Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 09:54:33
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ake repro...orientacne rady  (Prečítané 17733 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #45 kedy: 11. Január , 2008, 00:46:27 »

myslis si, ze ak si kupis box mesa boogie a hras do toho s Dualom, tak ked vymenis repro to bude hrat lepsie??
alebo mas marshall plexi a k tomu bednu s greenbackmi tak ked tie vymenis ze to bude hrat lepsie??
Pani inzinieri v týchto firmách velmi dobre vedia preco k niektorým modelom aparatov robia na mieru aj bedne!!
Výmena reproduktoru je najvacsia hlupost, to uz rovno celu novu bednu!!
výsledný zvuk je sice dost subjektívna vec, ale riesit to takýmto sposobom...
Mates, mylis sa.. lebo bedna s greenbackmi a bedna s greenbackmi od toho isteho vyrobcu je nebe a dudy. Preco myslis ze seria Heritage stoji o 300% viac ako ten isty reprak v beznej vyrobe? Preco ludia kupuju toto http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=320201223375&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=011

lebo menenie reprakov zmysel ma! Akurat je na to nutna jedna velka predispozicia - a to mat usi. Gitaristi ktori su svetovo preslaveni, sa tym nezaoberaju - bud maju technikov alebo si nakupili presne to co chceli a bolo im to garantovane.
« Posledná zmena: 11. Január , 2008, 00:50:54 od Roberto » Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #46 kedy: 11. Január , 2008, 01:06:54 »

nechce sa mi reagovat na vsetko, tak len strucne

a nie len. okrem home made bedni mam aj home made preamp, home made gitaru a home made snimac. na viac sa nezmozem, uz len azda na to internetove taranie - sorry za bezocivost  No hanbím sa..

pre mna za mna si doma aj struny navijaj, dvolezitý je výsledok..
len mi nezacni tvrdit, ze keby nie si limitovaný financne, tak stale budes tvrdohlavo hrat na tom co mas, ze by si nedokazal dosiahnut lespi zvuk...
(druha vec je ze k tym veciam mas urcite iný vztah ked si ich vyrobis ako ked si ich kupis)

a opat prijmi moje ospravedlnenie. robim si radost subjektivne vynikajucim zvukom. neviem, ci som preto dost gitarista. ty si ako na tom ? ty si gitarista dost ? potom blahozelam  Na zdravie!
ze mas subjektivne vynikajuci zvuk je fajn ked ho vies aj spravne vyuzit.
nastroj a aparat je len prostriedok.. zalezi aky mas ciel, ak nim je pobrnkavanie pre vlastne potesenie je to v poriadku, ak chces dosiahnut nieco viac, tak uz to nie je len o zvuku..

to prirovnanie Ti kulha na vsetky nohy. vies ho dolozit nejakymi argumantami ? co robia gitaristi v Amerika ma nezaujima, skus to dolozit nejak vecnejsie.

uz len preto Ti to prirovnanie nesedi, lebo:

mam box 4x12 Marshall s G12-T 75. z nejakeho dovodu sa rozhodnem, ze tam dam repraky V30. v com je problem ? co je v tomto pripade Volvo a co Fiat ? jeden by si mozno radsej kupil box 4x12 od Marshall rovno s V30, a stary box preda. iny si kupi nove repraky a stare preda. je ten druhy vacsi koko*t ? alebo je preto menej gitarista ?
a si si istý, že  tie bedne budu hrat rovnako???

debata o reprakoch (sme totiz zhodou okolnosti v takej teme) je hlupost, ktora nemoze pomoct zacinajucim gitaristom ?

debata o reprakoch je hlupost a bodka. ak dokazes popisat slovami urcitý zvuk aby to kazdý chápal a vedel si ho presne predstavit tak neplatí predchádzajúca veta..
Zaznamenané

FALLGRAPP
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #47 kedy: 11. Január , 2008, 01:10:22 »

(...) debata o reprakoch (sme totiz zhodou okolnosti v takej teme) je hlupost, ktora nemoze pomoct zacinajucim gitaristom ?
Suhlasim s prispevkom, ale tato tema fakt nepomoze zaciatocnikom. Uplne staci rada - kup Celestion nad 2000 a neoseres sa. Iba ze by si mal usi, ci ako to Roberto napisal Bleee Bavím sa skvele Ved to je uplne jedno, v kapele spravi dobry zvuk ako G12T, tak aj V30.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #48 kedy: 11. Január , 2008, 01:12:23 »

...
len mi nezacni tvrdit, ze keby nie si limitovaný financne, tak stale budes tvrdohlavo hrat na tom co mas, ze by si nedokazal dosiahnut lespi zvuk.....

hram na kopec inych veciach, aj na tom, co som spominal. lepsi zvuk nehladam, lebo mam subjektivne najlepsi.

a co to s tymi bednami ci by hrali rovnako ? rovnako ako co ? ako to, co mi preda Marshall ? hralo by to rovnako alebo lepsie alebo horsie alebo inac. preco sa pytas ?
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #49 kedy: 11. Január , 2008, 01:15:10 »

Mates, mylis sa.. lebo bedna s greenbackmi a bedna s greenbackmi od toho isteho vyrobcu je nebe a dudy. Preco myslis ze seria Heritage stoji o 300% viac ako ten isty reprak v beznej vyrobe? Preco ludia kupuju toto http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=320201223375&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=011

lebo menenie reprakov zmysel ma! Akurat je na to nutna jedna velka predispozicia - a to mat usi. Gitaristi ktori su svetovo preslaveni, sa tym nezaoberaju - bud maju technikov alebo si nakupili presne to co chceli a bolo im to garantovane.
Suhlasim s Tebou, ze je potrebna ta predispozicia. Este si to aj pekne nazval.. dalej je treba mat aj skusenosti a mat tusenie o com vlastne zvuk je...
Ale naco vymyslat nieco co je davno vymyslene??
Ked niekto u renomovanej firmy navrhuje bednu, tak ju nenavrhuje aby bola pekná, ale aby hrala. Dalej sa robia uz len kompromisy, cenové, váhové, objemové.. ale vzdy sa snazia aby bol konecný produkt vyhotovený najlepsie ako to je mozné..
Zaznamenané

FALLGRAPP
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #50 kedy: 11. Január , 2008, 01:15:14 »

zalezi aky mas ciel, ak nim je pobrnkavanie pre vlastne potesenie je to v poriadku, ak chces dosiahnut nieco viac, tak uz to nie je len o zvuku..
Mates, povedz mi prosim jeden hnusty OT.. Preco preboha hras na gitare ak nie pre vlastne potesenie?
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #51 kedy: 11. Január , 2008, 01:17:57 »

Mates keby takto vsetci pristupovali k veciam, tak dnes nemas na com hrat. A ver tomu, ze niektore bedne sa navrhuju aby boli pekne a popritom aj hrali...
A mne sa taketo temy pacia, chcem si postavit celu aparaturu sam a potom sa tu vsetky tie mudrosti budu hodit (nebyt skuskove tak uz zhanam material...). A imho si menia snimace, preco si myslis ze nie?

ps: rastis ty si si sam robil preamp?  Fuuha zíram
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #52 kedy: 11. Január , 2008, 01:19:21 »

ps: rastis ty si si sam robil preamp?  Fuuha zíram

kdeze, robil mi ho pradavno Peci Uhercik, spominam totu casto, da sa pocut na poslednych 3 ukazkach, co som tu nechaval...
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #53 kedy: 11. Január , 2008, 01:19:29 »

hram na kopec inych veciach, aj na tom, co som spominal. lepsi zvuk nehladam, lebo mam subjektivne najlepsi.
gratulujem a ticho závidím... (a to nemyslím rýpavo, ale solídne vážne)
a co to s tymi bednami ci by hrali rovnako ? rovnako ako co ? ako to, co mi preda Marshall ? hralo by to rovnako alebo lepsie alebo horsie alebo inac. preco sa pytas ?
pytam sa preto, aby som zistil či ten druhy gitarista je vačší kok*t a ze ci si bude hlavu o stenu buchat ked zisti ze tomu prvemu to hra lepsie..
Zaznamenané

FALLGRAPP
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #54 kedy: 11. Január , 2008, 01:20:15 »

Suhlasim s prispevkom, ale tato tema fakt nepomoze zaciatocnikom. Uplne staci rada - kup Celestion nad 2000 a neoseres sa.

ved to som mu napisal hned ako prvu odpoved :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #55 kedy: 11. Január , 2008, 01:21:20 »

Mates, povedz mi prosim jeden hnusty OT.. Preco preboha hras na gitare ak nie pre vlastne potesenie?
Ide o to, ci hras na gitara s DANYM ZVUKOM pre vlastne potesenie, alebo hras v kapele a svojim sposobom bavis ludi a vytvaras piesne pre vlastne potesenie. Vlastne tie piesne je to, o co v hudbe ide, nie? :)
« Posledná zmena: 11. Január , 2008, 01:21:40 od Martinlm » Zaznamenané

musicman
inventár podniku

« Odpoveď #56 kedy: 11. Január , 2008, 01:24:53 »

zo zvuku sa da aj osprostiet; ked dlho pocuvas nejaky tak sa ti zacne subjektivne pacit
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #57 kedy: 11. Január , 2008, 01:25:13 »

Ano priznavam sa, hram na gitare pre vlastné potesenie a naplna ma to, ale omnoho viac ma naplna ked hram pred ludmi, ktorým sa páči to čo hrám a hram aj preto, lebo som egoista a je pre mna sqelý pocit ked ma na ulici niekto zastaví a povie, ze ma kdesi videl hrat a ze sa mu pacilo a pýta sa kedy ma bude moct vidiet hrat znovu...
a samozrejme baby letia na gitaristov a hokejistov a kedze je to naozaj pravda tak som si vybral gitaru, kedze je mensia sanca ze ma o mantynel narazia..
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #58 kedy: 11. Január , 2008, 01:30:27 »

gratulujem a ticho závidím... (a to nemyslím rýpavo, ale solídne vážne)

aj ja si zavidim. nie len ze ostatni so mnou nevydrzia, hlavne so sebou nevydrzim sam. ale ked sa mam na druhej strane tak rad... ach jaj  Smútim

..pytam sa preto, aby som zistil či ten druhy gitarista je vačší kok*t a ze ci si bude hlavu o stenu buchat ked zisti ze tomu prvemu to hra lepsie..

preco si myslis, ze typek co montuje bednu pre f. Marshall tam vie osadit tie repraky lepsie, ako si ich osadis sam ? ano - bolo povedane, ze to, co predava Celestion nam nie je presne to iste, ako to, co predava Celestion Marshallu. zacinam byt o tom sam presvedceny... ale takto to nebolo odjakziva. Marshall bezne osadzal seriove Celestiony, este klacicke boxy serie JCM900 su 100% osadene obyc. G-12T ckami a hadal by som sa, ze Vintage z toho obdobia boli osadene tiez obycajne - to sa bavime o polovici 90-tych rokov. ale ty tvrdis - ze ja vymenou reprakov riskujem potencialne zkazenie zvuku ? lebo firma Marshall ma za tym nejaky vyvoj a vie co robi? cize ja vymenou jedneho typu Celestionu v boxe za iny Celestion mozem zasadne posrat zvuk ? ale ked aj sam Marshall predava ten isty box osadeny zrovna tymi dvoma typmi Celestionov, ktore ja chcem medzi sebou menit, tak to je ine, lebo oni skratka vedia a ja iba naslepo experimentujem ?
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #59 kedy: 11. Január , 2008, 01:30:59 »

stavim sa ze keby vam tie homemade vytuningovane bedne zosnimali v studiu tak si nespoznate vlastny zvuk na nahravke. na ucho sa to v garazi pocuva inak a na nahravke sa to uplne zmeni.
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.065 sekund, 23 otázok.