rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 15. September , 2007, 17:43:11 » |
|
nedaval by som to primarne na to, ze je to o prachoch. ono je pravda, ze mnohi zaciatocnici siahnu po homemade z financnych dovodov... vsak ono vela toho homemade podla toho aj vyzera a aj hra - to hej
hovorme o serioznych vyrobkoch... na slovensku sa tomu sice az tak vela ludi vo velkom nevenuje (vlastne nikto), ale trebars v cesku sa na tamojsich vyrobcov pozeraju uplne inac - odmyslime si kontroverzneho Rozdalla, ale je tam Faireisel, Zeman... Na ich zosilovace sa tam dost hra a to ich napr. Faireisel predava za cenu novej TSL60...
v USA je vela rucnych malovyrobcov, ktori robia klony povodnych Marshallov lepsie, ako sucasne original reissue, za podstatne viac penazi aj...
urcite - kupit hotovu original hlavu je jednoduchsie - niekto nema cas / chut / volu hladat ine cesty, uznavam. akurat stale nechapem tu doslova averziu (ako ju tu citim) k "neoriginal" vyrobkom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 15. September , 2007, 17:45:09 » |
|
neviem to porovnat, zatial som nemal volnych 100 000 sk na nejaky amp, ked by som mal, mozno by som zmenil nazor, tazko povedat
a toto je tiez kravina - nepodsuvajme si, ze dobry lampovy aparat musi stat 100 000,- . su sice ludia, ktori si potrpia, aby stal 100 000,- , ale to je iba a iba ich vec (ziada sa mi napisat blbost, ale ospustim si )...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 15. September , 2007, 17:47:25 » |
|
a toto je tiez kravina - nepodsuvajme si, ze dobry lampovy aparat musi stat 100 000,- . su sice ludia, ktori si potrpia, aby stal 100 000,- , ale to je iba a iba ich vec (ziada sa mi napisat blbost, ale ospustim si )... tak ale dobry lampovy aparat + k nemu dve 4x12 bedne, tak to v pohode moze byt 100 000 sk
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 15. September , 2007, 17:49:18 » |
|
moze. musi ? okrem toho pocet bedni nehovori o tom, ako kvalitny aparat (zvuk) mam. pocet bedni hovori bud o tom, na ako velkych podiach hram, pripadne v horsom pripade to hovori o tom, ci nie je clovek megaloman...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 15. September , 2007, 17:52:46 » |
|
moze. musi ? okrem toho pocet bedni nehovori o tom, ako kvalitny aparat (zvuk) mam. pocet bedni hovori bud o tom, na ako velkych podiach hram, pripadne v horsom pripade to hovori o tom, ci nie je clovek megaloman...
vsak napisal som moze, nemusi, kludne moze stat s bednou do 40 000, a tó som tiez netvrdil, ze musia byt tie bedne dve, samozrejme ze staci jedna, a za megalomana sa nepovazujem
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 15. September , 2007, 18:00:41 » |
|
myslel som to inac, ale to je jedno.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 15. September , 2007, 18:12:19 » |
|
ja som tiez homemade vyrobky neuznaval az do kym som nepocul vyrobky Prosounda... www.gerhat.com tie hraju fakt na urovni profi ampov a stoja omnoho menej...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 15. September , 2007, 18:44:37 » |
|
tak ako rastis aj predator musim suhlasit, ze nie je dovod na to preco by robeny zosik nemal hrat dobre ak ho niekto seriozne postavi.. presvedcilo sa o tom uz mnoho ludi a kto nevyskusa, ten o tom nevie. dalsia vyhoda je, ze ak to viem mozem si to modifikovat a mam dozivotny rychly servis. v KE tu mame tiez celkom sikovneho mladeho chalana (Lukas Krehel), stavia skor modifikacie alebo hybridy znamych ampov. jeho vyrobky si pochvaluju napr Maros Oravec (Clear), ktory ma 5kanalovy hybrid jcm800 a bogner ectasy a najnovsie Peter Bic, ktory ma tiez nejaky hybrid JCM800 a niecoho - pre Lukasa sa rozhodol preto, lebo pocul jeho vyrobky a zapacil sa mu ich zvuk. komu ide hlavne o zvuk tak na znacky nepozera, komu ide o zvuk a pritom chce onanovat nad nablyskanym logom tak si kupi znackovy, castokrat predrazeny aparat. ja len tak hodim otazku do plena, ze ci si "znackarski snobi" uvedomuju, ze mnoho v sucasnosti uznavanych a slavnych aparatov vzniklo prave ako homemade kopie a modifikacie pocet bedni hovori bud o tom, na ako velkych podiach hram, pripadne v horsom pripade to hovori o tom, ci nie je clovek megaloman...
alebo aku velku reklamu s prazdnymi bendami robi pre nejaku firmu
|
|
« Posledná zmena: 15. September , 2007, 19:00:14 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 15. September , 2007, 20:03:25 » |
|
ja len tak hodim otazku do plena, ze ci si "znackarski snobi" uvedomuju, ze mnoho v sucasnosti uznavanych a slavnych aparatov vzniklo prave ako homemade kopie a modifikacie ako inak, Jim Marshall zle okopiroval bassmana a div sa svete.. prislo jtm45. Ano, ak niekto hlada zvuk - original nenapodobitelny ziadnymi sposobmi (vid progrocker), tak potom to beriem. On ma svoj jeden aparat a meni akurat vintage gitary, lebo taky zvuk chce. Polovica muzikantov kupuje marshall lebo ho povazuju za etalon kvality. 40% kupuje mesu, lebo poculi/skusili ze marshall nehra bez krabic. A ti ostatni bud skusaju a v lepsom pripade kupia presne to co chcu.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 16. September , 2007, 08:13:49 » |
|
Zaujímavá debata.Kto si kúpi drahý amp tak je blbec?Väčšina mládencov tu slinta nad fajnovými ampamy a Gibsonmi atď a miesto toho aby si na to zarobili,alebo urobili pre ten svoj "sen" niečo aby ho dosiahli,tak sa uspokojujú s epifónmi atď.Keď to niekomu stačí a je spokojný,tak je to v pohode.Už sa to tu písalo mnohokrát,aj doma sa dá urobiť skvelý amp,ale nebude to za 4000korún,ani za 15000 korún.Ono vždy treba klon postaviť vedľa originálu,zahrať pozreť a výsledok je vo väčšine jasný.Ak nie,tak existuje aj očný,aj ušný lekár,treba ho potom súrne navštíviť.V konečnom dôsledku keď ma niečo baví,tak tomu dávam v podstate všetko,lebo mi to robí radosť/aspoň niečo v tomto krátkom živote/a je mi jedno koľko to stojí.Tiež sa dajú kupovať ruské klony "dobrých" cigariet za 30sk.Tak prečo si kupujete originály?Však hádam nie ste snoby...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 16. September , 2007, 08:36:49 » |
|
su veci ktore sa napodobit nedaju, novy reissue marshall nehra ako stare plexiny.. a tak isto gibson nieje schopny vyrobit LPcko ktore sa vyrovna staremu. Cele je to o aproximacii k predlohe. Niekomu znie priblizenina (alebo modifikacia ) lepsie ako original a tak sa z mnohych neznamych stali znami vyrobcovia/guru/geniovia. Napr. ja som si SLO nenechal postavit koli zvuku, bol som prizvany na otestovanie polovyrobku. paradoxne som ho postavil vedla JCM800 a a bol som rozhodnuty. Potom som mal este moznost predat amp imbusovi, lebo som mal ponuku na markIII hlavu a tiez som sa rozhodol ze si necham tuto "embecku". Ked som zvuk porovnaval s nahravkou van halena "judgement day", tak to tam sedelo presne - ked som na soldanach hral v amerike, tak zneli este viac uhladene a menej dravo.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 16. September , 2007, 09:12:51 » |
|
...Kto si kúpi drahý amp tak je blbec?...
Jasne, ze nie. Len ked taky clovek potom zacne sirit svetonazor, ze jedine drahe a originalne ampy hraju a ostatni su blbci, amateri, chudaci bez usi, skusenosti, penazi.... Vtedy sa pre mna blbcom stava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 16. September , 2007, 09:36:59 » |
|
...to je blbosť..keď budeš mať prachy a budeš to myslieť s muzikou vážne... učite si kúpiš origoš amp...
A Ty to ako myslis s muzikou vazne? S akou hviezdou tu mame cest? Ja to myslim vazne so zvukom, s muzikou nie, s tou to myslism skor veselo. A hram iba v skusobni.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 16. September , 2007, 10:27:17 » |
|
...s tou to myslism skor veselo. A hram iba v skusobni. ts,ts, ts...takto mrhat potencialom tvojho draheho, znackoveho ampu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 16. September , 2007, 10:29:31 » |
|
ts,ts, ts...takto mrhat potencialom tvojho draheho, znackoveho ampu... Nebol drahy. A keby som s nim mal hrat na mensom podiu v nejakom pube alebo v Randali trebars, tak ma vyrazia, tak v skusobni mu je najlepsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|