Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 22:52:12
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tarja Turunen  (Prečítané 7649 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 21. September , 2007, 10:39:37 »

Su kapely, ktore na zivo zneju este lepsie ako z CD. :)

Myslel som to trocha inak - ze ta tvroba z poslednych rokov je sice perfeknte odvedena robota ale pocut, ze je to uz robene s cielom oslovit istu skupinu publika. Poziciam si slova MartinaLM, chyba tomu srdiecko.  ha ha ha Pepracovane, premakane, ale o hovne, povedane polopatisticky. :)

Helloween s Derisom imho vydal mnozstvo velmi kvalitnych nahravok, kopec skvelych songov, nechapem preco hravaju tie strare slagre na koncertoch, ked to znie priserne, lebo to Deris nezaspieva a Weikath ani neodohra.. ha ha ha..a ze to ludia chcu pocut za tych podmienok hranici s masochizmom.

Čo ja viem, či tomu chýba srdce ... podľa mňa je takýto "chladný prejav" a perfekcionizmus typický pre všetky škandinávske kapely, títo ľudia majú proste temperamentu menej. Zober si taký HIM, ten chlapík sa síce hrá na extra emotívneho, preafektovane vzdychá ako prihriaty, ale je to len divadlo pre pätnásťročné a aj tak z toho ten chlad cítiť ..... všetko je vypočítané pre efekt, pre každý detail show.

HIM neznášam, Nightwish sa aspoň nehrali na to, čo nie sú. A takúto kompozíciu, ako trebárs v tejto ukážke, by som rozhodne neoznačil slovami "o hovne" ....

http://youtube.com/watch?v=iJHRGyNh2h4

K Helloweenu, Deris sa mi páčil v albume "Masters of the rings", neskôr už ani nie.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #16 kedy: 21. September , 2007, 11:51:14 »

To mne zas pripadá Nightwish strašne čitateľný a vlastne aj nudný. Páči sa mi od nich zopár skladieb. Vždy, keď si vypočujem nejaký album, tak také dve ma chytia a ostatné mi pripadajú byť akurát odvar z tých dvoch. Ich melódie a postupy sa mi zdajú byť veľmi jednoduché a zachraňujú to tie ich mega-aranže a Tarjin spev. Potom je jasné, že na živo majú polovicu stôp pustenú z nejakého synchra a človek ani nevie, či počúva živák, alebo štúdiovku.

Páčia sa mi napr. skladby She's My Sin, alebo Dark Chest Of Wonders. Osobitne nudné sa mi zdajú byť ich balady. Jediná, ktorú rád počúvam je Kuolema Tekee Taiteilijan (neviem, či som to správne napísal :-)), aj to len preto, že je po fínsky. BTW, ak viete o nejakých iných fínskych skladbách od NW, dajte vedieť, tipujem, že by ma bavili viac ako anglické.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 21. September , 2007, 12:14:07 »

Tie synchrostopy, to je IMHO normálka, to používa hodne kapiel ... ak má klávesák dvoma rukami zahrať celý orchester, tak to moc nejde, aj keď si porobí setupy s dynamicky vrstvenými zvukmi, a aj vtedy je to dosť problém vychytať.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #18 kedy: 21. September , 2007, 12:16:09 »

otazne je ze naco sa hrat na orchester, ked v nom viem zahrat husle  ?§!.
Zaznamenané

o-yep sro
predator
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 21. September , 2007, 12:23:07 »

Otázka je iná - ak mám nejakú umeleckú predstavu o aranži, prečo ju nespraviť, aj keď hráme iba štyria ... keď to technika umožňuje, čo je na tom zlé? Vždy je to lepšie ako kapela, ktorá má v štúdiu na deravej "kostre" naplácaných kvantum samplov, dohrávaných stôp, efektov, strihov ... a keď potom počuješ kapelu na koncerte, tak tú pesničku ani nespoznáš. Trebárs taký Maroon5 - poznám pár ich vecí a keď som videl ich živú produkciu, tak som to normálne nespoznával, znelo to ako hodne špatný cover od chalanov z garáže.

Myslím si, že základom je dobrý umelecký zámer a nápad. Ak sa to podarí zrealizovať rovnako dobre na pódiu ako v štúdiu, tak je to v poriadku.
« Posledná zmena: 21. September , 2007, 12:23:41 od Predator » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #20 kedy: 21. September , 2007, 12:26:44 »

hm, co by si povedal na to, keby na orchester prisla dychova sekcia + nejaky solista a zvysok by siel z playbacku? ja nemam nic proti pouzivaniu samplov nazivo, ale to co som videl pri par ukazkach nigtwishu mi prislo velmi cudesne. ta kapela mala tak zviazane ruky vsetkym okolo nej, ze mi to prislo ako x ta repriza dobre nacvicenej operety ktora nebavi uz ani bezdomovcov pri zadnom vchode.
Zaznamenané

o-yep sro
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 21. September , 2007, 12:30:56 »

Téma sa nám posúva niekam inam, ale ja od živej nahrávky očakávam, že bude mať možno menej precíznosti, ale o to väčšie gule ako štúdio. Nerád sa opakujem, ale za perfektný príklad považujem Iron Maiden. Jasné, že odohrať koncert podľa metronómu je náročné, ale práve pri tak pripravenej produckcií ako majú NW, to podľa mňa uberá na guliach. Pravda ale je, že čím ďalej, tým viac kapiel to používa - Stratovarius, Rage...

Ale toto celé je vlastne OT
nenahrali NW niečo po fínsky? :-)
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #22 kedy: 21. September , 2007, 12:34:14 »

Téma sa nám posúva niekam inam, ale ja od živej nahrávky očakávam, že bude mať možno menej precíznosti, ale o to väčšie gule ako štúdio. Nerád sa opakujem, ale za perfektný príklad považujem Iron Maiden. Jasné, že odohrať koncert podľa metronómu je náročné, ale práve pri tak pripravenej produckcií ako majú NW, to podľa mňa uberá na guliach. Pravda ale je, že čím ďalej, tým viac kapiel to používa - Stratovarius, Rage...

Ale toto celé je vlastne OT
nenahrali NW niečo po fínsky? :-)

suhlasim. osobne mam dojem ze tieto kapely stracaju napady a tak ich nahradzaju bombastickymi aranzami.
Zaznamenané

o-yep sro
predator
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 21. September , 2007, 12:35:15 »

Neviem, ja som si všimol, že rytmika, gitara a hlavné spevy idú naživo, tak ako minimálne 50% kláves ... to zvyšné zo synchrónu.

Otázka - hral si už niekedy naživo so sekvencerom? Lebo to je ďaleko náročnejšie ako hrať len tak podľa bicích, alebo hrať s klikom. Keď hráš s bicími a bicmen neni úplné nemehlo, tak sa to nejak pri kikse dá dať dohromady a nič hrozné sa nestane. Ak podľa kliku, tak sa sekneš o jednu dobu a maximálne je problém s tým, aby sa v ďalšom takte napojili všetci rovnako, čo je už trochu náročnejšie na úroveň hráča. Ale hrať s mašinou, ktorá nepočká a ak sa niekde vyprdneš, tak jej je to jedno a hrá ďalej, je podstatne väčšie umenie. Hral som tak pár rokov a viem to, tam sa proste nikde vysrať nesmieš, musíš ísť ako tá mašina bez chyby, ináč ťa elektronický "spoluhráč" pochová na pódiu.
« Posledná zmena: 21. September , 2007, 12:37:16 od Predator » Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 21. September , 2007, 12:46:05 »

Ako som už napísal, je mi jasné, že hrať takto je náročné. Otázne je, kto to ocení. Ocenia to muzikanti, ktorí vedia, že je to náročné. IMHO, ak by NW boli odkázaní na 100% živé hranie, tak by sa odhalilo, že tie ich nápady niesú ani zďaleka tak bombastické ako ich aranže.

Osobne mi napr. dosť vadí, keď kapely používajú predohraté vokály. Týmto ma trochu v poslednej dobe sklamali Rage, veľa refrénov majú podporených viachlasmi z mašiny. NW detto, aj obyčajné dvojhlasy. Byť nimi by som si radšej na turné najal šikovnú spievajúcu klávesáčku (pre profi kapelu nemôže byť problém), ktorá by ťahala druhé hlasy a dodatočné kláves. Srať na mašiny, nech ostanú v štúdiu.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 21. September , 2007, 12:57:09 »

Existuje ešte jedna vec na vokály - harmonizérové krabice, napríklad Digitech Vocalist VR. Pošleš cez MIDI do krabice akord, ona si zdetekuje tón a urobí vokály podľa nastaveného presetu. Teda je to v podstate live, nič predohraté, všetko urobené v reálnom čase.

Minule som videl jeden v Muzikante v Košiciach a keby som mal zvyšných 8k, beriem ho hneď ...
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 21. September , 2007, 12:59:13 »

:-) POznám, používa aj Maťo Ďurinda...nemám rád, oveľa viac žerem, keď si kapela dokáže na pódiu zaspievať super vokály. Ako napr. Margot, Savatage, Uriah Heep a pod.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #27 kedy: 21. September , 2007, 18:09:41 »

Neviem, ja som si všimol, že rytmika, gitara a hlavné spevy idú naživo, tak ako minimálne 50% kláves ... to zvyšné zo synchrónu.

Otázka - hral si už niekedy naživo so sekvencerom? Lebo to je ďaleko náročnejšie ako hrať len tak podľa bicích, alebo hrať s klikom. Keď hráš s bicími a bicmen neni úplné nemehlo, tak sa to nejak pri kikse dá dať dohromady a nič hrozné sa nestane. Ak podľa kliku, tak sa sekneš o jednu dobu a maximálne je problém s tým, aby sa v ďalšom takte napojili všetci rovnako, čo je už trochu náročnejšie na úroveň hráča. Ale hrať s mašinou, ktorá nepočká a ak sa niekde vyprdneš, tak jej je to jedno a hrá ďalej, je podstatne väčšie umenie. Hral som tak pár rokov a viem to, tam sa proste nikde vysrať nesmieš, musíš ísť ako tá mašina bez chyby, ináč ťa elektronický "spoluhráč" pochová na pódiu.

v pohode, jednoduche to nieje. potom sa ale pytam ze ci je muzika o technickych vykonoch...alebo o com je. ked stavaju na niecom co sami nezahraju, tak sa tomu holt musia prisposobit a rozhodne si ich nebudem vazit len za to, ze su schopni hrat so sekvencerom. preferujem live veci a ako som povedal, sample mi ani trochu nevadia, len nemam rad ked to stoji na nich.
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 23 otázok.