Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 22:41:37
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrada usmernovacej lampy diodou + rezistorom  (Prečítané 6963 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 03. December , 2007, 11:40:33 »

Neviem to isto, ale nejak sa mi marí, že tento systém je použitý v Single Rectifier ...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #31 kedy: 03. December , 2007, 11:56:33 »

Neviem to isto, ale nejak sa mi marí, že tento systém je použitý v Single Rectifier ...
Ja viem isto že v tomoto prípade sa Ti marí Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 03. December , 2007, 12:19:09 »

tam je klasicky diodovy usmernovac..
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 03. December , 2007, 12:21:41 »

Veď v pohode, nie som neomylný, aj ja sa môžem seknúť. Aspoň som tu pár ľuďom dal pekný darček  Bavím sa skvele Na zdravie!
« Posledná zmena: 03. December , 2007, 12:22:21 od Predator » Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #34 kedy: 03. December , 2007, 14:22:11 »

odpor+dioda nie je umernovacka,ale je to dost podobne.Niektore stare Voxi to mali bez usmernovacky a do celeho retazca bol zaradeny tusty odpor.Hralo to pekne mäko,akurat ze mäkost nieje len v usmernovacke alebo zdrojom.
« Posledná zmena: 03. December , 2007, 14:25:45 od brdo prvy » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 03. December , 2007, 16:53:39 »

No však hej, pravda, samozrejme, zdroj je iba jeden z prvkov mäkkosti zvuku, ešte tam vplýva zapojenie samotné, použitý výstupák, kľudové prúdy atď .... Nakoniec, ja som ani netvrdil, že je to to isté, len som tvrdil, že to charakteristické správanie sa lampovej usmerňovačky možno pomerne jednoducho simulovať.
 Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #36 kedy: 03. December , 2007, 18:29:03 »

No však hej, pravda, samozrejme, zdroj je iba jeden z prvkov mäkkosti zvuku, ešte tam vplýva zapojenie samotné, použitý výstupák, kľudové prúdy atď .... Nakoniec, ja som ani netvrdil, že je to to isté, len som tvrdil, že to charakteristické správanie sa lampovej usmerňovačky možno pomerne jednoducho simulovať.
 Na zdravie!

ved to iste bolo aj v tom "clanku" co si pastol od M. Soldana, ze sa mu ten vintage charakter podarilo dosiahnut aj s pomocou SS usmernovaca a nejakymi zmenami v scheme zapojenia, nie?.. a potom sa zacalo slovickarit  ha ha ha
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 03. December , 2007, 18:36:06 »

ved to iste bolo aj v tom "clanku" co si pastol od M. Soldana, ze sa mu ten vintage charakter podarilo dosiahnut aj s pomocou SS usmernovaca a nejakymi zmenami v scheme zapojenia, nie?.. a potom sa zacalo slovickarit  ha ha ha

To vieš, každému sa nezavďačíš ... človek sa snaží prispieť nejakou informáciou, čo môže pomôcť ľuďom (napríklad ak si niekto doma robí amp a chce vytuningovať detaily jeho zvuku)  a nakoniec musí argumentovať odušu, aby tu naslovovzatými "znalcami" nebol označený za blba.

Mám pocit, že sa tu tuším neoplatí písať nič, lebo človek niečo v dobrom úmysle napíše a potom to musí dokazovať ako na súde, podopierať svoje tvrdenia renomovanými znalcami, niekedy dokonca aj vysvetľovať základné pojmy  ....
« Posledná zmena: 03. December , 2007, 18:39:46 od Predator » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #38 kedy: 03. December , 2007, 18:57:56 »

To vieš, každému sa nezavďačíš ... človek sa snaží prispieť nejakou informáciou, čo môže pomôcť ľuďom (napríklad ak si niekto doma robí amp a chce vytuningovať detaily jeho zvuku)  a nakoniec musí argumentovať odušu, aby tu naslovovzatými "znalcami" nebol označený za blba.

Mám pocit, že sa tu tuším neoplatí písať nič, lebo človek niečo v dobrom úmysle napíše a potom to musí dokazovať ako na súde, podopierať svoje tvrdenia renomovanými znalcami, niekedy dokonca aj vysvetľovať základné pojmy  ....

musis si zvykat ha ha ha
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 03. December , 2007, 19:00:33 »

musis si zvykat ha ha ha

Nebudem si na nič zvykať, vyprdnem sa na to  Bavím sa skvele  nemá cenu prispieť radou, ak ju nikto nechce. Ja nikomu nič nenútim.  Na zdravie!
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #40 kedy: 03. December , 2007, 19:01:02 »

Nebudem si na nič zvykať, vyprdnem sa na to  Bavím sa skvele  nemá cenu prispieť radou, ak ju nikto nechce. Ja nikomu nič nenútim.  Na zdravie!

ja som ta pochopil, co tym myslis Žmurk
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #41 kedy: 05. December , 2007, 11:25:54 »

Na zdravie!
Sak ja to tak aj robim ked je niekde problem zo zdrojom.
Lebo ak je niekde skrat tak ti ustreli katodu jedna radost a GZtka za pjetikilo je v rici a zase si nic nezistil
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #42 kedy: 06. December , 2007, 07:05:49 »

Ná teda,šak ty víš čo treba né?
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 08. December , 2007, 21:49:55 »

Sak ja to tak aj robim ked je niekde problem zo zdrojom.
Lebo ak je niekde skrat tak ti ustreli katodu jedna radost a GZtka za pjetikilo je v rici a zase si nic nezistil

hej, to sa pouziva aj pri beznom ozivovani tranzistorovych zosilovacov. ale moze sa aj pri inych zariadeniach, ked si konstrukter neni isty :)
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.