Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:14:53
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Stage Meridian Live club tour 2008  (Prečítané 7840 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« kedy: 21. Január , 2008, 09:41:39 »

Isto vacsina z nas tuto kapelku uz zaregistrovala. Jedna sa o kapelu Team v instrumentalnom zlozeni hrajuca fusion, jazz/prog rock.

Tour list: http://stagemeridian.antalik.sk/?cat=info&sub=live

Pre vacsinu z nas je zaujimavy tento termin:
19.2. Hlava XXII
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #1 kedy: 21. Január , 2008, 09:59:10 »

Na toto by som sa rád pozrel, zatiaľ som ich počul iba raz a dosť sa mi páčili - live som ich ešte nevidel.
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #2 kedy: 21. Január , 2008, 10:58:01 »

Do tej hlavy22 idem 100% na nich.Som zvedavy na Antalika.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #3 kedy: 19. Február , 2008, 18:11:05 »

len pre pripomenutie.
Uz dnes vecer!
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
martin1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 224

« Odpoveď #4 kedy: 19. Február , 2008, 20:43:37 »

Ja som na nich bol pred pár dnami.Celkom Fajn .Antalik na mna urobil dojem,nevedel som že vie tak dobre hrat,ale v Teame toho asi memoze vela ukazat.Pacil sa mi aj basak.Neni to ziaden viruoz,ale šlape ako hodiny.Klavesak je podla mna o triedu na nizsej urovni ako antalik.Samostatna kapitola je bubenik .Ten sa hodi tak na ZZ TOP ,alebo AC/DC.Velakrát sa mylil vychadzal z rytmu,dokonca ho musel Antalik navadzat spet do rytmu hlasným PA PA PA.Skladby mali k originalom este daleko ale DOObre. Celkovo v pohode vecer.Treba pozriet na nich.
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 19. Február , 2008, 20:45:00 »

,dokonca ho musel Antalik navadzat spet do rytmu hlasným PA PA PA.

tak toto je huste  ha ha ha
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 19. Február , 2008, 20:50:37 »

Samostatna kapitola je bubenik .Ten sa hodi tak na ZZ TOP ,alebo AC/DC.Velakrát sa mylil vychadzal z rytmu,dokonca ho musel Antalik navadzat spet do rytmu hlasným PA PA PA.
  To si ako myslel  s ZZ a AC/DC ? Bacha na vec kamo!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 19. Február , 2008, 21:02:57 »

Samostatna kapitola je bubenik .Velakrát sa mylil vychadzal z rytmu,dokonca ho musel Antalik navadzat spet do rytmu hlasným PA PA PA.
Jak to bol Marček,tak musel byt totalne "grogy",lebo ten už ma niečo "odbuchane",alebo niekto nepočuje. Na zdravie!
Zaznamenané
martin1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 224

« Odpoveď #8 kedy: 19. Február , 2008, 21:09:05 »

To si ako myslel  s ZZ a AC/DC ? Bacha na vec kamo!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Tak že bucha : pr-vá dru-há pr-vá dru-há a "nic viac".Hrali skladby od Simona Phillipsa, lukatera ,TOTO a tam sa bubnuje trocha inak než ZZ  a AC/DC.Tam tie bicie šumia no u neho nič.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #9 kedy: 20. Február , 2008, 00:33:48 »

absolutny suhlas s martinom1, antalik sa predviedol ako naozaj slusny gitarista, ale kedze bambus nas naladil, ze "aky super progress hraju stejdzmeridjen", tak som cakal ovela viac od celej kapely. bubenik bol dost slaby. snazil sa v jednej pasazi o polyrytmus a normalne vyletel a musel sa chytat. uplne zjavne posral nastup v coveri little wing a rovnako aj zakoncenie bolo totalne rozbite. inak hral sposobom bum-cvach, nic zaujimave. klavesak volil uplne nudne, hnusne zvuky, vobec nezaujal hrou, mal som pocit, ze tam hra dokola asi 4 typy behov a potom nejake jazzove licky. chybal mi tam niekto na poriadnu nahanacku alebo aspon moment prekvapenia.

inak teda kapela, samozrejme, bola zvukovo aj celkovo na urovni, len ich proste sudim ako profikov, kde si platim za normalny prednes (aj ked len 80 korun) a nie ako niekoho, kto si to prisiel pre publikum skusat. ich pesnicky ma nudili, nic sa tam nedialo, bud to znelo ako preprata fermata alebo ako prepraty hocijaky-iny-fusion. proste nic moc. antalikove podanie little wing bolo ale vyborne (aj gitara aj spev) a oslovili ma este asi dve pesnicky (tusim jedna bola od toto a druha ich vlastna, no nedam ruku do ohna), ktore zneli zaujimavo. inak nic. urcite ten koncert nebol nic, bez coho by som nespal.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #10 kedy: 20. Február , 2008, 00:45:27 »

Mno tak dovolim si prve postrehy z bratislavskeho vystupenia tejto zostavy.

Ako hned v uvode Dusan Antalik spomenul, ze "tu pojde o hudbu", tak mal pravdu. Zo zaciatku som mal rozpacite pocity. Velky zvuk, velke harmonie, vela postupov, no malo melodie. Skor by som povedal, ze az prilis zlozita hudba a melodie na mna. Ale o tom sa velmi nema zmysel bavit, nakolko kapela hrala covery od svojich idolov.
Bavme sa o interpretacii.
To, ze chlapci z Teamu su vyborni muzikanti vieme a po ich dnesnom vystupeni som si povedal, ze vo svojej domovskej kapele sa musia celkom aj nudit.
Vacsina z clenov su na vysokej technickej urovni hrania povedal by som, az na bicmana Marceka. Rozhodne to je vyborny rockovy bubenik, ale na takuto hudbu jednoducho nema, resp nestiha ostatnym spoluhracom. No bol presny, s basakom isli ruka v ruke a to je zaklad. Z klavesistu Milana Docekala som mal pocit, ze hra az prilis strojovo naucene veci a vyslovene som v jeho vyraze tvare videl nieco take "...no a teraz pridu tieto arpeggia, potom si prepnem zvuk a ide mega synth". Skratka mi tam chybal feeling.
Co sa ale neda povedat o hlavnom hrdinovi vecera, Dusanovi Antalikovi. Od dnes si tohoto pana zaradujem do tej mojej Top 5 slovenski gitaristi. Vyborna technika, vyborny vyber tonov a praca s nimi, vyborny zvuk. No presvedcil ma az pri svojej interpretacii Little Wing, kde zahral jedno uzasne solo, kde dokonalo zrhnul cele gro jeho hrania.
Nasledovala Jake to the Bone od TOTO a to bol jeden z vrcholov vecera. Chlapci nalozili 7 minut riadneho progrocku ako sa patri.

Bol som od Antalika vypacit nejake info o tom ako hra, cez co hra, ako to ma pozapajane atd...
Takze: Mal so sebou dve gitary MusicMan LUKE. V racku koncove zosiky VHT 2150 a MESA Simul-Class 2:Ninety.
Pouziva tri cesty.
1. Gitara > nejaky trojkanalovy preamp > VHT
2,3. Gitara > preamp + milion efektov v racku > MESA (do sterea)
Cele to ma zapojene do trojkanalovej 4x12 bedne, kde horna dvojica reprakov hra mono cez prvu cestu a dolna dvojica je rozdelna do sterea z koncov MESA.
Zaujimavostou je, ze pouziva volumepedal PRED preampom. Vraj z pohodlnosti hrania, aby sa nemusel zaoberat potakom na gitare. Zaroven si moze ten volumepedal prepnut aby fungoval aj ZA preampom. Ale niesom si isty, vysvetloval to dost zrychlika.

A na zaver musim povedat, ze Dusan je moj clovek, lebo sme sa zhodli ze LUKE aj Petrucci su vyborne gitary. Beeee

Takze tolko ku gitarovym onanistom a teraz hor sa v aprili na Team.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11 kedy: 20. Február , 2008, 01:27:46 »

Velky zvuk, velke harmonie, vela postupov, no malo melodie. Skor by som povedal, ze az prilis zlozita hudba a melodie na mna.
s tymto moc nesuhlasim (s tymi musicmanmi tiez nie, ale rypat budem inokedy  Bavím sa skvele), pretoze harmonie neboli nijak velke. ked hral jeden clen, ostatni si brnkali beglajt. ziadne unisono nahanacky, ziadne aranze v intervaloch, dvoj-trojhlasy, ani len odpovedacky neboli. proste nic. melodia, ak bola, tak len kratka a opakovala sa do zblbnutia. ked prisiel zaujimavy moment, znovu sa opakoval a zhasol, vobec nebol rozvijany. tie skladby boli v principe velmi nudne, nikam nesli a napady v nich sa opakovali. teda az na tie dve-tri vynimky, co uz som spomenul.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
ydur
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 20. Február , 2008, 08:19:06 »

O.T. Harmonia- nauka o akordoch a ich spájaní. Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 20. Február , 2008, 08:28:01 »

uff paradne som sa vyspal, ale to asi aj z toho dovodu, ze uz z koncertu som siel utlmeny a tak trochu sklamany z toho co som vcera zazil. Pravdupovediac, vrcholom vecera bol asi moment, ked sa v podniku Hlava 22 ukazali Bezdeda, Cmorik a Kucera.. :D Na samotnych clenoch kapely bolo vidno, ze su kvalitni hudobnici, ale ze by clovek padal na zadok. Ak si to porovnam s Fermatou tak z tej mam za kazdym ovela lepsi pocit. Vlastne, vsetko uz povedali predomnou Iggy s Bambusom, takze viac nebude treba.. Este k tomu volume pedalu.. Ono je normalne ze byva vzdy pred preampom (tak isto ako napr aj wah), u Antalika islo hlavne o to, ze ak ho zapojil za preamp dostal z toho vcelku dobry regulator skreslenia.. prosto- z cleanu do drive-u. 
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #14 kedy: 20. Február , 2008, 10:13:46 »

Iggy to vystihol uplne presne.Nepoznam originaly tych skladieb, ale myslim si ze maju omnoho vacsi potencial ako sme vcera videli. Antalik mal podla mna nadherny zvuk. Hral s lahkostou,citom,prehladom a cisto.   :)
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.