Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Di Marzio Fred vs EMG 81

Started by vlado hudec, 09. November , 2007, 14:31:17

rastis

Quote from: vlado hudec on 10. November , 2007, 17:15:49...aky snimac by ste mi odporucili? Satriani,Metallica,In Flames..nieco na ten sposob...

prec POD a potom uvazovat dalej.

ojazdeny snimac sa da v USA vydrazit tak za 1000 korun. za cenu noveho tu by som si kupil 2 na ebay.

rastis

Quote from: hate_me on 10. November , 2007, 09:48:21...
ALE spominal aj nieco take, ze ked si zistis aky ma byt odpor znackoveho snimaca ktory chces tak "staci" ist do obchodu a pomerat odpory lacnych cinakov a najst to co sa najviac priblizuje tomu originalu potom oskusat a ze vraj to bude bavit ... no neviem, znelo to zaujimavo ale este som neskusal  :whistle: ma uz niekto taku skusenost?

Toto je tak trochu blbost. Z odporu cievky sa da do istej miery vydedukovat sila vystupu. Do istej ale velmi malej miery sa da vydedukovat aj ostrost snimaca, ale to uz je dedukovanie na tenuckom lade. Na zvuk snimaca nema zdaleka vplyv len odpor cievky, ale aj jej tvar, pouzity magnet, priemer drotu, zlozenie drotu a kopec inych veci.

Adept

Nemyslím si, že Ti výmena snímača pomôže k zvuku aký očakávaš. Ja mám už 9.rok gitaru Yamaha 721(čo bude v princípe podobný nástroj Tvojmu).
Keď som si dal gitaru do servisu k R.Neuszerovi do Ba, navrhol mi jednozvratne zablokovať tremolo - radikálne to pomohlo sustainu. Aj tak pákou obyčajne podlaďujem tón, alebo tóny len na konci frázy. Ak hráš na Tvojej Yamahe už pár rokov, aj to jelšové drevo dozreje a vyhranosť nástroja je cítiť.
Ja som si zvuk ešte spravil aparatúrou - mám H&K tranzistor, ale ak sa vytočí Clean(stačí 12.05hod) chytá to už crunchový zvuk. To asi ale ešte nie je úplne všetko čo chceš dosiahnuť. Ja som hľadal nejaký preamp pred kombo. Tie čo sa tu propagujú by si mal obísť. Moje finančné možnosti sú z rodinných dôvodov obmedzené, ale spomenul som si na Rockman X100 Tom Scholze, na ktorom som pred mnohými rokmi hrával zábavy. S ním som dosiahol univerzálnosť zvuku. Na čisté zvuky dáva trošku kompresor a prípadne aj chorus. Prepínaním snímačov to má značnú variabilitu. A overdrive i dist sú super.
Takže takto nejak s tou Yamahou.
p.s. Keď si odporúčal tomu chlapcovi Yamahu z Lídla mal si pravdu. Lacrosse by mal byť časovaná bomba, je z neho zatiaľ len nášľapná mína - to ten vek.

vlado hudec

ja viem,ze vymenou snimaca nedosiahnem zvuk tych kapiel,co tu spominam,to mi je uplne jasne. Mna len napadlo,ci by vymena snimaca za znackovy nepomohla celkovo vylepsit zvuk. Keby som chcel mat zvuk,ako tie kapely,tak musim mat bud Mesu alebo Peavey 5150 a kedze byvam v byte,tak aj keby som mal na to prachy,nemohol by som na tom hrat. Ide mi o to,co najviac vylepsit zvuk pri nahravani a ludia tu tvrdia,ze aj snimac dost ovplyvnuje vysledny zvuk.

Takze ma pre mna zmysel menit ten snimac,ci nie?

rastis

joe

zvuk gitary je hlavne o dreve podla mna investovat do snimačov je len zvyšovanie ceny nastroja, pri predaji ti na to každy, ale sere..Poda sa zbav to len kazi hračov potom ked hraju na normalny aparat su z toho v šoku a nevedia na ne hrat...Stači ti lampovy preamp :zdar:

vlado hudec

Quote from: joe on 12. November , 2007, 13:14:58
zvuk gitary je hlavne o dreve podla mna investovat do snimačov je len zvyšovanie ceny nastroja, pri predaji ti na to každy, ale sere..Poda sa zbav to len kazi hračov potom ked hraju na normalny aparat su z toho v šoku a nvedia na ne hrat...Stači ti lampovy preamp :zdar:

ty ako doma nahravas? a aky preamp by si odporucil? ale za krestanske peniaze  ;D :drink:

joe

Quote from: vlado hudec on 12. November , 2007, 13:57:44
ty ako doma nahravas? a aky preamp by si odporucil? ale za krestanske peniaze  ;D :drink:
ja doma nenahravam aj demače robim v normalnom študiu...mal som taky zoom študio,ale sa mi dojebalo a už ho rok opravuju...dobry je tubeman2 mesa v-tvin,ada mp1,rocktron pirahna a vooduvalve ten je na štavy super a ma super sp.sim.,aj niektore robene su dobre .ja mam napr HOT preamp a za 3500sk ho dam je lapovy a vpohode :drink:

vlado hudec

Quote from: joe on 12. November , 2007, 14:07:12
ja doma nenahravam aj demače robim v normalnom študiu...mal som taky zoom študio,ale sa mi dojebalo a už ho rok opravuju...dobry je tubeman2 mesa v-tvin,ada mp1,rocktron pirahna a vooduvalve ten je na štavy super a ma super sp.sim.,aj niektore robene su dobre .ja mam napr HOT preamp a za 3500sk ho dam je lapovy a vpohode :drink:

takze ked si kupim od teba ten preamp za 3500,budem mat lepsi zvuk,ako teraz,ked hram cez POD?

joe

lampa je lampa..simulator boxov musiš použit externy..ja pod nemusim vidiet,počut ani citit....je to rakovy preamp 2kanal..ak chceš nieje problem.. :zdar:

vlado hudec

Quote from: joe on 12. November , 2007, 14:55:01
lampa je lampa..simulator boxov musiš použit externy..ja pod nemusim vidiet,počut ani citit....je to rakovy preamp 2kanal..ak chceš nieje problem.. :zdar:

takze ako speaker simulator mozem pouzit napr. Guitar Rig,nie? a kolko to ma lamp a ake?

musicman

Quote from: vlado hudec on 12. November , 2007, 15:03:11
takze ako speaker simulator mozem pouzit napr. Guitar Rig,nie? a kolko to ma lamp a ake?

to by si kolko lamp chcel za 3500 ?  ;D
http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts

joe

myslim try,alebo dve, asi try(alebo dve)....za tie prachy je to super ja to neponukam cez inzeraty to ma teraz napadlo, že to mam ako aj black box..

ff

vlado hudec