Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 20:26:23
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie krku gitary  (Prečítané 35213 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 02. Január , 2008, 11:08:01 »

tak to potom zelam tomuto foru, nech je tu aj v 2031, aby si nam z odstupom napisal, kedy si naposledy steloval krk :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #31 kedy: 02. Január , 2008, 13:08:05 »

davnejsie som tu v jednej teme cital vyjadrenie nejakeho gitarara, uz si nespominam kto to presne bol.. pisal o vplyve tahu strun na krk, islo hlavne o to, ze medzi gitaristami sa dedi mylny bulvar ze tah strun ma vplyv na ohnutie/luk krku a preto mnoho gitaristov vymiena struny po jednom kuse, co ma vraj zmysel iba pri FR tremolach aby ich nebolo potrebne stelovat, nie pri gitarach s pevnymi kobylkami kedze krk s vyztuhou je natolko tuhy, ze tah strun nan nevplyva..... chcel som sem hodit citat, ale uz som tu temu nenasiel, ale myslim ze pointu toho som velmi nezkurvil.. . tak ako je to potom vlastne s tahom strun ?

moc nerozumiem, co sa pytas. tah strun na prehnutie krku ma.

to o tej vymene strun po jednej tvrdi iba niekto - niekomu je prijemnejsie / pohodlnejsie / rychlejsie / ma z toho lepsi pocit , ked vymiena struny na FR po jednej. mne to pride naopak zdlhavejsie a vobec nic neriesiace.

cize kazdy nech pouziva sposob, ktoremu veri a s ktorym mu to ide najlepsie. asi tolko - teoria v tom nie je ziadna.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 02. Január , 2008, 15:09:31 »

este aj na samotnych strunach je udavany tah tzv. tension v kilogramoch.. takze na 100% maju struny vplyv na pnutie krku.. 
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 02. Január , 2008, 15:26:02 »

jasne, ze tah strun ma vplyv na ohnutie krku, ale staci si uvedomit, ze mame 12strunky, sedmicky, 6strunky basy a ten tenky pruzok dreva (krk) to v pohode vsetko zvlada...takze riesit ,ci menit struny po jednej alebo naraz je ako riesit, ktorou rukou si ulavis :)
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 02. Január , 2008, 17:58:50 »

samozrejme to ma vplyv na ohyb krku.ale niekde som videl aj dvojzvratne tremola /myslim ze gotoh/ kde sa nastavuje aj vyska jednotlivych kamenov.
inac ked uz je debata.nedavno som cistil floyda a rozobral som ho do poslednej skrutky a neviem ci som dal spravne kamene tak ako boly pred tym. ich vyska/kedze sa osobitne neda na mojom nastavit/ by mala kopirovat radius hmatnika?nemylim sa snad?
« Posledná zmena: 02. Január , 2008, 17:59:30 od jasomto » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 02. Január , 2008, 18:13:15 »

ano, krajne kamene byvaju nizsie, ako vnutorne.
Zaznamenané
sv.Patrik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 234

« Odpoveď #36 kedy: 18. December , 2010, 19:24:05 »

Aka by mala byt idealna vialenost nad 12tým pražcom?.nech sa dobre hra a nedrči to .
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #37 kedy: 19. December , 2010, 10:17:51 »

Aka by mala byt idealna vialenost nad 12tým pražcom?.nech sa dobre hra a nedrči to .
je to individualne, niekomu viac vyhovuju struny spustene nizsie, niekto ma radsej vysoko. musis si zistit sam co ti viac vyhovuje, tym, ze si to jednoducho vyskusas  Žmurk strojarskym okom odhadujem, ze ja mam tu vysku nastavenu na 4 az 5 mm
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
Siso
nováčik
*
Príspevkov: 67

« Odpoveď #38 kedy: 06. Marec , 2011, 23:04:06 »

chystam sa trosku ponastavovat gitaru, vycistit hmatnik , naladit oktavy atd.  :) a s krkom som este nikdy nenarabal preto trosku studujem o tom. spozoroval som na svojej gitare, ze mam krk ohnuty do luku (ked drzite gitaru ako keby pismeno U ) .. dohmat nemam nejaky extra nizky, struny mi nedrncia ale keby to slo dal by som to nizsie.. ked stlacim strunu na 1. a 24. prazci (cort x6) tak medzera nad 12. je o nieco viac ako 1mm. odporucate mi pohrat sa s tym ohnutim? mal by som ho trosku narovnat ? ma ohnutie krku vysledny vplyv na ladenie v roznych polohach gitary? ..btw: ked uz som spominal aj to ladenie oktav, hravam v ladeni standard Eb(cize pol tona dole), ked budem ladit oktavy, mam nastavovat v tomto ladeni alebo v standardnom? diki vopred za odpovede, trosku zdlhave Nechajte ma vydýchať ale nebudem floodovat forum :)
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #39 kedy: 07. Marec , 2011, 00:14:49 »

chystam sa trosku ponastavovat gitaru, vycistit hmatnik , naladit oktavy atd.  :) a s krkom som este nikdy nenarabal preto trosku studujem o tom. spozoroval som na svojej gitare, ze mam krk ohnuty do luku (ked drzite gitaru ako keby pismeno U ) .. dohmat nemam nejaky extra nizky, struny mi nedrncia ale keby to slo dal by som to nizsie.. ked stlacim strunu na 1. a 24. prazci (cort x6) tak medzera nad 12. je o nieco viac ako 1mm. odporucate mi pohrat sa s tym ohnutim? mal by som ho trosku narovnat ? ma ohnutie krku vysledny vplyv na ladenie v roznych polohach gitary? ..btw: ked uz som spominal aj to ladenie oktav, hravam v ladeni standard Eb(cize pol tona dole), ked budem ladit oktavy, mam nastavovat v tomto ladeni alebo v standardnom? diki vopred za odpovede, trosku zdlhave Nechajte ma vydýchať ale nebudem floodovat forum :)

1 mm je veľa. ano. ano. nie. je to jedno.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 07. Marec , 2011, 11:08:29 »

... ma ohnutie krku vysledny vplyv na ladenie v roznych polohach gitary? ....

ano - ked mas uplne povoleny krk a k tomu trebars struny nad 12 polohou prilis vysoko (a navyse vyssie, ako v krajnejsich polohach hmatniku), tak ta gitara Ti nebude ani dobre ladit.
Zaznamenané
DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #41 kedy: 07. December , 2011, 21:55:02 »

nevedel som kam smerovat tuto otazku, tak snad tu nikomu nebude zavadziat.
takze, mam doma nejaku lacnu strat kopiu. problem je (okrem toho, ze je to lacna kopia), ze na nej neboli struny mozno aj rok. este neviem ci ju predam, ci na nej nieco upgradnem, zavesim na stenu... ale chcem tam natiahnut struny a aspon zistit, ako to hra. takze otazka: ako opatrne to robit a na co si davat pozor, aby som ju nedo... uplne?

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 07. December , 2011, 23:03:14 »

neviem si predstavit, na co by trebalo dat pozor. normalne tam nahod struny, s nicim sa neser a hraj co najviac. ak na nej neboli struny dlho, tak spociatku to bude asi vselijake. po nejakom case, mozno za den-dva asi bude treba vsetko riadne dostelovat, hlavne krk. ak je vsetko v normalnom stave, tak mi nenapada, co by si musel spravit, aby si to posral nejako.

Na zdravie!
Zaznamenané
DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #43 kedy: 07. December , 2011, 23:15:42 »

okej, diky  Na zdravie!

len mi tak napadlo..lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej, aby to nebola velka zmena tahu strun na gitaru... tak ze potom co by to malo teoreticky po roku spravit  ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 07. December , 2011, 23:18:10 »

....lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej...

Nechajte ma vydýchať

aj tu sme to uz rozoberali. ked sa niekomu chce, nech si robi co chce a ako chce, inak su to kraviny vsetky tieto teorie.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.