Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:56:38
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: John McLaughlin, 20.máj 2008, Incheba Expo Arena  (Prečítané 3236 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« kedy: 06. Apríl , 2008, 02:28:09 »

Svetova  gitarova legenda John McLaughlin na „ONE DAY JAZZ“ festivale.

”One Day Jazz“ festival je voľný koncept jazzových večerov,ktorý otvára svoju prvú sériu koncertov 20.mája v bratislavskej Incheba Expo Aréne.
Hlavnú hviezdu týchto jazzových „sessions“ v budúcnosti vždy podporia skupiny z Usa, Európy a Slovenska. Prioritou festivalu je prehĺbiť vzťahy medzi domácou a zahraničnou jazzovou scénou a samozrejme prinášať tých najkvalitnejších umelcov tohto progresívneho žánru na medzinárodnej scéne.
„Inšpirovali sme sa so stále narastajúcim záujmom o dobrú a kvalitnú hudbu, ktorá je inšpirujúca nielen pre bežného poslucháča, ale aj pre hudobníkov, ktorí si budú môcť častejšie zahrať na spoločných pódiách a vytvárať stále nové vzťahy s medzinárodnou jazzovou a kreatívnou scénou. Prvú sériu 20. mája otvorí John McLaughlin and The 4th Dimension, Kaltenecker trio a Oskar Rozsa Project” povedal Martin Valihora, teraz v úlohe organizátora a zástupcu agentúry Q-Zone, ktorá toto podujatie pripravuje.

Legendárny gitarista, skladateľ a inovátor John McLaughlin sa po vyše dvadsiastich rokoch vracia opäť na Slovensko so svojím jazz-rockovým projektom The 4th Dimension.
John McLaughlin sa narodil roku 1942 vo Veľkej Británii a na gitaru sa naučil hrať ako samouk. Postupne sa zaradil medzi najlepších gitaristov sveta a najväčšie hudobné legendy. Nahrával s Milesom Davisom, Carlosom Santanom, Waynom Shorterom, Chickom Coreom, Tonym Williamsom, Stingom, Jimim Hendrixom, Al Di Meolom, Pacom De Luciom či s London Symphony Orchestra.
V 70.rokoch sa stal, ako mnoho dalších západnych hudobníkov, žiakom indického guru Sri Chinmoya a prijal meno Mahavishnu. Je držiteľom niekoľkých cien Grammy a ďalších ocenení ako Najlepší jazzový gitarista alebo Najlepší gitarista vôbec.
Pre jeho štýl hrania je charakteristická neuveriteľná rýchlosť, sila a virtuozita. Na svojom konte má množstvo albumov, či už so svojimi projektami /napr. Mahavishnu Orchestra, Shakti, The Free Spirits, Heart of Think/, alebo ako hosťujúci gitarista.

Do Bratislavy zavíta spoločne s mladými a vynikajúcimi hudobníkmi - Mark Mondesir na bicie nástroje, Gary Husband na keyboardy /tiež známy z formácie Level 42/ a Hadrien Feraud na basovú gitaru. Po rokoch meditatívnej a veľmi krehkej hudby na rozhraní jazzu a klasickej hudby, sa so svojou skupinou The 4th Dimension vracia prekvapivo ku svojím dravejším jazz-rockovým začiatkom. Ostrý zvuk funkových figúr prechádza k delikátnym dohrám a sú patrné návraty k vlyvom etnickej hudby. John Mclaughlin neváha tiež využíť najmodernejšiu elektroniku.
Program koncertu bude vychádzať z jeho najnovšieho CD „Industrial Zen“, ktoré je kritikmi považované za jedno z jeho najvydarenejších albumov jeho dlhej hudobnej kariéry. (zdroj:http://www.ticketportal.sk/tp_spravy.asp?ArticleID=1399)

John to ma potvrdene aj na svojej stranke:http://www.johnmclaughlin.com/news/2008/01/31/new-tour-dates-with-corrections/#more-52

Takze ja sa tesim, a co vy? Bravooo Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 06. Apríl , 2008, 09:29:39 »

nuz obstaram si novy album a ked je to naozaj tak jak sa pise, zvazim koncert :)
Zaznamenané
Dugo
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 25. Apríl , 2008, 13:12:35 »

Super asi sem pojdem John McLaughlin je moj oblubeny gitarista  :).
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 25. Apríl , 2008, 13:14:05 »

Super asi sem pojdem John McLaughlin je moj oblubeny gitarista  :).
No to nemyslíš vážne. Nechajte ma vydýchať
Dugo a fusion Huh!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Dugo
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 25. Apríl , 2008, 13:16:32 »

No to nemyslíš vážne. Nechajte ma vydýchať
Dugo a fusion Huh!

Jebem tieto nazvy, fusion, conclusion pop, extra terrestrial jazz a hovadiny... mne sa jeho muzika lubi!

My Goals Beyond jeho prve solo album je jedno z naj jake som kedy pocul, uz som to tu aj pisal tusim. Prijemna muzika.

Zdravíčko
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 25. Apríl , 2008, 13:22:27 »

Jebem tieto nazvy, fusion, conclusion pop, extra terrestrial jazz a hovadiny... mne sa jeho muzika lubi!

My Goals Beyond jeho prve solo album je jedno z naj jake som kedy pocul, uz som to tu aj pisal tusim. Prijemna muzika.

Zdravíčko
Preco som mal pocit, ze Dugo = rocker s klapkami na očiach, pre ktorého neexistuje nič iné ako ROCK Huh! :) Na zdravie!
Zaznamenané

Dugo
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 25. Apríl , 2008, 13:26:06 »

Preco som mal pocit, ze Dugo = rocker s klapkami na očiach, pre ktorého neexistuje nič iné ako ROCK Huh! :) Na zdravie!

a sakra prezradil som sa  ha ha ha  rocker som no bez klapiek na ociach  :)
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #7 kedy: 25. Apríl , 2008, 16:27:34 »

sakraa, aj by som siel, len keby som nemal den po koncerte o 7:50 maturitu z litiky... shit Neser ma!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #8 kedy: 25. Apríl , 2008, 18:30:55 »

sakraa, aj by som siel, len keby som nemal den po koncerte o 7:50 maturitu z litiky... shit Neser ma!
A to je problem?  ha ha ha
Ja mam 2.6 statnice a pravdepodobne idem den predtym na Pain of Salvation do Budapesti, ak sa to potvrdi. :)
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #9 kedy: 25. Apríl , 2008, 23:16:27 »

Ja mam 2.6 statnice a pravdepodobne idem den predtym na Pain of Salvation do Budapesti, ak sa to potvrdi. :)

je to problem, lebo som z toho dost v prdeli z tej litiky, ja nic nevim  No hanbím sa..
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 26. Apríl , 2008, 13:12:31 »

je to problem, lebo som z toho dost v prdeli z tej litiky, ja nic nevim  No hanbím sa..
Ani ja neviem nic na statnice.  ha ha ha
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #11 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:35:51 »

pain of salvation v budapesti  Fuuha zíram...tak to bysom si radsej kukol ako McLaughlina....
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 27. Apríl , 2008, 14:37:09 »

pain of salvation v budapesti  Fuuha zíram...tak to bysom si radsej kukol ako McLaughlina....
No je to uz aj potvrdene, takze tam som 100%.   :)
Statnice mozem spravit aj o rok.   ha ha ha
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #13 kedy: 27. Apríl , 2008, 15:34:29 »

No je to uz aj potvrdene, takze tam som 100%.   :)
Statnice mozem spravit aj o rok.   ha ha ha
no dpc ak je to v strede juna statnice mam aj ja....zrejme rozhodne cena ticketu a mamu vystre ha ha ha
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 27. Apríl , 2008, 16:18:27 »

no dpc ak je to v strede juna statnice mam aj ja....zrejme rozhodne cena ticketu a mamu vystre ha ha ha
Ale ved citaj pozorne. Vyssie som pisal, ze to je 1.6. Žmurk
uz to mas aj tu :)
http://www.myspace.com/painofsalvation

Hodte to pls do vlastnej temy....
« Posledná zmena: 27. Apríl , 2008, 16:27:44 od Misko » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.