Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 21:23:32
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Konvolucia alebo ako nahradit gitarovy box  (Prečítané 135176 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #180 kedy: 12. Január , 2008, 19:37:42 »

Nie, cielom toho je ziskat tu impulznu odozvu, ale inak... (a porovnat vysledok s priamou metodou, po skuskovom /februar/ mozno spravim na to program a uvidime).

Inak ak nahravas blizko, meras box, cim viac vzdalujes mikrofon, viac merias aj miestnost, pri velkej vzdialenosti by tam mali byt dva velke zakmity (aspon podla jednej stranky :) ).
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #181 kedy: 12. Január , 2008, 20:57:32 »

Nie, cielom toho je ziskat tu impulznu odozvu, ale inak... (a porovnat vysledok s priamou metodou, po skuskovom /februar/ mozno spravim na to program a uvidime).

Inak ak nahravas blizko, meras box, cim viac vzdalujes mikrofon, viac merias aj miestnost, pri velkej vzdialenosti by tam mali byt dva velke zakmity (aspon podla jednej stranky :) ).

no hej, ale stale neviem, ci sa moze samotny impulz frekvencne upravit. lebo kedze sam znie zahuhlane ( profi impulzy nie ), tak by to mohlo pomoct (sorry, ak ste na to uz odpovedali a nepochopil som :) ved aj rastis hned spomenul, ze to bude huhlak, pretoze samotny impulz bol zahuhlany, cize ak nebude, ta... :)). ano to mi je jasne, preto nechcem mikrofon vzdalovat, pretoze neni na to vhodna akusticka miesnost
« Posledná zmena: 12. Január , 2008, 20:58:31 od mario bross » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #182 kedy: 12. Január , 2008, 21:54:48 »

Ja som ho aj skusal upravit, ale nemam na to poriadny soft a nechcelo sa mi s tym babrat. To je jedno, ci to upravim pred tym, alebo potom po konvolucii.
Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník

lenivy cvicit

« Odpoveď #183 kedy: 12. Január , 2008, 22:35:26 »

mario bross a vsetci co chcu o tom nieco vediet http://www.dspguide.com/ch9/2.htm. Ja som sa skoro vsetko co viem (=skoro nic, lebo uz je to par rokov Žmurk ) o dsp dozvedel prvykrat z tohoto, je tam online cela ta kniha, fakt zaujimave citanie. Konkretne najdolezitejsie je
Citácia
In other words, convolution in the time domain corresponds to multiplication in the frequency domain.

Az teraz som si vsimol, ze ste tu riesili to s tym kondenzatorom, len nevadi, ze kondik sa vybija asi tak ako na tom obrazku?
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #184 kedy: 12. Január , 2008, 23:23:22 »

mario bross a vsetci co chcu o tom nieco vediet http://www.dspguide.com/ch9/2.htm. Ja som sa skoro vsetko co viem (=skoro nic, lebo uz je to par rokov Žmurk ) o dsp dozvedel prvykrat z tohoto, je tam online cela ta kniha, fakt zaujimave citanie. Konkretne najdolezitejsie je
Az teraz som si vsimol, ze ste tu riesili to s tym kondenzatorom, len nevadi, ze kondik sa vybija asi tak ako na tom obrazku?

no s kondikom sa najlepsie priblizis k tomu signalu. moment dam sem obrazok. takto ma vyzerat spravny impulz:

podla tej schemy, co som navrhol s tym tranzistorom, by to malo vyzerat cca takto:

cize, ked sa zazmuria obe oci, tak sa to k tomu signalu priblizuje :) a ta nelinearna cast, moze byt aj strmsia a kratsia. to som nakreslil len tak na rychlo, ze ako by to malo vyzerat

* graf2.JPG (24.15 KB, 511x503 - prehliadnuté 364 krát.)
« Posledná zmena: 12. Január , 2008, 23:30:29 od mario bross » Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník

lenivy cvicit

« Odpoveď #185 kedy: 12. Január , 2008, 23:30:10 »

No aj tak je tam to postupne utlmovanie signalu.
Inak aha co som nasiel: http://www.gearwire.com/engineering-101-diy-impulses-1.html  (este som to nepozeral, dufam ze to nie je nejaka blbost)
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #186 kedy: 12. Január , 2008, 23:37:23 »

No aj tak je tam to postupne utlmovanie signalu.

no vies, kondikom nespravis pravouly signal, ale tym potakom by sa to malo dosolichat tak, ze sa k tomu najviac priblizis. cize spravis signal co najviac pravouhly.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #187 kedy: 14. Január , 2008, 22:19:52 »

Dr.Karpathorky mi poslal na ukazku vzorku jeho noveho MB Roadkingu. Poslal mi ukazku z vystupu slave + nahravku mikrofonom od bedne pri izbovej hlasitosti. Len tak pre radost som poskusal nejake svoje milovane impulzy :)

Prvy je cisty linkovy signal, druhe je mikrofon od bedne. ostatne su impulzy. podla nazvov tych impulzov by malo ist o JCM2000, Plexi a Mesa Boogie nejake:

http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/doktor/RECTOline.mp3
http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/doktor/RECTOmic.mp3
http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/doktor/JCM.mp3
http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/doktor/plexi.mp3
http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/doktor/MB.mp3

« Posledná zmena: 14. Január , 2008, 22:21:59 od rastis » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #188 kedy: 14. Január , 2008, 22:25:29 »

zaujmavy testik :) no ta JCM a Plexi znie celkom podobne, ale aj tak sa mi to najviac pacilo cez mikrofon Zdravíčko
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #189 kedy: 14. Január , 2008, 22:29:01 »

mne nie, zneje mi to ako maly zvuk komba potichu :).
Zaznamenané
mufto
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 111

« Odpoveď #190 kedy: 14. Január , 2008, 22:30:32 »

Ja súhlasím s Mariom..cez mikrofon to mojmu uchu lahodilo najviac, ale ani ten plexi imulz nebol na zahodenie
Zaznamenané

Live another day, fly a little higher, find another reason to stay...
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #191 kedy: 14. Január , 2008, 22:31:46 »

a este ako som si do druhy krat vypocul, tak keby som si mal vybrat z impulzov, tak tu plexi Na zdravie!

mne nie, zneje mi to ako maly zvuk komba potichu :).

to uz si tak nauceny z konvolucie - prirodzeny sa ti nepaci Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 14. Január , 2008, 22:33:31 od mario bross » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #192 kedy: 14. Január , 2008, 22:37:07 »

jj..origo mic jednoznacny suveren...z impulzov asi najviac plexi, najmenej JCM (to bol taky mierne poddekovy zvuk pre mna) a mesa sa mi zdala moc huhnava pri PM,ale celkom sa to podobalo na tu mic verziu
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #193 kedy: 14. Január , 2008, 22:49:44 »

Z tych impulzov sa mi paci Plexi. Rozdiely medzi JCM a Plexi su podobne aj nazivo. Ten MB neviem, co za model by to mal byt?

Este musim nieco vymysliet s mikrakom, predavam ten E606 lebo mi nesedi na tento aparat tak, ako by som si predstavoval. Chcem vyskusat kupit nieco ine, co by vernejsie prenieslo to, co z toho ampu ide na zivo.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #194 kedy: 14. Január , 2008, 22:59:44 »

ten folder sa vola takto:

New Mesa Trad-GuitarHack's JJ IMPULSES

a je v nom viacej impulzov z roznych pozicii mikrofonu. vnutry je este textac, kde je napisane toto:

JJ - Used JJ 6L6GC Power Tubestubes
BBAE - Between my "Between" and "Edge" positions (some new sweetspot I am trying)
BETWEEN - Between the Centre and Edge of the Dustcap
CENTRE - Dead Centre
EDGE - Edge of Dustcap
CENTRE45 - Dead Centre 45 degrees
FRED45 - Where the Fredman 45 mic would be with another mic aimed Dead centre

Anything with "0" after it means against the Cab Cloth.

Anything with "-HALF" after it means Half an Inch away from the Cab Cloth.

Anything with "-1" after it means 1 Inch away from the Cab Cloth.

EG "FRED45-HALF" is mic in Fredman 45 position half an inch away from the Cab cloth.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.