Samuelo
nováčik
Príspevkov: 27
|
|
« kedy: 17. Jún , 2007, 12:30:52 » |
|
Cawes. Kupil som si elektr. gitaru, Mam ju asi mesiac. Mam jeden problem, struny na ktorych hram su velmi znicene (akokeby boli potrhane presne v miestach, kde su prazce). Chcel by som si kupit nove nejake kvalitnejsie, vedeli by ste mi poradit?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ujo jolana
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. Jún , 2007, 12:46:36 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. Jún , 2007, 12:50:55 » |
|
(...) Mam jeden problem, struny na ktorych hram su velmi znicene (akokeby boli potrhane presne v miestach, kde su prazce). (...) Nechces nahodou povedat, ze v su mierne poohynane podla prazcov? S tym nespravis nic, jednoducho raz za cas nove struny treba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. Jún , 2007, 13:52:46 » |
|
Cawes. Kupil som si elektr. gitaru, Mam ju asi mesiac. Mam jeden problem, struny na ktorych hram su velmi znicene (akokeby boli potrhane presne v miestach, kde su prazce). Chcel by som si kupit nove nejake kvalitnejsie, vedeli by ste mi poradit? Gitaru síce môžeš mať 1 mesiac, ale tie struny tam už mohli byť pekne dlho. Proste si kúp nové a pravidelne, keď sa už začnú ničiť, prestanú znieť alebo ladiť, ich vymieňaj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Samuelo
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. Jún , 2007, 14:36:54 » |
|
diki za odpovede moc, ale struny musim kupit tak ci tak, ale neviem ake, cize aku znacku, chcel by som nejake kvalitnejse do 700 sk dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 17. Jún , 2007, 14:40:05 » |
|
daj mi tých sedem kíl a ja Ti nejaké zoženiem
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. Jún , 2007, 14:47:07 » |
|
Najdrahsie co sa u nas bezne predavaju su Elixir, stoja 550,- a tie aj vydrzia najdlhsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. Jún , 2007, 16:08:57 » |
|
Najdrahsie co sa u nas bezne predavaju su Elixir, stoja 550,- a tie aj vydrzia najdlhsie.
Aj DR su v poho, tiež majú dlhú výdrž a stoja 290.-
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Samuelo
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Jún , 2007, 21:19:43 » |
|
dik za odpovede a nejaky link by ste mi poslali s tymi strunami lebo ja nazvy nejako no nejdu mi do hlavy dikes
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miro277
nováčik
Príspevkov: 13
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 06. Júl , 2007, 07:49:20 » |
|
Podla mna by si si mal urcit aj hrubku strun. Pre zaciatocnika by som dal 9-tky. Ja mam desiatky, ale chcem uz 11-tky. Cim su tensie, lahsie sa na nich hra, ale podla mna sa viac rozladuju a maju "iny" zvuk. Co sa tyka znaciek, v tejto dobe nemam prehlad, co je naj, nechavam si poradit v hudobninach. Ale pokial viem, znacky - D'Addario, Ernie Ball su dobre, davnejsie som si kupoval Fender, a teraz uz nie som narocny kupujem si volake Stagg alebo co pride mimochodom, su gitaristi, ktori si menia struny pred kazdym koncertom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 06. Júl , 2007, 17:22:30 » |
|
tak hrubka strun aj podla toho ze ci gitaru podladujes alebo nie, ci hras nejaky deathmetal alebo blues, podla toho si vyberaj struny, a ci klasicku alebo hybridnu sadu
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Samuelo
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 08. Júl , 2007, 23:06:57 » |
|
Dik za odpovede, kupil som si dadario desiatky a som s nimi velmi spokojny, pred tym som mal deviatky, na desiatkach si aspon nacvicim silu v prstoch ale 11 uz by som asi nebral pretoze uz by boli asi na mna prihrube, rozmyslam ze nabuduce si vezmem hybrydnu sadu, neviem pocul som o tom ze struny e,h,g su 9 a tie vrchne su 10 neviem je to pravda alebio nieco takto okolo toho?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 08. Júl , 2007, 23:24:46 » |
|
ano,hybridne struny byvaju take,ze tenke mas z jednej sady a hrube z druhej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. Júl , 2007, 08:37:49 » |
|
neviem pocul som o tom ze struny e,h,g su 9 a tie vrchne su 10 neviem je to pravda alebio nieco takto okolo toho? hej, také sú sady tiež. Ja som práve tieto 9-10 používal veľmi dlho, potom dlhé roky len 10 a idem kvôli lepšiemu vyťahovaniu zas sa na elektrike asi vrátiť na tie hybridy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|