Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 19:54:51
Strán: [1] 2 3 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako snimat gitarovy aparat ?  (Prečítané 28595 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« kedy: 10. Júl , 2007, 14:44:00 »

oneee  ze  neviem ci tu uz nejaka taka tema je alebo nie  / som hladal a nenasiel som /  ale chcem sa spytat ze ako sa  nahrava gitara v studiu? cize ake mikrofony sa pouzivaju   , kolko ich je a ako su rozmiestnene pri jednom repraku a ako pri  viac reprakovom aparate?
a este  sa chcem spytat ze v akej miestnosti by mal byt ten aparat umiestneny  v uplne odhlucnej bez akejkolvek ozveny  alebo  je dobre vyuzit aj nejaku  tu ozvenu miestnosti teda hall alebo co to je  nevim ako sa to vola :) .......dakujem za odpoved
« Posledná zmena: 10. Júl , 2007, 15:01:59 od Rastis » Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #1 kedy: 11. Júl , 2007, 18:18:49 »

inak, co hovorite na 2 mikrofony? videl som to uz niekolkokrat, je to spojenie dynamiky a kondenzatoru, ci co? aj o tom som uz nieco pocul....

Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #2 kedy: 27. August , 2007, 09:21:51 »

toto je celkom pekna stranka a vsimol som si ze boxy su vacsinou snimane mikrom v osi :) celkom zaujmave aj tie ukazky sa mi pacia :)

http://www.hlavy.instrumento.cz/

co na to hovorite? asi uz poznate tu stranku ze? Zdravíčko
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 27. August , 2007, 09:44:57 »

Ak myslis tento obrazok ( http://www.instrumento.cz/img/fotogalerie/2824.jpg ) tak vidis, ze su tam 2 majky (os / mimoos ), takze predpokladam, ze vysledna farba je pomer.

Hlavne ono netreba brat nic dogmaticky, je to o skusenostiach, experimentovani atd. atd. Ked sme tocili album u "legendarneho" profika, tak ten namieril jednu SM57 takmer do 100% osi a jelo sa. On sa sral s uplne inymi vecami - na kazdu skladbu a kazdu uroven dynamiky steloval vzdy dobrych 10minut nove nastavenie na channel stripe - EQ a kompresor (tocil uz rovno komprimovanu gitaru). Ked sme experimentalne vymenili do jednej skladby miestne starodavne AC30, tak ten majk tam postavil uplne od oka, ani nie moc blizko - jedina jeho poziadavka bola, aby som tu AC30 poriadne vytocil a on si zase len ten svoj channel stripe riesil.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 27. August , 2007, 09:57:31 »

ano to s tymi dvoma to som si myslel a tu ma tiez iba jeden

http://www.instrumento.cz/img/fotogalerie/2820.jpg

ale jasne pochopil som :) a este jedna vec co je to ten channel stripe? No hanbím sa..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 27. August , 2007, 10:17:24 »

chennel stripe je akokeby jedna sabla analogoveho mixpultu. cize ked sa povie channel stripe, mysli sa tym pristroj, ktory ma mic alebo line in, cize obsahuje mic preamp, obsahuje EQ sekciu, obsahuje kompresor a vacsinou aj noise gate.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 27. August , 2007, 10:32:47 »

ahaaa uz chapem uplne :) cize on zobral iba signal z mikra a potom sa uz s vyslednym zvukom pohral na mixe cize nemusel riesit polohu mikrofonu Na zdravie! dik Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 27. August , 2007, 10:42:56 »

musel / nemusel... skratka mal v danom obdobii asi takyto oblubeny sposob snimania, alebo sa mu to takto hodilo iba pre nasu muziku... co ja viem ? hlavne tocit veci uz s kompresorom vyzaduju iste skusenosti - to ked sa clovek nejak ojebe, uz to nejde zachranit. takisto piplat sa detailne s farebnymi nuansami na EQ uz pri nahravani, tak to tiez musi mat clovej presnu predstavu a ist na istotu. vravim - profik :)
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 27. August , 2007, 12:34:08 »

zaujmave :) inac ja mam taky pocit ze keby som mal klasicky EQ pred sebou(analogovy) tak by sa mi lahsie nastavoval ako na kompe :) cize by som ten zvuk aky chcem, by som rychlejsie nasiel...na kompe mi to akosi nejde Popiskujem si
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 12:35:32 od mario bross » Zaznamenané

Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #9 kedy: 27. August , 2007, 12:39:03 »

Rastis: Vznika hrebenovy filter aj ked je ten kondik od bedne cca 0,5 metra, alebo existuje nieco ako zanedbatelna vzdialenost? Lebo vacsinou tocim tak, ze dynamicky dam pred reprak kolmo na plochu membrany a kondenzator asi pol metra od boxu a zatial som nic podobne nepostrehol.
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 27. August , 2007, 12:42:58 »

Rastis - mozes povedat,kto je to ten profik? :)..alebo taka sirsia otazka,ze ci su na slovensku ludia,co vedia spravit nahravku porovnatelnu so zahranicim. Myslim nahravanie,mix,mastering..komplet. Alebo by sa mohla o tom zalozit zvlast tema.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 27. August , 2007, 12:44:07 »

pri takej kratkej vzdialenosti je to myslim zanedbatelne :) ved aha: v=s/t ( v - rychlost, s - draha, t - cas) a z toho sa t=s/v a ked dosadis rychlost zvuku 340m/s a tu vzdialenost 0.5m tak cas je 0.0014s. Cize okolo 1.4 ms. To uz moze byt nie?? ved to je skoro bezna latencia v kompe...a mozno sa mylim ha ha ha

edit: to bolo pre kondenzatorovy majk a este pre dynamiku a potom treba ratat s tym rozdielom.
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 15:32:11 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 27. August , 2007, 13:35:27 »

Rastis - mozes povedat,kto je to ten profik? :)..alebo taka sirsia otazka,ze ci su na slovensku ludia,co vedia spravit nahravku porovnatelnu so zahranicim. Myslim nahravanie,mix,mastering..komplet. Alebo by sa mohla o tom zalozit zvlast tema.

vsak zaloz taku temu :)
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 27. August , 2007, 15:08:39 »

len tak pre zaujmavost rata sa to tak, ako som napisal alebo tak este treba nieco zvazovat?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 27. August , 2007, 15:26:09 »

nie rata sa, za aky dlhy cas doraz signal k jednemu a druhemu mikrofonu. a rozdiel medzi nimi, cez rychlost zvuku. ako hovorim, co clovek to nazor, ale k tomu hrebenovemu filtru tam dochadza a je to na farbe pocut.

ja som onehda tocil prvy raz gitaru na 3 mikrofony. tolko som sa pri mixazi s tym sral a tolko som bol nespokojny (je pravda, ze som porobil aj nejaky chyby pri nahravani a co - to som podcenil), az som vzdialeny cond. uplne zrusil a spolahol sa na pre mna uz osvedcenu kombinaciu dynamika zpredu / zozadu. ale nabuduce tocim zase na 3 majky  :) Som frajer
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 15:27:30 od Rastis » Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 22 otázok.