitare a vobec sa neotrieska lak...
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #175 kedy: 21. Máj , 2008, 08:34:50 »

Kto vie hrat klasiku vie hrat uuuplne VSETKO! A flamenco sa da hrat aj na klasickej gitare a vobec sa neotrieska lak...
  Neviem , neviem...  :)
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
jozef sivák
pravidelný návštevník
Príspevkov: 164

« Odpoveď #176 kedy: 21. Máj , 2008, 08:45:22 »

jo jo us sa ucim u martina biesa
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #177 kedy: 21. Máj , 2008, 09:15:28 »

fiha a toto ze mas od kial ?:)
ten co hra flamenco zahra aj klasiku, ale bude zniet flamencovo.  No opacne to NEJDE!!! A viem o com hovorim, pretoze som normalne vychodil LSU sedem rokov klasickej gitary a flamenco som sa musel vsetko ucit od znova, uplne ina technika, vsetko. O rytme ani nehovorim. Flamencova gitara zahrna vsetky techniky co klasicka gitara+ ovela viac. Cize tak ci tak, klasicky gitaristi sa snazia niekedy obohatit hudbu flamencovymi technickymi prvkami, no pocut, ze to neni ono :)
Priklady- klasicka gitara:picada bez dopadu, nevyuziva malicek, palcom bez dopadu a kruzivymi pohybmi, fixovane zapestie, gitara na lavom kolene...
flamecova gitara:picada s dopadom, palec s dopadom a ziadne kruzive pohyby, uplne volne nefixovane zapestie, pri brnkani klepy (golpe) o dosku, palcom sa casto hra na tenkych strunach+ techniky-alzapua, rasguado, metly, tremolo (samozrejem uplne ine ak klasicky gitara),...  a teraz ma urcite este nenapadne plno veci, no ak sa kuknem, tak klasickej kitare z toho dost vela chyba, kedze to nepotrebuje :)

jo jo us sa ucim u martina biesa

no vidis, tak ked chodis k martinovi, tak nech ti on povie ake buleriasy alebo alegriasy, on ma toho nastudovaneho pekne vela Žmurk
Zaznamenané

DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #178 kedy: 21. Máj , 2008, 09:54:30 »

No vidis! ja som dochodil 7+4 a hovorim presny opak. V podstate, ked si brusis techniku na stupniciach tak cvicis s dopadom i bez dopadu, na vsetkych moznych registroch a vsetky mozne prstove variacie to plati aj pre palec( ked sa pokusas hrat klasiku). A pri flamencu, akokeby si nasiel. Nie je to v podste nic, co by si sa musel ucit odznova (to sa asi necvicil dost dobre, ked si sa musel ucit vsetko od znova) a ked si hral dobre klasiku tak s tym problem nemas. Ja z vlastnej skusenosti viem, pretoze som hral strasne dlho klasiku a ked som jedno obdobie skusal flamenco tak problem som vobec nemal a to platilo aj o technikach, ktore som predtym v klasike nepouzival.
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #179 kedy: 21. Máj , 2008, 10:47:15 »

jasne, ze je to VYHODA ked si pred tam hral klasiku, a dost velka, to je jasne, len ze pokusit sa hrat flamenco je naozaj len o tom "pokusit sa", aj ja ked som mesiac hral flameco, tak som uz vedel zahrat nieco zo soleii, ale to ani zdaleka este nebolo, ze by som "hral" flamenco... No ale ak sa bavime v nejakej takejto rovine, tak ano, mas pravdu:) ale ak naozaj ideme hovorit o hrani, tak klasika je len pociatocna vyhoda. Ak budes hrat flamenco tak ako hras klasiku, tak to zniet ako flamenco NIKDY nebude. A to nie je , ze len moj nazor. Sa spytaj Stana Kohutka, alebo Martina Biesa. Ja som si to nevymyslel :) urcite skorej to zahras ako rockovy gitarista, len vravim, je to ine. Poznam ludi , aj co maju konzervatorium a hraju flamenco, no NIKTO z nich nepovie "jak vies hrat dobre klasiku, vies hrat aj flamenco".
Zaznamenané

Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.