Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 18:59:40
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vymena strun Edge tremolo paka...  (Prečítané 2267 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 14. Júl , 2010, 17:49:38 »

zdravim borci,

potreboval by som radu ohladne vymeny strun na mojej Ibanez RGT42DX.
Mam na nej tremolo paku (asi) Edge pro II (je to jako floyd rose, ale od Ibanez).

Doteraz som menil struny po jednom (jakoze som dal dole jednu, a hned som namiesto nej natiahol novu), takze ma tremolo paka nijak nezaujimala, zostavala napnuta a nebol s nou problem.
tentokrat by som potreboval ale dat dolevsetky struny aby som mohol vycistit krk, pozeral som ze floy rosi sa zvyknu podlozit (tipek vo videu tam dal handricku a 9V bateriou to podlozil) alebo jak som si to obzeral tak by mozno nemalo byt problem aj si to proste spustit cele.
problem vidim v tom ze Edge je robene inak ako Floyd Rose, ak to podlozim alebo spusitim, tak pruziny vytvoria tlak na ladiace sroby co su na kobilke, a bojim sa ze by som ich mohol poskodit,
mate nejaky grif alebo trik, jak by som vedel sundat vsetky struny tak aby som neohrozil kobilku?

diki moc
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #1 kedy: 14. Júl , 2010, 18:34:47 »

mrkol som sa do manualu ibanez, je tam ze sa struny maju menit tak jak som to robil, cize pojednom, aby sa nestratilo napetie z pruzin cico, ale netusim jak mam teda vycistiti ten krk...
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 14. Júl , 2010, 18:45:49 »

normalne sundaj struny vsetky a ked sa bojis, aby ti to moc nelahlo dozadu, tak sundaj aj zadne pruziny... tam neni o tom zadna veda na spekulovanie...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 14. Júl , 2010, 19:07:38 »

normalne sundaj struny vsetky a ked sa bojis, aby ti to moc nelahlo dozadu, tak sundaj aj zadne pruziny... tam neni o tom zadna veda na spekulovanie...

veda a spekulovanie zacina po hodine a pol cisteni ked clovek dava struny nazad a snazi sa to cele nastavit  Bavím sa skvele to je tak na 2 hodky
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #4 kedy: 14. Júl , 2010, 19:08:16 »

veda a spekulovanie zacina po hodine a pol cisteni ked clovek dava struny nazad a snazi sa to cele nastavit  Bavím sa skvele to je tak na 2 hodky
A to este nevie chalan, co ho caka pri nastavovani oktav...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 14. Júl , 2010, 19:12:21 »

A to este nevie chalan, co ho caka pri nastavovani oktav...  Bavím sa skvele

jebal by som na to.. predal by som tu gitaru asi najskor..  alebo najlepsie je kupit gitaru, potom vyuzit 30 days money back a zobrat si druhu s tym ze tu predoslu prinesie clovek a ze hmm nelubi sa mi samozrejme beez strun
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6 kedy: 14. Júl , 2010, 19:14:03 »

jebal by som na to.. predal by som tu gitaru asi najskor..  alebo najlepsie je kupit gitaru, potom vyuzit 30 days money back a zobrat si druhu s tym ze tu predoslu prinesie clovek a ze hmm nelubi sa mi samozrejme beez strun
To sa da aj v Lidlmusic ?
Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #7 kedy: 15. Júl , 2010, 15:16:46 »

normalne sa to da  v pohode nastavit...
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.