Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 15:12:53
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: TVORBA SKLADBY  (Prečítané 11991 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #30 kedy: 21. November , 2007, 13:17:41 »

... co sa tyka tvorby skladby, pacil sa mi Hendrix. Ziadne narocne veci a vedel postavit skladbu tak, ze chytala za srdce. Podla mna vymysliet jednoduchy rif, ktory je silny a originalny je casto krat silnejsia stranka skladby ako tecnika a prepracovane aranzmany. V tom sa mi pacil aj Trevor Rabin. Vedel najst balanc medzi takymto nosnym rifom v skladbe a spickovymi aranzmanmi ...
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #31 kedy: 21. November , 2007, 13:20:56 »

nikto nebol naj kazdy bol jedinecny sam o sebe.  Ale u mna vedie beethoven :) ale ovela radsej pocuvam napr sostakovica. ale to je fuk. Ja len k tej teorii vies palii ked to zacnes studovat hlbsie a hlbsie tak b si obajavoval nile suvislosti ako to funguje ale aj roznych inych interpretov mozno ine zanre. Potom by by uplne inak pocuval a analyzoval ocenil by si uplne ine veci. Potom by si si tu ukazku co si dal ani nepustil... vies ked sa v tom rypes stava sa z teba narocnejsi posluchac.

... Sostakovic ma fantasticku tvorbu. Ked som ho davnejsie prvy krat pocul, neoslovil ma pre tu jeho obcasnu "disharmoniu", ale dnes ho mamm asi najradsej zo vsetkych. Leningradska No.7 je genialna a velmi posobiva kompozicia ...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #32 kedy: 21. November , 2007, 14:19:17 »

nikto nebol naj kazdy bol jedinecny sam o sebe.  Ale u mna vedie beethoven :) ale ovela radsej pocuvam napr sostakovica. ale to je fuk. Ja len k tej teorii vies palii ked to zacnes studovat hlbsie a hlbsie tak b si obajavoval nile suvislosti ako to funguje ale aj roznych inych interpretov mozno ine zanre. Potom by by uplne inak pocuval a analyzoval ocenil by si uplne ine veci. Potom by si si tu ukazku co si dal ani nepustil... vies ked sa v tom rypes stava sa z teba narocnejsi posluchac.
noo.. mate pravdu s tou ukazkou, ta kapela sa vola Mars Volta, a ta pesnicka je jedina normalna albumova verzia co som nasiel, ale nie je reprezentativna. ono nemalo zmysel davat link na koncertnu vec lebo tie koncerty beru asi trochu inak(punkovo :)). stale tu kapelku vsak odporucam, hlavne mi to sedi v teme tvorba skladby/teoria/nie-teoria.. zvacsa to pustam fandom pre mna  sterilneho a nezaujimaveho dream theatru, casto si to ludia pochvaluju... vazne si to nezavazne stiahnite (album De-loused in the comatorium)

ked sa budem orientovat hlbsie v teorii, tak budem vyhladavat ine, narocnejsie veci... budem si vsimat teoriu v hudbe a ocenovat to na nej... hmmm, no ja tento nazor poznam, ono skoro v kazdej oblasti umenia sa vyskytuje. nieco na tom je, ze ked sa do niecoho zazeres tak v tom vidis vseliake  ine veci, ves viacej ocenit. ale otazka je zase zdrava miera, moze sa z teba stat  netvorivy pocitac, a budes hodnotit podla pocitacovych kriterii :) ja som inak v tomto dost extremny a takyto postoj osobne  volam 'autizmus'....no offence!

Citácia: Urmo
Defacto, hudba je podla mna presne ako ked pise clovek literaturu. Cim ma clovek vacsiu slovnu zasobu, a vie co a kedy z nej pouzit, dava do svojich textov logiku a napatie, vie ze ako ma clenit text, ako s nim pracovcat aby dosiahol to co chce, ma uspech. A cloveku prave toto dodava teoria v hudbe.
no to je dost nestastne prirovnanie, dobry spisovatel vie omnoho viac ako to co si napisal, a taketo veci vacsinou neriesi, pripadne na ne casto dojde postupne sam. presna ako Mars Volta :)

a dalsia vec... dostanete ma (fakt ze hej!) a pojdem tiez po teorii, ale len vtedy ked mi sem supnete nejaku ukazku (kludne lo-fi, nieco zbuchane na kolene), kde budem prakticky citit teoreticke napatie, dramaticnost.. nieco v obycajnom c-dure trebars a potom to iste nejako dramaticky a napato pozmenene... no a potom este urmo, posli mi link na nejake veci, ktore ta inspiruju a chcel by si robit nieco v tom zmysle (okrem klasickej hudby).. to ma zaujima...
Zaznamenané
urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #33 kedy: 21. November , 2007, 14:51:16 »

palii:
no veci co ma inspiruju...
napr. ked neklasicke veci tak:

Chick Corea http://youtube.com/watch?v=huIcAdTbMbM&feature=related
Andy Timmons http://youtube.com/watch?v=oRewopc1MwA&feature=related
 - ten prakticky celou jeho tvorbou, ale najviac ma zachvacuje skladba No More Goodbyes - ale tu som nenasiel
Dream Theater - cela tvorba...aj ked to kazdy zatracuje, ale ostatnych nazor ma netrapi, pre mna su necim vazne velikym
Steve Vai dostal tymto http://youtube.com/watch?v=LxLpSKaiQHM
John Petrucci - takisto obrovska inspiracia, tiez velka kopa teoretickych postupov, ale na ich porincip som este sa nedostal, snad casom...
a potom kopec dalsich, Satriani, Zaza (melodickost), Kotzen, Bettencourt, Becker, a vela dalsich...tazko to fakt vymenovat, dal som iba to co som si spomenul.

Z klasicky mam rad Beethovena, Smetanu, Lizsta, Schuberta (ten ma napr dostal variaciami Abegg) ale napr aj Dvoraka (Humerska Gb)...

Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #34 kedy: 21. November , 2007, 14:59:07 »

ale no... pani... ved ja som povedal, ze pre mna osobne je v tomto naj beethoven. dufam, ze mi dovolite mat nejakeho najoblubenejsieho skladatela  :) a aj tak som stale hovoril iba k tej prepracovanosti motivov a pod. takze tak. nikdy by som nepovedal, ze ten a ten skladatel je najlepsi. to je podla mna hlupost. kazdy je o niecom inom a na kazdom mam rad nieco ine. a tiez suhlasim s tym, co pisal lubo. clovek si potom uvedomi, co je skutocne umenie.
súhlasím s tebou, aj ja som to s tým Bachom myslel podobne, častokrát mi stačí aj veselý Mozart  :) jeho KV 24 D dur je nášlap!
ale neviem či zrovna klasika je u mňa to naj, neviem ktorý žáner mám najradšej, viem čo nemám rád, ale tých vecí, ktoré sa mi páčia je veľa, no sú tie ktoré preferujem a tie ktoré považujem za odpad...alebo výplod komerčnej propagandy
« Posledná zmena: 21. November , 2007, 15:04:49 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #35 kedy: 21. November , 2007, 15:06:28 »

Urmo:  Žmurk uz je mi to jasne.... chapem tvoj vkus, ale tym padom hovorime o uplne inych veciach :) ale mozme pokracovat kludne dalej.. o autach, pive a pod  Na zdravie!
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #36 kedy: 30. November , 2007, 17:57:35 »

nemyslím si že sú tí ľudia z inej planéty a nemyslím si že beethoven bol naj, naj bol Bach :)
v čom však pravdu máš je súhlas s urmom a čačkaním  Na zdravie!
   ...snad si chcel napisat Boch ,nie?  ha ha ha  Na zdravie!
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 03. December , 2007, 09:03:31 »

...snad si chcel napisat Boch ,nie?  ha ha ha  Na zdravie!
aký boch? ty poznáš nejakého bocha?
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #38 kedy: 03. December , 2007, 09:15:41 »

on je Bernolak a ja tiež maš na haku nee?? Bavím sa skvele
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 03. December , 2007, 09:40:57 »

Ja mám rád kodifikovanú slovenčinu, ak ňou bude dakedy Benolákovčina, môže byť
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.