Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 00:36:04
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50161 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #105 kedy: 26. Február , 2008, 16:28:42 »

Tak "zaklad" by som mal. Som frajer Na zdravie!

co mas od neho ?
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #106 kedy: 26. Február , 2008, 16:40:52 »

Nepochopil si. Ide o permanentne zle naladený nástroj, tzn harmonicky ti to nebude ladiť a v nástroji sa budú byť frekvencie.
jaaaaj. to si myslel, akoze sa budu tvrdo bit, hej?  Bavím sa skvele

rudy: kupil som 20-rocnu japonsku kopiu za 20k, pretoze je to kvalitna gitara a novu gitaru, ktora by hrala aspon priblizne rovnako dobre NEMAM SANCU za tieto peniaze kupit. iste, keby som mal zbytocnych 100k, tak si mozno necham poslat Gibsona z custom shopu. ale to som mohol mat 3 porovnatelne hrajuce gitary a dovolenku v lukrativnom letovisku. porovnaval som priamo s niekolkymi gitarami v pribliznej cenovke a vyssie a hra ZNATELNE lepsie. doniesol som ju k Vadimovi a priznal, ze to je ako Gibson. uz ma chrobaka v hlave, ze si kupi taku istu. ale jasne, my sme vsetci kok*ti a ty si zozral pravdu. kupujte nove gitary. kludne aj od joa...
« Posledná zmena: 26. Február , 2008, 16:44:00 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #107 kedy: 26. Február , 2008, 16:43:38 »

No jej, stane sa..  :)  Ak by som si to po sebe ešte prečítal, tiež by mi to hneď udrelo do očí..  Žmurk
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #108 kedy: 26. Február , 2008, 16:48:22 »

rudy: kupil som 20-rocnu japonsku kopiu za 20k, pretoze je to kvalitna gitara a novu gitaru, ktora by hrala aspon priblizne rovnako dobre NEMAM SANCU za tieto peniaze kupit.

ty si truhlík. Bavíme sa o PREDRAŽENÝCH starých gitarách, nie o tom, že ty kupuješ lacnú starú gitaru, keďže nová porovnateľne dobrá stojí viac.  Tiež by som to spravil podobne ako ty. Žmurk

Ja som kúpil poslednú dobu výhodne 2 dobré nové handmade gitary. A v ničom teda nezaostávajú za starými. Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #109 kedy: 26. Február , 2008, 17:01:44 »

Pitu - nemozes hovorit o predrazenych gitarach. Ked sa za tolko predavaju a daju predat, tak je to normalna hodnota. Jasne ze ta uzitkova hodnota funguje pri 30 rocnom japoncovi, ale pri 30 rocnom Gibsone ani nahodou. Ale pri Gibsone tvori uzitkova hodnota len cast tej ceny. To, ze niekomu ta zvysna hodnota gitary nechyba a rad ju ozelie, je ina vec. Ale predrazene tie Gibsony nie su v zmysle, ze by tu hodnotu nemali. Maju ju a vyhladovo do buducnosti ju budu mat len vyssiu. To mimochodom plati aj pre niektorych japoncov, aj ked v trochu pozvolnejsom type stupania :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #110 kedy: 26. Február , 2008, 17:07:02 »

Pitu - nemozes hovorit o predrazenych gitarach. Ked sa za tolko predavaju a daju predat, tak je to normalna hodnota. Jasne ze ta uzitkova hodnota funguje pri 30 rocnom japoncovi, ale pri 30 rocnom Gibsone ani nahodou. Ale pri Gibsone tvori uzitkova hodnota len cast tej ceny. To, ze niekomu ta zvysna hodnota gitary nechyba a rad ju ozelie, je ina vec. Ale predrazene tie Gibsony nie su v zmysle, ze by tu hodnotu nemali. Maju ju a vyhladovo do buducnosti ju budu mat len vyssiu. To mimochodom plati aj pre niektorych japoncov, aj ked v trochu pozvolnejsom type stupania :)

To je mi jasné. Ale debata bola o tom, že radšej si kúpim novú lacnejšiu, ako starú drahšiu, lebo tá nová sa jej vo zvuku môže v pohode vyrovnať. A na tej starej by som musel ešte kadečo povymieňať a doplatiť.

Ja by som si tiež v pohode radšej kúpil japonskú lacnú kópiu Gibsona, keď viem, že je tam rovnako kvalitný materiál, ako na drahých Gibsonoch a vyjde neporovnateľne lacnejšie. A tiež radšej ako novú kópiu, ktorá bude drahšia.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #111 kedy: 26. Február , 2008, 17:29:18 »

Ja by som si tiež v pohode radšej kúpil japonskú lacnú kópiu Gibsona, keď viem, že je tam rovnako kvalitný materiál, ako na drahých Gibsonoch a vyjde neporovnateľne lacnejšie.

Ono zas je fakt, ze tie japonske Les Pauly bohuzial nehraju ako stare Gibsony, aj ked su sami stare a to som ich uz par poskusal. Zvukovo su trosku inde, ale za tie peniaze je to najlepsi kompromis cena/vykon. Novym seriovym Gibson Les Paul Standardom sa zvukovo v klude vyrovnaju.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
lednicky1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 310

« Odpoveď #112 kedy: 26. Február , 2008, 18:20:18 »

a asi akej gitare sa vyrovna moj behráč?  ha ha ha ha ha ha som narychlo spravil aby ste mohli poveadt ake zle to moze byt. :) je tam aj vela chyb ako to hram, ako vravim, narychlo.
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #113 kedy: 26. Február , 2008, 18:27:38 »

rudy: kupil som 20-rocnu japonsku kopiu za 20k, pretoze je to kvalitna gitara a novu gitaru, ktora by hrala aspon priblizne rovnako dobre NEMAM SANCU za tieto peniaze kupit. iste, keby som mal zbytocnych 100k, tak si mozno necham poslat Gibsona z custom shopu. ale to som mohol mat 3 porovnatelne hrajuce gitary a dovolenku v lukrativnom letovisku. porovnaval som priamo s niekolkymi gitarami v pribliznej cenovke a vyssie a hra ZNATELNE lepsie. doniesol som ju k Vadimovi a priznal, ze to je ako Gibson. uz ma chrobaka v hlave, ze si kupi taku istu. ale jasne, my sme vsetci kok*ti a ty si zozral pravdu. kupujte nove gitary. kludne aj od joa...
Iggy ja ti j.....m tvoju japonsku kopiu.  Už so to napisal:" Ja tu nedebatujem o 20 ročnych japonskych kopiach za 20 tisic."  Ja debatujem o "starych gitarach",ktorych ceny sa pohybuju v inych relaciachako 20k. A toho všetkeho sa tykali moje prispevky,vratane toho prveho o hluposti ludi,ktori su ochotni vyhodit "majland" za stare poničene gitary len preto lebo je to "ročnik a značka".    P.S. Japonske kopie vobec nesuvisia s temou:" Prečo vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?"  Keby naberali hodnotu,tak  20-30ročne kusky by sa predavali za inakšie ceny,nie za 13-20 tis. / aj tu na fore/. To len "par blavakov" objavilo resp.zistilo,že su to "super" gitary.   A nezožral som pravdu,to len ty do mna v tejto teme furt j....š a točiš o inom.
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #114 kedy: 26. Február , 2008, 18:28:14 »

ja som na tom mal tu "cest" hrat, a teda asi mam nejake usi este, tebe sa paci vyhulene behringer mini kombicko?? mne teda rozhodne ne
nereagoval som na behringer, ale na diskusiu na zaciatku temy... Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #115 kedy: 26. Február , 2008, 18:37:07 »

kupujte nove gitary. kludne aj od joa...
Ano,kludne kupim od Joa.  A prečo nie. Radšej od neho,ako z ebay a podobnych kramov,kde sa kupuje "mačka vo vreci". U Joa si ju možem aspon pozriet a vyskušat.  Na zdravie!  Ano,cez Joa som kupil aj svoju poslednu gitaru.
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #116 kedy: 26. Február , 2008, 18:50:00 »

jj s joe-om su najlepsie obchody Na zdravie!
Zaznamenané

AETHERON.SK
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #117 kedy: 26. Február , 2008, 19:00:26 »

a asi akej gitare sa vyrovna moj behráč?  ha ha ha ha ha ha som narychlo spravil aby ste mohli poveadt ake zle to moze byt. :) je tam aj vela chyb ako to hram, ako vravim, narychlo.
vyrovna sa iba ak inemu Behringeru, sorry... Beeee
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #118 kedy: 27. Február , 2008, 10:55:23 »

... Keby naberali hodnotu,tak  20-30ročne kusky by sa predavali za inakšie ceny,nie za 13-20 tis. / aj tu na fore/. ...

ako vzdy, tazko generalizovat. toto je sice trochu extremny a nestandardny priklad:

http://cgi.ebay.com/70s-NAVIGATOR-LES-PAUL-SIGNATURE_W0QQitemZ140209806956QQihZ004QQcategoryZ38075QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ale toto je uplne bezna cena tych nastrojov:

http://cgi.ebay.com/TOKAI-LPS-Flamed-Maple-Top-Nitro-Lacquer-MIJ-BRANDNEW_W0QQitemZ380000160888QQihZ025QQcategoryZ2384QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

tie ceny idu hore aj pri tychto nastrojoch a vobec si nemyslim, ze je to iba preto, ze blavaci cosi objavili... za posledne cca 2 roky vzrastli cca o 1/3. aj ked sa samozrejme mnohe z tych cien nedaju porovnat s originalmi, tak na druhej strane su mnohe z nich drahsie, ako nove originaly - napr. Tokai alebo vysoka rada Greco ci Burny versus Gibson LP Studio. sice rozumiem, co si chcel v prispevku naznacit, no myslim si ze nazov temy "Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?"  vobec nevylucuje diskusiu o japonskych starych kopiach, kedze sam pan autor temy sa vypytoval aj na svoj Ulistrat...
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #119 kedy: 27. Február , 2008, 11:18:26 »

Ccr. 1000 dolačov ,to je ccr. 22000Skk.  To je daka cena ? Ved za to sa predavaju nove ,tolko kritizovane mexicke Fendre a Epiphone.
« Posledná zmena: 27. Február , 2008, 11:27:56 od ydur » Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 22 otázok.