Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 21:18:10
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Konvolucia alebo ako nahradit gitarovy box  (Prečítané 135169 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #315 kedy: 06. Január , 2014, 12:35:50 »

ale ved tu sa hovori iba o IR gitaroveho boxu, nie o celom retazci. co je imho blbost, takisto ako podomacky vyrabat IR gitarovych boxov. hlavne ked su dostupne profi studiove IR vsetkych znamych gitarovych bedni so vsetkymi beznymi aj menej beznymi mikrofonmi v X poziciach. a tam sa o nejakej neuniverzalnosti neda hovorit.

gitarovy box je skor konstanta, rovnako aj ako rozne mikrofony. su tam nejake odchylky, ale skor zanedbatelne v porovnani s ostatnymi clankami v retazci. ak sa k tomu prida X najcastejsich, bezne pouzivancyh kombinacii poloh, tak fakt nevidim ziadnu nevyhodu oproti vyrabaniu impulzu, ked mozem mat v danom zanri profi nasimulovany industry standard, ktory oproti originalu v nahravke z laikov nespozna nikto a z profikov bude vediet rozdiel iba ten, co to ma ozaj poskusane origo vs IR a vie ako zneje rozdiel

hlavne ideal je ak su impulzy robene cez nejaky trandakovy, neutralny koncak. napr redwirez

« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 12:50:19 od styrioci » Zaznamenané
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #316 kedy: 06. Január , 2014, 13:44:56 »

podle tebe blbost, realita ovsem bohuzel je, ze ani nejlepsi Redwirez nebo Recabinet nema sanci proti memu IR vyrobenemu pres muj retezec. (kdyz samozrejme hraju ja pres svuj retezec)
Nekdy si to taky zkus nez zacnes trousit konstanty Žmurk

vsemoznych impulsu mam prokontrolovanych tisice, a ty ktere opravdu funguji mam v jednom adresari, ktery ma tak deset polozek.

PS: postoupili jsme i s tema akustikama, kolega dospel k podobnemu zaveru, sice to nefunguje tak dobre jak kytarove bedny, ale opravdu je to vyrazny posun proti samotne piezo lince, kdyz uz by se pouzivala. Samozrejme ho zajimal i muj akuIR a poslal svoje at zkusim neco nahrat, ale bylo to az smesne jak fatalne to křížově nefungovalo (viz vyse).

Proto pres vsechny nabidky super skvelych profi paradnich impulsu doporucuju si zajit na 2 hodiny do studia, nazvucit si svuj apec, vyrobit impulsy a pak nahravat pres ne (treba desku, jako ja). Vysledek je vyrazne lepsi a prirozenejsi. (ověřeno stovkami pokusu Žmurk
« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 13:45:44 od hyenik » Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #317 kedy: 06. Január , 2014, 14:17:27 »

...
Proto pres vsechny nabidky super skvelych profi paradnich impulsu doporucuju si zajit na 2 hodiny do studia, nazvucit si svuj apec, vyrobit impulsy a pak nahravat pres ne (treba desku, jako ja). Vysledek je vyrazne lepsi a prirozenejsi. (ověřeno stovkami pokusu Žmurk

Takze sam v skusobni to nemam sancu urobit?
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #318 kedy: 06. Január , 2014, 14:40:16 »

podle tebe blbost, realita ovsem bohuzel je, ze ani nejlepsi Redwirez nebo Recabinet nema sanci proti memu IR vyrobenemu pres muj retezec. (kdyz samozrejme hraju ja pres svuj retezec)
Nekdy si to taky zkus nez zacnes trousit konstanty Žmurk

vsemoznych impulsu mam prokontrolovanych tisice, a ty ktere opravdu funguji mam v jednom adresari, ktery ma tak deset polozek.
ale to je taky argument, ze... vsak samozrejme, ze je dobre si najst najvhodnejsi, co mne vyhovuje a zvukovo sedi najviac, takisto ako sa v studiu hlada vhodna poloha micu voci danej bedni. ale nechci mi tvrdit, ze ked mam otestovane, ze mesa 412 box mi sedi najviac, x kapiel v zanri ho pouziva, tak ze niekde doma/v skusobni, kde nemam vyriesenu akustiku, kde nemam transparentny koncak, nejaky fajnovy mic preamp etc  si spravim lepsi IR mesa boxu ako ten, ktory mi ponuka dajme tomu redwirez (nahraty cez Neve mic preampy do kvalitnych AD prevodnikov a kde boxy su krmene neutralnym koncakom) a ktory mam otestovany, ze mi funguje dobre.

jedine, ze by som chcel strasne experimentovat, ale na metal by som musel byt uplny idiot, aby som si nevybral z  cca 20 boxov/reprakov, 14 mikrofonov, 8 pozicii, 9 vzdialenosti a ich kombinacii. rovnako ako by som sa s tym serinkal v studiu.

btw z toho nepreberneho mnozstva impulzov pouzivam tiez AZ dva. ten isty box,mic, poloha akurat jeden je on a druhy off axis.

pokial mam nieco speci, tak mozno sa s tym oplati babrat, aj ked s bohvie akym vysledkom, ak to nie je urobene ozaj v normalnom studiu s potrebnym vybavenim a pristupom. pokial ide o bezne boxy a mikrofony, tak nevidim dovod znova objavovat teplu vodu

« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 14:54:31 od styrioci » Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #319 kedy: 06. Január , 2014, 15:17:13 »

No ked sa teda podla vas da zohnat uplne vsetko, tak mi dajte niekto link na Classic Lead, dakujem. Ja to neviem nikde zohnat, preto som to chcel skusit vyrobit sam.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #320 kedy: 06. Január , 2014, 15:19:59 »

classic lead ani nie je nejaky standard, ktory by nejaky vyrobca bezne a dobrovolne daval do boxov, ci? preto sa to ani velmi neobjavuje v tych kadejakych IR packoch
« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 15:23:27 od styrioci » Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #321 kedy: 06. Január , 2014, 15:26:36 »

classic lead ani nie je nejaky standard, ktory by nejaky vyrobca bezne a dobrovolne daval do boxov, ci? preto sa to ani velmi neobjavuje v tych kadejakych IR packoch

ved toto... 62156498 verzii V30 vo vsetkych moznych bedniach a kopec blbej skaredej T75, ale takyto dobry reprak nikde...
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #322 kedy: 06. Január , 2014, 16:00:06 »

Takze sam v skusobni to nemam sancu urobit?

samozrejme mas, proste nazvucis bednu, prozenes sweep a je to Žmurk
CL80 moc nejsou v IR pacích, z výrobců je dával Egnater, ale hodne podobne (akorát lepší a navic made in england Žmurk jsou Mesa C90 a ty jsou treba v Redwirez, napr. z jednoho fora:
C90 = thicker, chunkier, slightly lower voicing
CL80 = glassier edge, flatter mids.
Subtle but its there. C90 is slightly better IMO.

samozrejme v pripade, ze je to neco specialnejsiho, a chces ten "svuj" zvuk, tak je to lepsi si ho vyrobit.
z tisíců V30 na netu se opravdu vybrat dá, jeden dva které budou fungovat i tobě Žmurk
ale napr. pres ty fantastické nabídky jsem porad neobjevil slusne fungující greenback impuls Smútim
bud je tenky (redwirez) nebo divne bzuci (recabinet) anebo brutalne fazuje, zvuk jak ze sudu (vsechno ostatni), jediny slusny co jsem objevil ma nevyrovnane stereo a hraje vic zleva... a muzes sachovat desitkama mikrofonu jak chces Žmurk
« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 16:08:26 od hyenik » Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #323 kedy: 06. Január , 2014, 16:50:31 »

samozrejme mas, proste nazvucis bednu, prozenes sweep a je to Žmurk
CL80 moc nejsou v IR pacích, z výrobců je dával Egnater, ale hodne podobne (akorát lepší a navic made in england Žmurk jsou Mesa C90 a ty jsou treba v Redwirez, napr. z jednoho fora:
C90 = thicker, chunkier, slightly lower voicing
CL80 = glassier edge, flatter mids.
Subtle but its there. C90 is slightly better IMO.

samozrejme v pripade, ze je to neco specialnejsiho, a chces ten "svuj" zvuk, tak je to lepsi si ho vyrobit.
z tisíců V30 na netu se opravdu vybrat dá, jeden dva které budou fungovat i tobě Žmurk
ale napr. pres ty fantastické nabídky jsem porad neobjevil slusne fungující greenback impuls Smútim
bud je tenky (redwirez) nebo divne bzuci (recabinet) anebo brutalne fazuje, zvuk jak ze sudu (vsechno ostatni), jediny slusny co jsem objevil ma nevyrovnane stereo a hraje vic zleva... a muzes sachovat desitkama mikrofonu jak chces Žmurk

No mne sa zda CL podstatne lepsi ako C90 (co je kopia CL [IMO trochu nepodarena]). A ten GB z redwirezov ma mi nahodou celkom paci, rad ho pouzivam, nezda sa mi tenky...  Neviem Tak ja skusim nieco vygooglit a ked budem mat cas a chut, tak skusim vyrobit svoje IR. Dik za reakcie.
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #324 kedy: 08. Január , 2014, 11:14:07 »

Vcera som pokusne vyrobil tieto IR, mozte okostovat. Dnes urobim viac micov, poloh aj reprakov.

* ! Bhlokvva IR.zip (365.71 KB - stiahnuté 225 krát.)
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #325 kedy: 09. Január , 2014, 14:07:27 »

Vcera som naimpulzoval vsetky gitarove repraky v skusobni. Davam narychlo exportnute pokusne ukazky:

1. su RedWirez, co som tam mal povodne, je to mix Greenbackov, V30 a nejakych Fanes z Hiwatta
2. BHL IR 1 - lavy je Classic Lead, pravy je Greenback
3. BHL IR 2 - lavy je Heritage, pravy Vintage (z Marhy JVM410C)
4. BHL IR 3 - lavy je G12H30, pravy je Classic Lead

* DR RedWirez.mp3 (831.05 KB - stiahnuté 298 krát.)
* DR BHL IR 1.mp3 (831.05 KB - stiahnuté 187 krát.)
* DR BHL IR 2.mp3 (831.05 KB - stiahnuté 222 krát.)
* DR BHL IR 3.mp3 (831.05 KB - stiahnuté 206 krát.)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #326 kedy: 09. Január , 2014, 14:17:23 »

ukazky sa mi pacia presne v poradi v akom su vylistovane.. s tym ze posledne dve najmenej a neviem sa rozhodnut ktora menej
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #327 kedy: 09. Január , 2014, 14:18:41 »

inak to je tublatanka rande so svojim mestom?
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #328 kedy: 09. Január , 2014, 14:26:42 »

ukazky sa mi pacia presne v poradi v akom su vylistovane.. s tym ze posledne dve najmenej a neviem sa rozhodnut ktora menej

a keby som nenapisal, co je co?  Žmurk

inak to je tublatanka rande so svojim mestom?

Neviem
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #329 kedy: 09. Január , 2014, 14:32:05 »

a keby som nenapisal, co je co?  Žmurk

Neviem

ja som si popis necital.. tahal som rovno mp3 na citanie nemam cas..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.