Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 21:55:46
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gitarove cvičenia  (Prečítané 6190 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #15 kedy: 29. Február , 2008, 11:46:41 »

A potom samozrejme vymyslaj svoje vlastne sola, aby tvoja hra nebola prehliadkov lickov od roznych gitaristov.  Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Ronald G.
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 124

« Odpoveď #16 kedy: 01. Marec , 2008, 14:26:09 »

no tak vlasne sola som este neskusal iba tak trochu co ma napadlo ked som sa len tak blaznil ale nestali za vela  :)
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #17 kedy: 01. Marec , 2008, 14:43:14 »

no tak vlasne sola som este neskusal iba tak trochu co ma napadlo ked som sa len tak blaznil ale nestali za vela  :)
Pozri, nemusia to byt krkolomne behy. Mozu to byt jednoduche melodie, ktore budu kopirovat napriklad melodiu spevu. Tu mozes potom trochu rozviest.
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #18 kedy: 01. Marec , 2008, 15:12:37 »

ono mne dost pomohlo ked som sa inspiroval inymi gitaristami... dobre je podla mna pre zaciatok stahovat sola od svojich vzorov a snazit do nich vcitit... prist na to ako ten dakto v tych solach mysli...  Na zdravie!
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 01. Marec , 2008, 18:21:35 »

Je dobré sa inšpirovať a stiahnuť čo najviac vecí od iných gitaristov. Zameranie sa len na jedného dosť poznačí hranie a zbytočne sa to podobá. Neinšpirovanie sa nikým a hneď od začiatku len sólovať podľa svojich znalostí môže viesť k hraniu, ktoré je len o jednoduchom nezáživnom opakovaní jedného licku v každom sóle dokola.

Postupne sa dá vypracovať vlastný štýl, ktorý je pre gitaristu charakteristický. Ale to je dlhá cesta.
Zaznamenané

ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #20 kedy: 02. Marec , 2008, 08:46:57 »

Je dobré sa inšpirovať a stiahnuť čo najviac vecí od iných gitaristov. Zameranie sa len na jedného dosť poznačí hranie a zbytočne sa to podobá. Neinšpirovanie sa nikým a hneď od začiatku len sólovať podľa svojich znalostí môže viesť k hraniu, ktoré je len o jednoduchom nezáživnom opakovaní jedného licku v každom sóle dokola.

Postupne sa dá vypracovať vlastný štýl, ktorý je pre gitaristu charakteristický. Ale to je dlhá cesta.

tak s týmto úplne súhlasím.
Zaznamenané

Slavo
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #21 kedy: 02. Marec , 2008, 09:09:31 »

Ja by som este doplnil , ze treba stahovat veci(postupy, motivicka praca , frazovanie,vystavba sola...) nielen od gitaristov ,ale aj napr. od trubkarov,saxofonistov,klaviristov alebo samotnych spevakov . Tito nasi bratia  :) hraju obcas trosku inac ako my , takze pre gitaristu je to mile osviezenie a obohatenie a ciastocne aj hudobne odbocenie od gitaroveho klise .
« Posledná zmena: 02. Marec , 2008, 09:10:14 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Ronald G.
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #22 kedy: 02. Marec , 2008, 17:50:13 »

natrafil som na stranku http://www.guitarshredshow.com/ a myslim ze je dobra jedntlive cvicenia su dobre len som tan nevidel rozklady akordov ....

Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #23 kedy: 02. Marec , 2008, 17:54:12 »

Ja by som este doplnil , ze treba stahovat veci(postupy, motivicka praca , frazovanie,vystavba sola...) nielen od gitaristov ,ale aj napr. od trubkarov,saxofonistov,klaviristov alebo samotnych spevakov . Tito nasi bratia  :) hraju obcas trosku inac ako my , takze pre gitaristu je to mile osviezenie a obohatenie a ciastocne aj hudobne odbocenie od gitaroveho klise .

Tak-tak. Veľmi aj pomôže sa gitaristovi oslobodiť od len gitarového zmýšľania, keď bude hrať aj na iný nástroj, kde sa myslí inak. Na klavír, dychový nástroj, kľudne aj strunový, len inak ladený, ako je gitara, basgitara (na pochopenie basového doprovodu) a pod..
Zaznamenané

Ronald G.
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #24 kedy: 03. Marec , 2008, 17:38:44 »

no vazna hudba to je moje
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 22 otázok.