Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 18:32:36
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako snimat gitarovy aparat ?  (Prečítané 28496 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #15 kedy: 27. August , 2007, 15:30:59 »

aha cize najprv si vyratam zakedy prijde k dynamike, a potom si tym istym sposobom vyratam kym pride ku kondiku a o ten rozdiel to posuniem ku dynamike? kedze k nej to dorazi skor - to v pripade ked nechcem hrebenovy filter. Hm inac uz dva mikrofony su dost na dilemy, nie tak este tri :)
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 15:32:45 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 27. August , 2007, 15:37:26 »

dva su v pohode. predny si nastavis podla najlepsiej farby, aku najdes. zadny de facto hocijako, ten bere len uplne spodky, take tie zaludkove, o nejaku farbu tam nejde. a to sa len primixne k prvemu mikrofonu v obratenej faze. ten treti mikrofon je trochu vacsi orech :)

s tym vypoctom vzdialenosti je to tak ako hovoris - treba si omerat vzdialenost medzi nimi a potom tu neskorsu stopu posunut k tej skorsej. ako nejde o nejake milimetre... 
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #17 kedy: 27. August , 2007, 15:45:13 »

jasne ale neviem podla mna to snimanie 3 mikrofonmi uz je vhodnejsie pri cistych zvukoch nie? tam skor zapracuje akustika miesnosti...s tymi 3 na skresleni je to uz iba taka "hranie sa" :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 27. August , 2007, 15:52:57 »

prosim ta - koho uz len zaujimaju ciste zvuky ? cist zvuk mas, ked strcis gitaru rovno do hardisku, co tam ake okolky  Ja som čert..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 27. August , 2007, 16:05:54 »

prosim ta - koho uz len zaujimaju ciste zvuky ? cist zvuk mas, ked strcis gitaru rovno do hardisku, co tam ake okolky  Ja som čert..

Tak to potom aj zneje..  ha ha ha
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 16:32:14 od Pitu » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 27. August , 2007, 16:16:34 »

ale to si chcel dat do inej temy - vsak ?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #21 kedy: 27. August , 2007, 16:31:02 »

ale to si chcel dat do inej temy - vsak ?

Asi hej, len som si nejako zrazu myslel, že som v nej.. :)  Ale bola to aj tak vlastne reakcia na tvoj príspevok.. Hodím to  vedľa.. Žmurk
« Posledná zmena: 27. August , 2007, 16:32:30 od Pitu » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 27. August , 2007, 19:00:40 »

ja som chcel aby to vyznelo mudro ha ha ha ale aj na cisty zvuk ked sa chce tak sa musi trosku posnazit...ale je pravda, ze pekny skresleny sa "toci" tazsie :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #23 kedy: 28. August , 2007, 09:43:08 »

ja som chcel aby to vyznelo mudro ha ha ha ale aj na cisty zvuk ked sa chce tak sa musi trosku posnazit...ale je pravda, ze pekny skresleny sa "toci" tazsie :)

Točí sa rovnako ťažko. Dobre zosnímať kvalitnú akustickú gitaru je rovnako ťažké ako zosnímať gitarový aparát, možno aj ťažšie, lebo tak nereve a potrebuje dobrú akustiku. Nie ako keď ja si nahrávam v obývačke. Síce z toho dostanem ešte relatívne slušný zvuk, lebo sa naozaj snažím, ale na zahraničné nahrávky sa to hlavne kvôli akustike miestnosti zďaleka nechytá..
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 28. August , 2007, 10:20:53 »

K snímaniu gitarového aparátu som skúšal kadečo, ale nakoniec som ostal pri spôsobe, ktorí používali starí zvukári napr. pri Led Zeppelinoch, Deep Purple a iných peckách zo 70. rokov .... základom je slušná miestnosť bez rušivých preznení a kondenzátorová veľkomembrána, ktorú treba postaviť pred bedňu nie priamo k reprákom, ale asi meter až dva od bedne, a aparát, ako sa sluší a patrí, dostatočne vybudiť, aby išiel dosť nahlas.

Do zvuku sa tak dostane zvuk samotnej bedne, hutnosť, objem, "mäso", proste ukáže sa kvalita bedne a v zázname sa to bude správať podobne ako v "reále". Blízkym snímaním sa totiž nahráva iba zvuk membrány, nie zvuk boxu ako celku, a je potom skoro jedno, či je to malé kombíčko alebo 4x12 box, aj tak snímam zvuk papiera z membrány, a nie to, ako sa rozľahne v priestore.

Vhodným vzdialením mikrofónu sa do snímaného zvuku dostáva viac zvuku okolia, uplatnia sa odrazy, difrakcie atď... teda práve tie faktory, ktoré majú priamy súvis s vyžarovaním boxu do posluchového priestoru. A nie sú tam ani problémy s fázami, ktoré sú, keď použijem viac mikrofónov a ich zložky sa pri nesprávnej kombinácii sfázovania a rozmiestnenia vzájomne rušia a žerú si navzájom niektoré pásma (efekt hrebeňového filtra).

Menej je niekedy viac. Má to však aj nevýhody, treba správne natrafiť na tú optimálnu vzdialenosť, a ak sa to nespraví správne na začiatku, nedá sa s tým potom už veľa robiť. Ale ak to vyjde, bude to lepšie a prirodzenejšie ako pri nahrávaní z x mikrofónov.
« Posledná zmena: 28. August , 2007, 10:24:31 od Predator » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 28. August , 2007, 12:35:38 »

Točí sa rovnako ťažko. Dobre zosnímať kvalitnú akustickú gitaru je rovnako ťažké ako zosnímať gitarový aparát, možno aj ťažšie, lebo tak nereve a potrebuje dobrú akustiku. Nie ako keď ja si nahrávam v obývačke. Síce z toho dostanem ešte relatívne slušný zvuk, lebo sa naozaj snažím, ale na zahraničné nahrávky sa to hlavne kvôli akustike miestnosti zďaleka nechytá..

myslel som cisty zvuk ze el. gitary Žmurk. Z akustiky chapem to je tazke, dost niekedy "nahukava"
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 28. August , 2007, 13:25:38 »

No pri nahrávaní určite nebude nahúkavať nič, to skôr na živom vystúpení. To by museli byť fest silné sluchátka  ha ha ha
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #27 kedy: 28. August , 2007, 13:26:17 »

myslel som cisty zvuk ze el. gitary Žmurk. Z akustiky chapem to je tazke, dost niekedy "nahukava"

V štúdiu nemá čo nahúkavať, proste treba mať vhodne akusticky riešený priestor a vhodne ju treba aj zosnímať kvalitnými mikrofónmi.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 28. August , 2007, 16:13:03 »

V štúdiu nemá čo nahúkavať, proste treba mať vhodne akusticky riešený priestor a vhodne ju treba aj zosnímať kvalitnými mikrofónmi.

v studiu nie, ale ked chcem ja, tak by to bol problem iba sa tak doma nahrat, preto to riesim cistym signalom z el. gitary a ten sa mi zosnima lahsie ako skresleny. Iba to som chcel povedat. Preto asi aj ta rastisova reakcia :)
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 28. August , 2007, 16:15:42 »

Tam by som videl problém v dvoch rovinách:

1. Tie diery fungovali ako priam ukážkový akustický skrat, takže jednak sa bedňa chovala ako otvorená - reprákom nekládol odpor vzduch v bedni, čím sa zmenilo ich "naladenie", a navyše sa, keďže diery boli v rovnakej pozícii ako repráky, odčítali basové zložky spektra a časť spodných stredov. Mikrofón bol navyše práve v tom "hluchom" mieste, kde sa signál z dier a membrán odčítaval. To, že sa to takto chovalo, teda je úplne pochopiteľné. Čo je divné, že Ti zvuk neprišiel divný pred nahrávaním počas nastavovania ....  Fuuha zíram

2. SM-57 má charakteristiku, ktorá má tendenciu nabrúsiť zvuk vo vrchných stredoch a ubrať trochu z najnižších basov a výšok. Je to dané malou membránou a tým, že je v ňom dynamický menič. Ak tam teda spodok nebol a ešte to trochu zdôraznilo "punch", nedivím sa, že to znelo tak, ako znelo.
« Posledná zmena: 28. August , 2007, 16:18:54 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.