Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 23:46:09
Strán: 1 ... 119 120 [121] 122 123 ... 132 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: otazky ohladom hand made  (Prečítané 552176 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
milosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #1800 kedy: 04. Máj , 2012, 13:05:30 »

pardon, myslel som obmedzovac brumu zhavenia.
Zaznamenané

najlepsie ampy su tie kde su lampy
milosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #1801 kedy: 04. Máj , 2012, 13:54:53 »

chcem sa este opytat k nastaveniu Biasu pre EL34 v push-pull, ci bol moj postup spravny. Postupoval som nasledovne: ku katodovym odporom 1R som pripojil multimetre. Pouzil som umelu zataz, rezistor 4R/50W. Na zataz som pripojil osciloskop. Ovladace bass, midd, high som dal do nuly, volume na max. Na osciloskope som pozoroval krivku, ktora vykazovala Cross-over distorsion. Trimrom pre uroven napatia Biasu som nastavil napatie, ktore odstranilo skreslenie, teda ostala kvazi pekna sinusoida. Dalsim trimrom pre symetriu Biasu som nastavil rovnake katodove prudy. Napatie na multimetri bolo nieco cez 100mV. Ked som dal volume na min. , katodove prudy klesli na 45 mV. Lampy neziarili cerveno ani fialovo, tak snad by to mohlo byt. Este podotknem, ze lampy neboly nove, ale su parovane. Po nastaveni Biasu som vybral lampy a zmeral mriezkove predpatie, lebo sa mi nezdal kludovy prud 45mV. Vacsinou sa uvadza 35 mV. No nameral som - 32V, co je pri anodovom napati 390V v norme.
Zaznamenané

najlepsie ampy su tie kde su lampy
Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« Odpoveď #1802 kedy: 21. Február , 2013, 18:26:44 »

Caute, mam na vas prosbu o pomoc (radu).... nedavno som si vyrobil pedalboard so stabilizovanym zdrojom pre moje efekty (delay, chorus, tremolo v efekt. slucke a wahwah - do vstupu). Vsetko hra v pohode, teda az na to, ze akonahle pripojim na ten zdroj aj wah pedal zacne to brumiet (brumi ten wah). Skusal som odpojit ostatne efekty v slucke od toho zdroja alebo jednoducho odpojit slucku od komba a vtedy ten wah brumiet prestane.... Preco to robi ?diky
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #1803 kedy: 21. Február , 2013, 21:28:58 »

ako si spravil ten stabilizátor Huh! Huh! Huh!

alebo toto...

« Posledná zmena: 21. Február , 2013, 21:29:43 od tipek » Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #1804 kedy: 22. Február , 2013, 09:44:05 »

Caute, mam na vas prosbu o pomoc (radu).... nedavno som si vyrobil pedalboard so stabilizovanym zdrojom pre moje efekty (delay, chorus, tremolo v efekt. slucke a wahwah - do vstupu). Vsetko hra v pohode, teda az na to, ze akonahle pripojim na ten zdroj aj wah pedal zacne to brumiet (brumi ten wah). Skusal som odpojit ostatne efekty v slucke od toho zdroja alebo jednoducho odpojit slucku od komba a vtedy ten wah brumiet prestane.... Preco to robi ?diky
... lebo wah je strasne citliva zalezitost .
Skus dat na wah separatny adapter,lebo s toho co pises  mi vychadza ze sa ti zasluckovali zeme ... napajacia a modulacna
Kamos mal takyto problem a kupi si kôli tomu popici drahe nepajace ,asi za 200 € kus ,co ma 8 separatnych galvanicky oddelenych vystupov pre napajanie krabiciek ,cize tento problem mu zmizol
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #1805 kedy: 22. Február , 2013, 15:11:33 »

... akonahle pripojim na ten zdroj aj wah pedal zacne to brumiet (brumi ten wah). Skusal som odpojit ostatne efekty v slucke od toho zdroja alebo jednoducho odpojit slucku od komba a vtedy ten wah brumiet prestane.... Preco to robi ?diky
Máš zemniacu slučku, buď pridáš odbrumovacie buffery (tak som to vyriešil na pedalboarde, ktorý som práve dokončil), alebo samostatný zdroj pre wah a samostatný pre efekty v slučke.
Ak si ten zdroj vyrábal sám, mohol by si pridať jeden výstup pre ten wah.
« Posledná zmena: 26. Február , 2013, 08:25:28 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #1806 kedy: 23. Február , 2013, 22:59:43 »

Skúšali ste ktosi stavať tento preamp?
http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=98663

Romýšľam, že si to zo srandy postavím a ešte by som tam dal prepínač hi, ktorý by predradil tento overdrive
http://www.runoffgroove.com/tubereamer.html
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1807 kedy: 24. Február , 2013, 12:00:35 »

to vyzera podobne jak ten dr boogey akurat je to urobene podla englackej schemy, ak sa to dobre odladi (tam je kriiticke spravne nastavenie trimrov) tak to moze hrat super
Zaznamenané
majso
stály hosť

« Odpoveď #1808 kedy: 24. Február , 2013, 13:10:08 »

Hm, takže asi najlepšie to najprv odladiť na univerzál. Ale nemám osciloskop, ale to by som na to prerobil zvukovku.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1809 kedy: 24. Február , 2013, 17:46:14 »

Skúšali ste ktosi stavať tento preamp?
http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=98663

Ja som jeden z tých, čo tvrdia, že aj s tranzistorovým zosíkom sa dá spraviť lampový zvuk, ale toto určite nie je ten prípad. Niekto zobral schému lampového engla a namiesto lámp dal tranzistory - tak jednoducho to nefunguje.

Ak chceš vyslovene tranzistorový zvuk postav to, inak nedoporučujem.
Zaznamenané
majso
stály hosť

« Odpoveď #1810 kedy: 24. Február , 2013, 22:26:27 »

No neviem, ono by to malo byť podľa AMT Legend E1
A mne ten zvuk príde fajn.
A aká je cesta k lampovému zvuku z tranzistorov, ak nie cez JFETY?

Tu ho testuje Ola
« Posledná zmena: 24. Február , 2013, 22:29:17 od majso » Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #1811 kedy: 25. Február , 2013, 09:42:17 »

... ale co sa vypytujes kraviny ?
Naklady na suciastky su piet korun ,tak ze ak mas cas a chut ,tak sa s tym zabavaj,lebo nemas inak co stratit a mozno budes s vysledkom aj spokojny.
Evidentne to tu nikto nestaval ,cize ty budes prvy a aj naskusenejsi v danej otazke tak hura dotoho.
Ja tiez mam podobny nazor na danu vec ako tuto Andrej ,ale co ak ?
Uprimne ti fandim.
Zaznamenané
kuna
pravidelný návštevník
Príspevkov: 398

« Odpoveď #1812 kedy: 25. Február , 2013, 10:29:26 »

No neviem, ono by to malo byť podľa AMT Legend E1
A mne ten zvuk príde fajn.

Tu ho testuje Ola
tie efekty zozenes. Na hudebni bazar za 50evri
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1813 kedy: 26. Február , 2013, 08:32:37 »

Niekto, kto asi nerozumie elektronike povedal, že: Bipolárne tranzistory sú riadené prúdom a elektrónky napätím, preto FET-y, ktoré sú tiež riadené napätím budú znieť ako elektrónky. To je úplne scestná hovadina.

Všetky elektrónky a tranzistory sa chovajú podobne, takže to, čomu hovoríme elektrónkový zvuk sa dá docieliť aj s tranzistormi a naopak. Ale naozaj nestačí iba jedno nahradiť druhým.
« Posledná zmena: 26. Február , 2013, 13:37:39 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1814 kedy: 26. Február , 2013, 13:40:49 »

...Vsetko hra v pohode, teda az na to, ze akonahle pripojim na ten zdroj aj wah pedal zacne to brumiet (brumi ten wah)...

Dokreslil som k zdroju, čo sem dal Tipek, RC člen, ten možno pomôže. Daj ho pred napájanie wahu, ostatné pedále priamo z výstupu.

* 9v-regulator-circuit +.GIF (22.14 KB, 720x275 - prehliadnuté 327 krát.)
« Posledná zmena: 26. Február , 2013, 13:41:37 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
Strán: 1 ... 119 120 [121] 122 123 ... 132 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 22 otázok.