Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 12:15:35
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: celotonove rozklady  (Prečítané 9521 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« kedy: 11. Jún , 2007, 17:07:09 »

pozeral som nejake videa so Satrianim a vsimol som si,ze ked hra tie jeho legata a su celotonove,to znamena napr. 3-5-7,alebo 5-7-9.tak to hra ukzovakom,prostrednikom a malickom. Jedna sa mi o ten prostredny ton..vy to hrate tiez prostrednikom,alebo prstenikom? Tak isto,ako Satriani to hra aj Petrucii v Rock Discipline. Ja ked to skusam tym sposobom,tak mam problem roztiahnut prsty,medzi ukazovakom a prostrednikom..zda sa mi to prirodzenejsie,ked to hram ukazovakom a prstenikom..takze ako to hrate vy?
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #1 kedy: 11. Jún , 2007, 17:17:33 »

to chces povedat, ze ukazovak od prostredniku das tazsie ako prstennik od malicka? pretoze to je dovod, preco sa to hra 1,2,4 a nie 1,3,4. celkovo ovladatelnost a oddelitelnost prace 3 a 4 prsta je dost velky problem aj po rokoch hrania, kym 1 a 2 prst pracuju nezavisle pomerne dobre aj u netrenovaneho cloveka. popravde som este nevidel v zivote nikoho hrat zaciatok durovej stupnice 1,3,4.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 11. Jún , 2007, 17:20:20 »

Kedykolvek hram tie 3 tony na strune, tak prstennikom (cize 1,3,4)

G -------3-----3-5---3-5-7-
D -2-4-6---4-6-----6-------

Rovnako 1,3,4 hram aj zaciatok durovej stupnice. Vidim to rovnako ako vlado hudec.
« Posledná zmena: 11. Jún , 2007, 17:21:39 od Martinlm » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 11. Jún , 2007, 17:24:03 »

..popravde som este nevidel v zivote nikoho hrat zaciatok durovej stupnice 1,3,4.

ja tak hram
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #4 kedy: 11. Jún , 2007, 17:27:44 »

..popravde som este nevidel v zivote nikoho hrat zaciatok durovej stupnice 1,3,4.

ja tak hram

a nezda sa ti to neprakticke? Popiskujem si
Zaznamenané

AETHERON.SK
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #5 kedy: 11. Jún , 2007, 17:29:59 »

rasto, vlado, martin, ste divni. ved ten prstoklad nedava vobec zmysel. naucte sa hrat na gitare  Beeee Bavím sa skvele Som frajer
« Posledná zmena: 11. Jún , 2007, 17:30:37 od Iggy » Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #6 kedy: 11. Jún , 2007, 17:31:39 »

ja to hram tiez ako iggy, mam dost kratke prsty(myslim, ze aj iggy :) ) a zda sa mi dost obtiazne roztiahnut najmä v nizsich polohach prstennik a malicek obpolohu... ale zrejme tak ako je kto naucený, tak sa mu hra najlepsie cize je to asi jedno Na zdravie!
inak nepletie sa vam(ti co hraju prstenik-malicek) potom prstoklad?
« Posledná zmena: 11. Jún , 2007, 17:33:40 od exhumer » Zaznamenané

WEIRD THRASH
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 11. Jún , 2007, 17:35:30 »

...a zda sa mi dost obtiazne roztiahnut najmä v nizsich polohach prstennik a malicek obpolohu...
No vsak zahras ton pod ukazovakom na 1. prazci, pod prstennikom na 3. prazci, nasleduje rychly pohyb, aby malicek dosiahol na 5. prazec :)

A zasa ak hram tieto tony zhora nadol, cize a,g,f (na E strune), tak ten prostredny hram prostrednikom, cize som taky hybrid. Podla mna je to uplne jedno, toto gitaristu nespravi.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #8 kedy: 11. Jún , 2007, 17:39:20 »

No vsak zahras ton pod ukazovakom na 1. prazci, pod prstennikom na 3. prazci, nasleduje rychly pohyb, aby malicek dosiahol na 5. prazec

tu vidno, ze je to vlastne chyba techniky. dlan by sa ti pri hre v polohe nemala hybat. obera ta to o cas, presnost a nici synchron. v rychlejsich behoch by si to velmi rychlo zistil a musel tu techniku opravovat. poukazuje na to aj skutocnost, ze cestou naspat to hras tak, ako ja, petrucci aj satriani (hehehe  Bavím sa skvele ). stavim sa, ze cestou naspat dokazes zahrat rychlejsie a cistejsie ako smerom hore (od hrubych strun k tenkym)
Zaznamenané

exhumer
stály hosť

Egatimer

« Odpoveď #9 kedy: 11. Jún , 2007, 17:40:51 »

...a zda sa mi dost obtiazne roztiahnut najmä v nizsich polohach prstennik a malicek obpolohu...
No vsak zahras ton pod ukazovakom na 1. prazci, pod prstennikom na 3. prazci, nasleduje rychly pohyb, aby malicek dosiahol na 5. prazec :)

akoze rychly pohyb? vsetky prsty ostanu na polohách...sak mas dost dlhé prsty, staci ti ich trosku roztiahnut, bude sati hrat lepsie, uvidis
« Posledná zmena: 11. Jún , 2007, 17:42:22 od exhumer » Zaznamenané

WEIRD THRASH
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 11. Jún , 2007, 17:42:16 »

ziadny pohyb - normalne je to o schopnosti natiahnut malicek. prstenik vychadza pekne ob prazec a malickom sa da dociahnut aj kludne na siesty prazec od ukazovaka - naucte s pracovat s malickom, hosi  Žmurk.

neviem, preco by sa malo nieco niekedy pliest v inych prstokladoch..
Zaznamenané
exhumer
stály hosť

Egatimer

« Odpoveď #11 kedy: 11. Jún , 2007, 17:51:22 »

ziadny pohyb - normalne je to o schopnosti natiahnut malicek. prstenik vychadza pekne ob prazec a malickom sa da dociahnut aj kludne na siesty prazec od ukazovaka - naucte s pracovat s malickom, hosi  Žmurk.

neviem, preco by sa malo nieco niekedy pliest v inych prstokladoch..
no ked hram 1 - 3 - 5 napr.na E strune(alebo kazdý ton na inej strune - A, D), tak si mi to zda krkolomné. malicek viem natiahnut dost,ale preco prave od prstenniku... ale nebudem sa teraz natahovat s Rastom, lebo si chcem vyskusat g-major a jeho LP :)
Zaznamenané

WEIRD THRASH
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #12 kedy: 11. Jún , 2007, 18:21:14 »

tu vidno, ze je to vlastne chyba techniky. blablabla
Ved ja som v principe pankac :)
Zaznamenané

heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #13 kedy: 11. Jún , 2007, 19:21:08 »

a ked hras mody a hras napr mod:lydycky alebo mixolydycky nepletie sa ti to?podla mna to nedava zmysel a vela stracas ako uz povedal iggy.pri rychlejsich behoch to musi vyzerat dost krkolomne ?§!. Popiskujem si
Zaznamenané

AETHERON.SK
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 11. Jún , 2007, 19:48:18 »

Nie, nic sa mi nepletie a nic nevyzera krkolomne Žmurk Rychlejsie behy neviem ci hram. Cisto zahram najviac obcasne 16tkove trioly pri 100bpm (cize 16tky na 150). Ak mam nejaky problem pri hrani, tak to urcite nie je toto.

Vsetko je to o tom, kto si ako zvykne. Bavil som sa tu o tomto istom s Pitom aj dr.Karpatomhorkym, co su v kontexte fora (a nielen;)) znami shrederi a schvalili mi to.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.