Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 06:41:25
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76921 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #135 kedy: 07. Máj , 2008, 11:30:44 »

naco vymyslat to co uz je vymyslene.. urcite kombinacie su uz rokmi overene a funguju..
Keby sa nevymyšlalo,tak nemame superstraty,floyd rose,noisles snimače,zamykacie mechaniky,atd. Na zdravie! Bavím sa skvele
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #136 kedy: 07. Máj , 2008, 11:37:30 »

Keby sa nevymyšlalo,tak nemame superstraty,floyd rose,noisles snimače,zamykacie mechaniky,atd. Na zdravie! Bavím sa skvele

tak tak...ani len strat by nebol..nie to este superstrat :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #137 kedy: 07. Máj , 2008, 11:42:30 »

naco vymyslat to co uz je vymyslene.. urcite kombinacie su uz rokmi overene a funguju..

to je tak nepriestrelny argument jak delo ha ha ha keby sa tymto riadili opice, tak stale lozime po stromoch  Zdravíčko

esteraz opakujem: ak mi bezne seriovky nevyhovuju, nepacia sa mi, nechcem ich..tak co? mam si kupit gitaru, s ktorou nebudem maximalne spokojny?
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #138 kedy: 07. Máj , 2008, 11:59:16 »

to je tak nepriestrelny argument jak delo ha ha ha keby sa tymto riadili opice, tak stale lozime po stromoch  Zdravíčko

esteraz opakujem: ak mi bezne seriovky nevyhovuju, nepacia sa mi, nechcem ich..tak co? mam si kupit gitaru, s ktorou nebudem maximalne spokojny?
kup si co chces. mne je to uplne jedno.
Ja som zastanca tradicii. ked viem, ze klasicky strat sa s minimalnymi modifikaciami vyraba uz 50 rokov a stale sa predava ludia na nom hravaju, pocujem ho z nahraviek nemam dvovod vymyslat s novymi drevinami, zapojeniami a pod. viem, ze to zo mna lepsieho gitaristu nespravi..
Zaznamenané

FALLGRAPP
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #139 kedy: 07. Máj , 2008, 12:33:51 »

Este si neposkusal tie "seriovky"  Popiskujem si , najlepsie keby ten gitarar mal vyrobene gitary na sklad a ty si priesiel poskusat... ako kazda gitara je ina a pruser, ak by ti nevyhovovala, co si si dal namieru, lebo miesto bodky na Explorerke si chcel mat na vystrceny prostrednik na 12. prazci  Je to frajer

V podstate sa nic nevyraba specialne, ja som tu teda nic specialne nevidel (mnapr. ako Minarik Gutiars), len sa kopiruje a nahadzuju komponenty third-parties. Vsetko podstatne sa vymyslelo v 50. rokoch.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #140 kedy: 07. Máj , 2008, 12:39:00 »

Chlapci v tej teme Milan Ciz gitara dnes malitel zistil ze su krivo urobene diiery na mechaniku. Asi dusa majstra?Huh!Huh!Huh!?
Boli sme v Musikproduktive dávnejšie.Bol tam Musicman za 3000euro a bol dosť odjebaný-trebárs na pražcoch by si si porezal prsty.To je čo,duša fabriky?Neverili sme vlastným očiam.Tak isto ako handmade môže byť aj fabrika.V konečnom dôsledku dneska sa dá zohnať všetko,všetko sa dá aj urobiť,akurát niekomu/sem tam aj mne Bavím sa skvele/tam chýba ten čarovný nápis.Bol by som zvedavý keby sa urobil taký test že sa gitaristovi zaviažu oči a len sa mu podávajú nástroje/rovnakého typu/čo ja viem trebárs 10 rôznych kusov a má ich známkovať ako by to dopadlo.A to by som mu jeden trebárs podstrčil 5 krát a u rčite by mu dal zakaždým inú známku. Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 07. Máj , 2008, 17:28:28 od ff » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #141 kedy: 07. Máj , 2008, 12:58:27 »

Este si neposkusal tie "seriovky"  Popiskujem si , najlepsie keby ten gitarar mal vyrobene gitary na sklad a ty si priesiel poskusat... ako kazda gitara je ina a pruser, ak by ti nevyhovovala, co si si dal namieru, lebo miesto bodky na Explorerke si chcel mat na vystrceny prostrednik na 12. prazci  Je to frajer

V podstate sa nic nevyraba specialne, ja som tu teda nic specialne nevidel (mnapr. ako Minarik Gutiars), len sa kopiruje a nahadzuju komponenty third-parties. Vsetko podstatne sa vymyslelo v 50. rokoch.

nemam nic proti seriovke...v podstate suhlasim s tym, ze 100% kopiu nema zmysel robit..ale tebe, spyros, som  pisal co take by som chcel mat na gitare, povedz mi, ktora seriovka mi to vsetko dokaze splnit  Zdravíčko Na zdravie! o tom hovorim. kebyze chcem gibson exp, tak si na neho setrim  Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #142 kedy: 07. Máj , 2008, 13:56:26 »

Tu je napriklad test dvoch gitar s aktivkami v gitarach ESP LTD Viper Urban Camo a nakoniec zistil, ze snimace DiMarzio su pasivne a baterka nie je vobec pripojena. Ale preco tam nedat aspon drzak, ze? Bavím sa skvele Ale celkom sranda, ked si tam niekto bude chcet dat aktivky. :)

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-testy/EMG-8185-vs-DiMarzio-D-Activator-220219-srovnavaci-test~08~rijen~2007/
Zaznamenané

cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #143 kedy: 07. Máj , 2008, 23:17:14 »

podla vasich nazorov by uz davno gitarary co vyrabaju na mieru nastroje skrachovali  Smútim  , preco je tu tak vela "neveriacich Tomasov"  Huh!  pokial viem rucne robene nastroje boli vzdy dahsie ako seriove ( a dufam ze tomu tak aj nadalej bude Si píš!!!  , aj fender robi rucne prace bez CNC - ak bol niekdo tento rok vo Frankfurte tak tam bol taky zeleny STRAT v cene 24000 EURO  Si píš!!! a zlty TELE 14000EU - ( a ine ) ked sme sa pytali preco si to tak cenia odpoved bola je to HandMade"- z nasej  custom shop dielne ! 
zial vela vyrobcou v Cechach aj na Slovensku musi robit pod cenu lebo tazko sa je im presadit ked nemaju kapital ,,, a zazemie ... a este poviem Slovesky zakaznik je najnarocnejsi a poviem aj preco lebo je tu malo penazi a aj za to malo sa vyzaduje taka kvalita ako je inde za vela penazi  (, nech si spravi kazdy nazor aky chce.. konec)   Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #144 kedy: 07. Máj , 2008, 23:31:14 »

aj fender robi rucne prace bez CNC - ak bol niekdo tento rok vo Frankfurte tak tam bol taky zeleny STRAT v cene 24000 EURO  Si píš!!! a zlty TELE 14000EU - ( a ine ) ked sme sa pytali preco si to tak cenia odpoved bola je to HandMade"- z nasej  custom shop dielne ! 
zial vela vyrobcou v Cechach aj na Slovensku musi robit pod cenu lebo tazko sa je im presadit ked nemaju kapital ,,, a zazemie ... a este poviem Slovesky zakaznik je najnarocnejsi a poviem aj preco lebo je tu malo penazi a aj za to malo sa vyzaduje taka kvalita ako je inde za vela penazi  (, nech si spravi kazdy nazor aky chce.. konec)   Žmurk

Ale no, Fender Custom Shopy sa daju zohnat za desatinu toho co pises. Probem pre nasich vyrobcov je v tom, ze dnes sa da zohnat americky znackovy Custom Shop za cenu gitar od nich. Ste skratka moc drahi a s mnohymi rizikami. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #145 kedy: 08. Máj , 2008, 00:33:58 »

Vsak ale hocikde na zapade stoja nastroje aj od slovenskych gitararov viacej, ako tie z fabrik, uz druhy krat to pisem. To len u nas je akosi divne zauzivane. Podobne je to s robenymi aparatmi, ludia si u nas zvykli na to, ze je to cesta k lacnemu aparatu. Dnes si mas moznost kupit za 15000 Valveking a za take peniaze ti nikto z borcov aparat nepostavi.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #146 kedy: 08. Máj , 2008, 07:46:13 »

sranda je to, ze vcera na skuske som vedla seba postavil marshall vintage modern + 1960 bednu oproti sniper/valwattu (kvazi slo) + 2x12 made by Dr.Karpathorky a zvuk bol najsampoprdeli, ani jeden sa nezlieval a oba hrali rovnako kvalitne (v ramci kapely). Mimo kapelu sniper/valwatt hral spevavo, marshall jacal.. ale dokopy to bola pecka. Neverim, ze sa nenajdu ludia ktori by si vybrali robeny aparat nielen kvoli financnym podmienkam.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #147 kedy: 08. Máj , 2008, 09:13:42 »

Ale no, Fender Custom Shopy sa daju zohnat za desatinu toho co pises. Probem pre nasich vyrobcov je v tom, ze dnes sa da zohnat americky znackovy Custom Shop za cenu gitar od nich. Ste skratka moc drahi a s mnohymi rizikami. :)
presne tak ..mam kamoša čo dal za robeny sice pekny LP 70000sk a to tam mal Kent Amastrong snimače...povedal som mu že to mohol mat origoš Custom LP..nie kokotinu....ja mam za 6000sk lp china ktory je taky isty ako ten robenak
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #148 kedy: 08. Máj , 2008, 09:16:45 »

sranda je to, ze vcera na skuske som vedla seba postavil marshall vintage modern + 1960 bednu oproti sniper/valwattu (kvazi slo) + 2x12 made by Dr.Karpathorky a zvuk bol najsampoprdeli, ani jeden sa nezlieval a oba hrali rovnako kvalitne (v ramci kapely). Mimo kapelu sniper/valwatt hral spevavo, marshall jacal.. ale dokopy to bola pecka. Neverim, ze sa nenajdu ludia ktori by si vybrali robeny aparat nielen kvoli financnym podmienkam.
presne aparat ma jačat potom ho je počut nielen vidiet....v študiu pri nahravani je to naj..počut..ked si nastavim pekny gulaty zvuk tak na nahravke je ubasovany huhlak...musime to nastavovat podla zvuku z odposluchov nie aparatu
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #149 kedy: 08. Máj , 2008, 09:42:49 »

Hravám smtam an kamošovom Fender USA Custom Shop parádny nástroj má aktívne EMG 81+2xakt Singel krásny zvuk jedného dna dopratal od kohosí gitaru handmade  (myslím že to bolo od Sivčáka) takisto osadená aktívnimi proste uplana kopia ten chalan čo ju mal dal za ňu 47000 porovnávali sme to 2 dni na MEse Recto, Vox AC30, H&K Tube 50, box marshal 1960A vintage repro. Ta gitara hral pekfektne ako samozrejme aj Fender a to zhodnotili viaceri čo tam boli dokonca handmade mala ešte dlhší sustaine drevo bolo dáke brazílse čosi neviem presne krk bol javoroví bez hmatníku priamo v krku pražce .

Ved gitarári daktorý to robia už dlhšiu dobu daktorí aj 15 rokov chcel by som vedet test keby si dajmetomu dáky SR gitarár zavolal týpka z Fender Custom Shopu ku nám nech si doveze drevo hardware, atd...... a dali by si súťaž nech si každý vyrobi zo svojich materálov gitaru a aká bude  Ja som čert.. moj názor je taký kdo chcem napr Fender Strato a chce na nom dáke upravy tak nech si dá do Custom shopu a zaplatí zaň okolo 100 000 alebo si ho dá urobit dákemu gitarárovy za polovicu ved ten človek použije tiež drahé a kvalitné veci napr mal som v ruke dosk akurát z nej išiel Sivčík robiť telo a bola v hodnoťe 15000   Na zdravie!

Takže ja nemám nč proti handmad ja so maj vlastníkom roboenej gitari a hrá pre mňa perfektne dal by som ju rastisovi do ruki tomu by sa možno nepáčila dal by som ju do ruky Joe-mu tomu možo hej Som frajer
tu platí stopekcentné 100 ludí 100 chutí
« Posledná zmena: 08. Máj , 2008, 09:43:55 od C3llario.HQ » Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.