floydak
|
|
« kedy: 09. December , 2007, 16:03:54 » |
|
zdravim , tak mi napadla otazka..ci ma nejaku vyhodu tranzistorove kombo ku ktoremu skreslenie aj tak by sa davalo na clean kanale z nejakeho pedalu, oproti obycajnemu reproduktoru na ktory sa tento pedal pripoji. Kombo ma navyse mozno nejaky equalizer, tak pripustme este moznost ze mam aj EQ pedal. diky:)
|
|
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 17:27:28 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
jednoducho som ignoroval axiomu
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 09. December , 2007, 16:06:37 » |
|
he? aky reproduktor? kombo ma v sebe aj zabudovaby zosilovac, ktory reproduktor vybudi.. celkom nerozumiem co chces kombinaciou skreslovacia slapka + reproduktor dosiahnut odporucam prestudovat si cosi o problematike (vyhnes sa potom podobnym odpovediam ako je tato - pretoze sa budes vediet spytat normalne ludsky tak, ze veci pomenujes pravym menom )
|
|
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 16:08:10 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FeFe
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. December , 2007, 16:09:31 » |
|
he?
aky reproduktor? kombo ma v sebe aj zabudovaby zasilovac, ktory reproduktor vybudi.. celkom nerozumiem co chces kombinaciou skreslovacia slapka + reproduktor dosiahnut
Podla ma chce zistil rodiel zvuky zapojeni: Gitara-->krabicka->>kombo(clean chanel)+eq Gitara-->krabicka-->>EQ-->>box/reprak Osobne neviem ci dokaze nejaka mala slapka vybudit reprak...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. December , 2007, 16:10:56 » |
|
nedokaze...preto som napisal to, co som napisal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. December , 2007, 16:12:17 » |
|
presne tak. kombo = zosilovac + reprak v jednej skrini. reprak je reprak a na to aby hral potrebuje zosilovac. krabicka v tejto zakladnej veci nehra rolu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 09. December , 2007, 16:13:21 » |
|
dakujem Fefemu za ludskejsie napisanu otazku a 4ocimu za jeho naslednu odpoved
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FeFe
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 09. December , 2007, 16:15:51 » |
|
dakujem Fefemu za ludskejsie napisanu otazku a 4ocimu za jeho naslednu odpoved Neni zaco btw co islo by to keby sa tam da nejaky predzosilovac ale to uz asi neni to co chces
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. December , 2007, 16:21:22 » |
|
btw co islo by to keby sa tam da nejaky predzosilovac ale to uz asi neni to co chces
neslo ulohou predzosilovaca nie je budit reprak, to ma na starosti koncovy (vykonovy) zosilovac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. December , 2007, 16:25:08 » |
|
no dobre, teraz sa snad opytam nato naco som sa naozaj chcel:) otazka vyzera ta ista, ako by to vyzeralo kebyze sa pouziju aktivne reproduktory..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. December , 2007, 16:32:44 » |
|
no dobre, teraz sa snad opytam nato naco som sa naozaj chcel:) otazka vyzera ta ista, ako by to vyzeralo kebyze sa pouziju aktivne reproduktory..
na gitaru? esteraz pekne poporiadku...co presne chces spravit, dosiahnut..? skus takuto sablonu: mam ..... a chcel by som ....... bude to fungovat ak ...... alebo je lepsie ....... ?
|
|
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 16:33:43 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. December , 2007, 16:37:12 » |
|
floydak - aktivne reproduktory neexistuju. respektive ak existuju, tak je to nejaka velka specialita, s ktorou som sa nestretol. existuju ak tak aktivne bedne, pouzivaju sa trebars na ozvucovanie akcii a tak...
cele tvoje uvazovanie sa ubera blbym smerom, ak chces riesit gitarovy zvuk...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. December , 2007, 16:38:29 » |
|
idem nato:) preistotu zamenim krabicku za multiefekt,ale to by asi malo byt jedno, zbavime sa jednej EQ krabicky. a: gitara -> multiefekt -> clean kanal komba b: gitara -> multiefekt -> nejake aktivne reproduktory, kludne aj male 2.1 od compu otazka:) : ci je v principe v tom nejaky rozdiel, ci ma combo nejaky klad navyse oproti tomu ked to ide priamo na tie reproduktory. Chapem ako vyhodu comba iba to, ze ma teda aj zkresleny kanal, ale tato vyhoda pada pri vlastneni krabicky ci multiefektu. ok rastis: asi trosku pouzivam zlu terminologiu a toto bude zvrhly priklad ale napriklad toto sa da povazovat teda tiez za aktivne bedne?... http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/a4tech-as313-repro-21-material-mdf-vykon-2-x-6w-12w-rms-p-8538.html?zenid=e82a201162dc919c2c688dea617a8afesnad teraz..
|
|
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 16:41:05 od floydak »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. December , 2007, 16:41:44 » |
|
dalsia vyhoda komba: gitarovy reprak = gitarovy zvuk..klasicke repraky su sirokopasmove = hraju aj take frekvencie, ktore gitarovemu zvuku velmi neprospeju
gitara - multak - aktivne bedne ..da sa, ak budes mat na multaku nejaku simulaciu boxu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. December , 2007, 16:46:14 » |
|
presne tak - v git. kombe je git. reprak, ktory ma velky vplyv na vyslednu farbu zvuku tak, ako ju pozname. keby sa vymenil v kombe git. reprak za klasicky reproduktor, ako byva v nejakych sirokopasmych bednach, vysledny zvuk by bol velmi divny.
da sa pouzivat klasicka aktivna bedna, ale treba pred nu pouzit nieco, co simuluje farbu git. repraku.
floydak, preco vlastne uvazujes takymto divnym smerom ? mas nejaky dovod mat miesto komba aktivnu bednu ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 09. December , 2007, 16:52:47 » |
|
ok,diky.. takze aktivna bedna s gitarovym reproduktorom v mojej scheme to combo uspokojivo nahradi.. )... no napadlo mi to preto, ze ak by som raz sa dostal k tomu ze si kupim nejaku tu lampovu hlavu, tak nemusim kombo predavat a kupovat bedne, ale bedne budem pouzivat uz aj teraz s multiefektom a potom po zakupeni hlavy ich uz budem mat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|