chcel som odtieniť vstupné káble a práve to tienenie spôsobovalo silný vrčivý brum tak som tam dal klasické káble a je to OK ,
ten sietový brum sa asi už viacej odstrániť nedá , keď zapnem zosík počujem a aj na šasy cítim ako sa chveje ,
čiže ten HUm je pravdepodobne z toho ,
čo je aktuálny problém je ,že pri väčšej hlasitosti začne zosilovač oscilovať ,
- tak teraz neviem či zmením odpor zo spetnej vezby mám tam 47K , dať menší či večší
- alebo je zle sfázované výstupnétrafo, otočiť anody na el34
Ty sa stale vrtis v jednom zacarovanom kruhu.Ja by som to uz davno zahodil.
Tienene kabliky treba zemnit na jednej strane aby nimi netiekol prud a ked ich uzemnis na spravnom mieste (napr filtracny elit daného stupna, alebo na priebezny zemniaci drat ) ,neexistuje aby sa to chovalo ,tak jak pises.
Skôr si mylim ze ti to cele kmita v nepocutelnom pasme a zmenou oscialcie sa aj meni cele vyvazenie co sa velakrat prejavuje zmenou brumu poprípade sumu.
Zem tahaj jednym tvrdym kablom cca 1,5mm od vstupného jacku az po miesto ,kde to spajas zo sasi.
Na tento kabel priebezne zemni vsetko co ti zo zapojenia vychadza capnut o zem od vstupu az po zdroj.
Oscilacie ktore ti vznikaju ti vytvara kladna spätna väzba vytvorena nevhodnou vzdialenostom preampu a koncaku respektive nejakých súvisiacich casti.
Zavezbenie koncoveho stupna cez ten 47k odpor s tym nesuvisi.Myslim si ,ze ked ho das aj prec ,bude to oscilovat aj tak, ale mozno na inej frekvencii...zalezi od parciálnych rezonancie vystupneho trafaku, ktore nemusia byt v pocutelnom pasme, ale zakladna byva niekde pri 1 az 2kHz preto ked pridas hlasitost zvysis zisk a sa to rozmita aj tam kde to pocujes.
Bez fotiek sa taketo veci tazko radia.
PS: tu zvukovu ukazku co si sem daval sa ludovo povie vrcanie a podla mna je to normalne, pokial mas odzemneny vstupny jacky.Pokial je bez vstupného kablu zavrety a aj tak tio to hentak vrci tak niekde je zle.